HTVront Auto Tumbler Heat Press Review: Vegyes eredmények

Kulcs elvitelek

  • A HTVRont Auto Tumbler Press nagyobb tárgyakat is képes kezelni, például 30 oz-os poharakat.
  • A kezdeti eredmények ellentmondásosak lehetnek, ezért kísérleteznie kell a legjobb minőség megtalálásához.
  • A sajtó gyorsan elkezdődik és könnyen használható, de nehéz lehet a legtöbbet kihozni belőle.

Akár profi Etsy-eladó vagy, akár futballmama, a testreszabott bögrék, poharacskák és lombikok készítésének képessége olyan dolog, amit érdemes felvenni az arzenálba. Egy kézműves vágógéppel és a HTVRont Auto Tumbler Press készülékkel pillanatok alatt elkészítheti saját, professzionális megjelenésű, mosogatógépben mosható, szublimált és hővel préselt poharait.

De ezeknek a jó eredményeknek az elérése tervezést és tapasztalatot igényel, és ez nem egészen olyan automatikus élmény, amiről azt állítják.

HTVront Auto Tumbler Press

Az Auto Tumbler Heat Press nagyobb, akár 8,5 cm átmérőjű tárgyakat is képes kezelni, például 30 oz-os poharakat – de az időt és a hőmérsékletet manuálisan kell beállítani, és az eredmények ellentmondásosak lehetnek.

HTVRont márka

Szín Fehér vagy halványkék

Súlya 4,3 kg

7,5-8,5 cm átmérőjű hengerek kapacitása (2,95-3,35 hüvelyk átmérőjű)

Méretek 13 x 11 x 6,3 hüvelyk (328 x 278 x 160 mm)

Anyagok Kerámiával, fémekkel és bizonyos műanyagokkal kompatibilis

A csomag kesztyűt és hőálló szalagot tartalmaz

Profik

  • Nagyobb, hosszabb hengerekkel, például 30 oz-os poharakkal és szippantó csészékkel működik
  • Gyorsan felmelegszik és egyszerűen használható

Hátrányok

  • Nem zárja teljesen a bögréket a fogantyúhoz (még a megadott specifikációkon belül sem)
  • Ellentmondó eredmények

James Bruce / MakeUseOf

A dobozban megtalálja magát a hőprést, néhány hőálló szalagot, amellyel leragaszthatja a mintákat, és néhány elegáns rózsaszín hőálló kesztyűt, amellyel kezelheti és megtekintheti remekművét a prés alatt.

Lényeges, hogy a csomag nem tartalmaz kezdő kellékeket, ezért el kell mennie az Amazonhoz vagy a helyi hobbibolthoz, hogy szublimációs készleteket és egyéb kellékeket találjon. Így van – szüksége lesz speciális „szublimációs üregekre”. Noha használhatja a hagyományos hőátadó bakeliteket, és rádobhatja bármely régi fehér bögrére, nem feltétlenül ragad, és nem lesz tartós.

A HTVRont Auto Tumbler Press nem kis gép, méretei 12,9 x 10,9 x 6,3 hüvelyk, súlya pedig 4,3 kg (9,5 font).

Mi az a szublimáció, és mire van szükséged a bögréid díszítéséhez?

A szublimáció egy olyan eljárás, amellyel speciális infúziós tintákat visznek át egy szublimációs hordozóra. Ez tartós mintákat eredményez, amelyek élelmiszer-biztonságosak és moshatók. Jóllehet hővel átvihet néhány normál vinillemezt egy bögrére vagy más hengeres tárgyra, ez nem ajánlott, és nincs garancia arra, hogy még ragad is.

Szóval, mire tudsz szublimálni? Röviden: bármire szublimálható, amelyre szublimációs réteg van. Ez jellemzően kész szublimációs blankok (bögrék, poharak, szippantó csészék stb.) vásárlását jelenti. Ezeknek már van egy speciális rétege, amelyre az infúziós tinták átvihetők. Arra is van mód, hogy ezt a réteget saját kezűleg vigye fel spray-vel vagy ecsettel, de ezt még nem vizsgáltam.

