Két laptop csatlakoztatása LAN-kábellel Windows 11 10 7 – 2023

Napi munkánkhoz számítógépet és laptopot használunk. A közelmúltban a laptopok használata megnövekedett, mivel a laptopok hordozhatóak és kompaktak, és számos szolgáltatást biztosítanak egyetlen egységben. A laptopok hasznosak hivatalos és otthoni használatra is.

A Laptopok segítségével bárhol végezhetjük munkánkat, ahol kedvünk tartja. Manapság egy átlagos laptop 500 GB vagy 1 TB tárhellyel rendelkezik. Általában a Pendrive-ot használjuk az adatok egyik eszközről a másikra való átvitelére.

A Pendrive átviteli sebességét még mi is növelhetjük apró hackelésekkel, de a fő korlát a tárolás, mint ahogyan teljes adatot szeretnénk átvinni egyik laptopról a másikra.

A nagyobb sebességű adatátvitel érdekében RJ-45 csatlakozós crossover LAN kábelt használhatunk két laptop összekapcsolására. Másodpercenként 200 MB-nál nagyobb adatátvitelre képes. Még a felhőalapú tárolási szolgáltatások használatát is javasoljuk.

  5 alternatíva a Fotók alkalmazáshoz a Windows 10 rendszeren

Így bármilyen eszközről könnyedén elérhetjük a gyakori adatokat. De ha két laptopot szeretne csatlakoztatni LAN-kábellel, akkor ne aggódjon. Itt elmagyarázzuk a legegyszerűbb és legjobb módszert az adatátvitelhez LAN-kábellel.

Két laptop csatlakoztatása LAN-kábellel. ?

1. lépés Először is csatlakoztatnia kell mindkét laptopot egy keresztirányú LAN-kábellel, RJ-45 csatlakozóval.
2. lépés Most nyissa meg a vezérlőpultot, és válassza ki a hálózati és megosztási központot.

3. lépés Kattintson az adapter beállításának módosítása lehetőségre.


4. lépés: Miután az adapter beállításának módosítása gombra kattintott, megjelenik egy felugró ablak.
5. lépés. Látni fog egy LAN adaptert. Kattintson a jobb gombbal a megfelelően telepített adapterre, és válassza ki a tulajdonságait.

  A Windows 10 rendszerindítási logójának megváltoztatása

6. lépés: A tulajdonságok almenüjében kattintson az Internet protokoll 4-es verziójára, majd kattintson a Tulajdonságok gombra.


7. lépés Most írja be az IP-címeket mindkét laptopba az alábbiak szerint.

Beállítások az első számítógépen vagy laptopon:

IP-cím 192.168.0.1 Alhálózati maszk 255.255.255.0

Beállítások a második számítógépen vagy laptopon:

IP-cím 192.168.0.2

Alhálózati maszk 255.255.255.0

8. lépés: Az IP-címek megadása után indítsa újra a laptopokat, és nyissa meg a Hálózat lapot a Windows Start menü hálózatába lépve.
9. lépés: A Hálózaton belüli lapon megjelenik az ugyanahhoz a hálózathoz csatlakoztatott számítógépek listája.
10. lépés: A számítógépek sikeres csatlakoztatása után meg kell osztania a meghajtókat a fájlok hálózaton keresztüli átviteléhez.
11. lépés. Most kattintson a jobb gombbal a megosztani kívánt meghajtókra, és válassza ki a megosztás opciót. Ezután válassza a speciális megosztási lehetőséget.

  Mappaszerkezet exportálása Excelbe Windows PC-n vagy Mac-en


12. lépés. Most megjelenik a meghajtó tulajdonságai ablak, és kattintson az előre megosztás gombra.
13. lépés. Most megjelenik a következő ablak egy jelölőnégyzettel. Jelölje be a jelölőnégyzetet, és kattintson az OK gombra.
14. lépés. Az engedélyt teljes vezérlésre, módosításra és írásvédettségre is módosíthatja.

  • Ossza meg azokat a mappákat, amelyekből fájlokat szeretne átvinni.

Ellenőrizze még: Csatlakoztassa a Tow laptopot vezeték nélkül Wifi használatával

Így ily módon adatátvitelt és két laptop csatlakoztatását LAN-kábellel Windows rendszerű gépen. Ha segítségre van szüksége, nyugodtan írjon megjegyzést alább. Oszd meg ezt a cikket barátaiddal, ha hasznosnak találtad.