Hogyan védhetsz meg Twitter-fiókot a hackerektől (8 tipp) -2023

Az előző alkalommal leveleket postáztunk rokonainknak, barátainknak; olyan időigényes volt. Most azonban az internet segítségével néhány másodpercen belül e-mailt küldhetünk nekik, olyan közösségi oldalak használatával, mint a Facebook, Twitter és Instagram.

A közösségi oldalak a gondolataink és mozdulataink másokkal való megosztásának egyik eszközévé válnak. Ezek az oldalak személyes adatainkat is tartalmazzák. Az internet használatával az internetes kiberbűnözés is növekedett.

A kiberbűnözés magában foglalja a közösségi hálózati fiókok adatainak feltörését, az e-maileket, az online e-banki jelszavakat és az adathalászat segítségével történő információszerzést és még sok mást. Az internetezés tehát ma kritikus nap lett.

A hírességek és más híres személyek Twitter-fiókjai egyre több emberről szerezhetnek információkat. Tehát meg kell védenünk Twitter-fiókunkat a rosszindulatú felhasználóktól.

Ha Twitter-fiókjait is meg szeretné védeni a hackerekkel szemben, akkor ez a cikk valóban Önnek szól. Ebben a cikkben néhány tippet fogunk megvitatni Twitter-fiókja biztonságához.

Hogyan védhetünk meg Twitter-fiókot a hackerektől.

1. Mindig legyen tudatában az adathalász oldalaknak.

1. Mielőtt bejelentkezne Twitter-fiókjába, mindig ellenőrizze a böngésző címsorát, és ellenőrizze, hogy a twitter.com helyesírása helyes-e. Néhány huncut ember duplikált oldalt hoz létre, és megkapja a jelszavát.

  Prisma szűrők alkalmazása az asztali fényképekre

2. Ne jelentkezzen be olyan oldalra, ahol követőket és pénzt kér a bejelentkezés után.

2. Mindig erős jelszót használjon.

Íme, amit szem előtt kell tartania a jelszó megőrzése során:

1. Erős jelszó használatával nagyobb biztonságot nyújthat Twitter-fiókjának. Segítene, ha legalább 8-10 számjegyből álló jelszót használna 2. Más webhelyekről származó egyedi jelszót kell használnia 3. A jelszónak speciális, felső és alsó karakterek kombinációjából kell állnia.

3. Használja a kétlépcsős azonosítást.

A kétlépcsős azonosítás az egyik legjobb módszer a Twitter-fiókok védelmére a hackerek ellen. Amikor bejelentkezik fiókjába, a Twitter kódot küld a mobilszámára a fiók megnyitásához. Ha valaki ismeri a jelszavát, akkor nem tudja megnyitni a fiókját.

  Az IaC-eszközök megértése: AWS CDK vs. Terraform


A kétlépcsős azonosítás beállításához lépjen a Beállítások -> Adatvédelem és biztonság -> menüpontra, válassza a bejelentkezési ellenőrzés kérése választógombot.

4. Védje telefonját/eszközét.

Segítene megvédeni okostelefonját egy jelszóval vagy mintával, ahonnan a Twitter-fiókját irányítja. A Twitter-fiókja védelme érdekében bizonyos böngészőket és alkalmazásokat is védhet telefonján.

5. Mindig jelentkezzen ki fiókjából.

Néha az otthonán kívülről is kell használnia Twitter-fiókját egy kiberkávézóból. Használat után mindig jelentkezzen ki fiókjából, hogy más felhasználó ne használja vissza személyes adatait.

6. Ügyeljen a harmadik féltől származó alkalmazásokra.

Számos harmadik féltől származó alkalmazás használja az Ön fiókadatait. Ezeket az alkalmazásokat külső fejlesztők építették a Twitter platformra. Ezért ügyeljen az ilyen alkalmazások használatára, és próbáljon korlátozott hozzáférést biztosítani fiókjához. Tehát mielőtt megadná felhasználónevét és jelszavát, győződjön meg erről az alkalmazásról. Ellenőrizheti az alkalmazások hozzáférését a fiókbeállításokban a Twitteren, és kezelheti azokat az alkalmazásokat, amelyek hozzáférhetnek fiókjához. Itt visszavonhatja azokat az alkalmazásokat is, amelyekben nem bízik.

  9 A legjobb Azure teljesítményfigyelő és hibaelhárító eszköz

7. Inkognitómód használata nyilvános számítógépeken.

Ha olyan helyen tartózkodik, ahol nyilvános számítógépen vagy más olyan eszközön kell bejelentkeznie Twitter-fiókjába, amely nem az Öné, mindig nyisson meg egy inkognitólapot a böngészőben a Twitterbe való bejelentkezéshez. Ily módon egyetlen információ sem kerül mentésre a böngészőben, és fiókja biztonságban lesz a rosszindulatú támadások és a visszaélésszerű bejelentkezések ellen.

8. Mindig használjon megbízható ügyfeleket.

Ha harmadik féltől származó Twitter-kliens alkalmazást használ mobileszközén, győződjön meg arról, hogy az megbízható. Olvassa el az adatvédelmi szabályzatát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy fiókja és személyes adatai biztonságban lesznek, és megbízhat benne. Ha nem a megfelelő ügyfélalkalmazást használja, a fiók biztonsága sérülhet.

Összefoglalva, ezek a legjobb módszerek a Twitter-fiók biztonságossá tételére, hogy fiókja biztonságban legyen, és online adatai a megfelelő kezekben legyenek. Soha nem lehetsz túl biztos a magánéletedben az interneten, de az egyszerű lépések megtétele nagy biztonságot és nyugalmat adhat. Javaslatokat az alábbi megjegyzésekben várjuk.