De hogyan készítsünk szublimációs tervet? Van néhány lehetőséged. Az első az, hogy kész lapokat használjon szublimált tintamintákkal, amelyeket azután a Cricut vagy az Xtool M1 készüléken személyre szabott dizájnnal vághat ki, ugyanúgy, mint a hagyományos bakeliteknél. Ugyanúgy van hozzá egy hátlap is, és meg kell fordítania a tervezést.

Alternatív megoldásként kinyomtathatja saját terveit, bár ez nem olcsó lehetőség. Szüksége van egy olyan nyomtatóra, amely lehetővé teszi a saját tinták feltöltését, például egy Epson Ecotank-ra – és ezt a nyomtatót a feladat elvégzésére fordítják. Előfordulhat, hogy a tervét mással is kinyomtathatja, de természetesen attól függően, hogy hányszor csinálja ezt, lehet, hogy olcsóbb, ha saját magának nyomtatót és tintákat vásárol.

A tervezéstől a bögréig: Egyszerű és könnyen használható

Bosszantó módon a HTVRont Auto Tumbler Heat Press csak 7,5–8,5 cm átmérőjű (2,9–3,35 hüvelyk) hengeres tárgyakkal kompatibilis, de ennek kiderítéséhez el kell mélyednie a kézikönyvben. A gyakorlatban ez 10 oz-tól 30 oz-ig terjedő poharakat jelent.

Sokkal jobban szeretném, ha ez fel lenne írva a gépre valahol – vagy még jobb, ha egy kör a tetején a minimális kompatibilis mérethez, amelyre elhelyezheti az objektumot teszteléshez. A maximumot persze könnyű megmondani, mert nem fér be a lyukba, de a minimumot a start megnyomásáig nem tudhatod, amikor úgy találod, hogy kilazult vagy nem érinti az oldalakat.

Ennek ellenére nem a világ vége, ha az objektum nem éri el a minimumot. Vásárolhat vastag szilikon lapokat, amelyek kényelmesen tartják a tárgyat és átadják a hőt. Ennek figyelembe vételéhez kissé növelnie kell a fűtési időt.

Az automatikus pohármelegítő használata: nem annyira „automatikus”

James Bruce / MakeUseOf

A név „auto” része nem utal a hőmérséklet és idő beállítására, amit manuálisan kell elvégezni. Ez elég egyszerű, de az ajánlott beállításokat a kézikönyvben találja meg – és néha ezek olyan vadul változhatnak, hogy az eredmény a félig sülttől a túlsültig terjed. A legtöbb kézműves géphez hasonlóan Önnek is sokat kell kísérleteznie, és minden alkalommal fel kell jegyeznie, hogy mely beállítások a legmegfelelőbbek az anyagokhoz.

Ehelyett a név automatikus része abból adódik, hogy képes alkalmazkodni a különböző tárgyakhoz, és szükség szerint meghúzza a kerületet.

Az indításhoz nyomja meg a bal szélen található bekapcsoló gombot. Állítsa be a hőmérsékletet és a szükséges időt, és várja meg, amíg a jobb oldalon lévő gomb zöldre vált, ami azt jelenti, hogy elérte a hőmérsékletet és használatra kész. Három perc alatt elérheti a 200 C-ot (390 F). Ezután kesztyűt viselve nyomja be a tárgyat, és nyomja meg a zöld gombot a visszaszámlálás megkezdéséhez.

James Bruce / MakeUseOf

Az első állomásom egy bögre és egy dizájn volt, amelyet negatívan vágtam ki egy Cricut infúziós tintából. Az eredmények közepesek voltak, de várható volt, mivel ez volt az első próbálkozásom. A legtöbb esetben jól működött, de rávilágított a folyamat néhány kulcsfontosságú hiányosságára.

James Bruce / MakeUseOf

Először is, annak ellenére, hogy a 85 mm-es átmérőn belül volt, meglehetősen szorosan illeszkedett, és a hőprés sem zárt teljesen a bögre körül, így a fogantyúnál lévő infúziós tinta nem működött megfelelően. Másodszor, a tinta egy része kimosódott a hőprésbe. Tanulság: használjon sütőpapírt, hogy megakadályozza ezt a jövőben. A pergamenpapír is segíthetett abban, hogy tovább csússzon, csökkentve a súrlódást a bögre és a fűtött felület között.

James Bruce / MakeUseOf

A következő állomásom az volt, hogy kipróbáltam néhány olcsóbb általános tintalapot egy magasabb lombik mellett, és ezúttal közvetlenül belőlük vágtam egy mintát (nem használva a negatív szóközt).

James Bruce / MakeUseOf

A tervet három különböző lap felhasználásával készítettem, és mindegyiket leragasztgattam, hogy hővel összenyomják. Ezúttal a lombik átmérője elég kicsi volt ahhoz, hogy a prés teljesen befedje. Azonban ismét rávilágított néhány hibára a folyamatomban és a gépben.

James Bruce / MakeUseOf

Bármilyen okból, közelebb az illesztésekhez, a tervek nem mentek át olyan jól, mint ahogyan lehetett volna. Gyanítom, hogy ez a rossz felvétel miatt volt. Biztosítania kell, hogy a kialakítás a lehető legsimább legyen a felülethez képest. A nagyobb terveket nehezebb helyesen elkészíteni.

James Bruce / MakeUseOf

Meglehetősen foltos eredményeket és rendetlen mintákat is láttam az üres helyről. El kellett távolítanom az eredetileg kivágott minták egy részét, mert a darabok túl kicsik voltak, és nem maradtak a transzferlapon; Lehetséges, hogy ezek közül néhányat rosszul vágtak, és egy kis mennyiségű tinta maradt a transzferen. Ami az általában rendetlen többi területet illeti, amelyek jól láthatók sötét foltokként a szélükön, ennek oka lehet az olcsó anyagok. A tinta egy része elkerülhetetlenül rátapad a transzfer lapra, ami sokkal nyilvánvalóbb sötétebb tintáknál.

James Bruce / MakeUseOf

Ezzel szemben a fiam nevének piros pecsétje gyönyörűen kijött.

Érdemes megvenni a HTVront Auto Tumbler Press-t?

A HTVRont Auto Tumbler Press fő értékesítési pontja a vezető versenytárshoz, a Cricut Mug Presshez képest a méret. A Cricut modell csak bögréket tud kezelni, poharakat nem; bár a csatlakoztatott szoftverrel a folyamat többnyire automatikus. Míg a HTVRont Auto Tumbler Press a nagyobb tárgyak szélesebb körét képes kezelni, vegyes eredményeket értek el. A problémákat azonban nehéz meghatározni. Tapasztalathiány, rossz anyagok vagy következetlen melegítés és nyomás a sajtó részéről? Vagy a fentiek mindegyike?

Ha csak bögrét szeretne préselni, azt javaslom, hogy ragaszkodjon egy erre a célra szolgáló bögrepréshez. Ha azonban nagyobb hengeres tárgyakra szeretné kiterjeszteni a gyártást, a HTVRont Auto Tumbler Press lehet az Ön számára megfelelő. Az oldalon található Amazon kuponnal 160 dollárért a HTVRont sajtó csak 10 dollárral több, mint a Cricut. Az általa kínált rugalmasság miatt ez nagy dolognak tűnik, de ez nem kezdőbarát folyamat, és sok kísérletezést igényel.

HTVront Auto Tumbler Press

Az Auto Tumbler Heat Press nagyobb, akár 8,5 cm átmérőjű tárgyakat is képes kezelni, például 30 oz-os poharakat – de az időt és a hőmérsékletet manuálisan kell beállítani, és az eredmények ellentmondásosak lehetnek.