Hogyan lehet egy régi Android telefont biztonsági kamerává alakítani

Ha egy régi telefon hever, könnyen használhatóvá teheti, ha mobil biztonsági kamerává alakítja. Edward Snowden alkalmazásának segítségével ez rendkívül egyszerű. Itt van, hogyan.

Telefonja már rendelkezik egy „igazi” biztonsági kamera összetevőivel – nevezetesen egy kameralencsével és egy internetkapcsolattal. Ezt már évek óta megteheti Android telefonnal, de van egy újabb módszer, ami még biztonságosabb.

Egy Haven nevű alkalmazást fogunk használni, amelyet Edward Snowden, az NSA kiszivárogtatója készített. Az alkalmazást szinte bármilyen Android-telefonon vagy táblagépen használhatja, a fiókban ülő régi tartalék telefontól kezdve a WalMart olcsó 50 dolláros telefonjáig. Mindaddig, amíg a készülék rendelkezik működő kamerával és mikrofonnal, használhatja biztonsági kameraként. Telepítheti a Haven bétát a Google Play Áruház vagy állítsd össze magad a Github tárházából.

A Haven akkor is működik, ha telefonja Wi-Fi hálózathoz vagy USB-Ethernet adapterrel csatlakozik. Ha a vezetékes internetes útvonalat választja, mindenképpen szerezzen be tápot is szállító adapter. Maga a Haven alkalmazás csak Android-eszközökön fut, de beállíthatja, hogy figyelmeztesse iPhone-ját.

A Haven beállítása régi telefonján

Mielőtt beállítaná a Haven alkalmazást, győződjön meg arról, hogy az ideális helyen elegendő hely van a telefon felszereléséhez, áramellátáshoz, valamint Ethernet-kábel vagy Wi-Fi csatlakozáshoz. Ha ez megoldódott, nyissa meg a Haven alkalmazást. Lapozzon végig az első pár képernyőn, majd válassza a „Konfigurálás” lehetőséget.

Érintse meg az „Engedélyezés” lehetőséget a fényképek, média és fájlok eléréséhez, valamint képek készítéséhez és videó rögzítéséhez.

Érintse meg az „Engedélyezés” lehetőséget a következő engedélykérőnél a képek készítéséhez és a videó rögzítéséhez.

A következő képernyő az élő kamera hírfolyama lesz. Érintse meg a bal alsó sarokban lévő ikont az elülső és a hátsó kamera közötti váltáshoz, és a képernyő alján lévő csúszkával állítsa be, hogy milyen érzékenységű legyen a mozgásérzékelés. Bármikor visszaléphet, és növelheti vagy csökkentheti a mozgásérzékenységet, hogy jobban illeszkedjen a környezetéhez. További lehetőségek megtekintéséhez koppintson a bal felső sarokban található „Vissza” gombra.

Ezután fogadja el az engedélykérést a hang rögzítéséhez, hogy hallja a kamerát körülvevő környezetet. Ismét használja a képernyő alján található csúszkát az észlelési érzékenység beállításához. Érintse meg ismét a „Vissza” gombot a bal felső sarokban.

Ezután rázza meg a telefont, vagy használja az alsó csúszkát a mozgásérzékelés beállításához. Ez lehetővé teszi, hogy a kamera elkezdje rögzíteni, ha a telefon fizikailag megmozdul, például ha egy behatoló kopogtat a ház oldalán. Érintse meg még egyszer a „Vissza” gombot a bal felső sarokban.

Lapozzon végig a többi bevezető képernyőn. Adjon engedélyt SMS-üzenetek küldésére és megtekintésére, ha SMS-értesítéseket szeretne küldeni az elsődleges telefonjára, majd adja meg telefonszámát. Az SMS-üzenetek küldéséhez telepítenie kell egy aktív SIM-kártyát, vagy konfigurálhatja a Signal-t a figyelmeztetésekhez az alkalmazás beállításaiban (erről egy pillanat alatt többet olvashat), ha csak internetkapcsolatot használ.

Csúsztasson még egy képernyőt, majd koppintson a „Befejezés” gombra.

Ha ez megtörtént, érintse meg a „Start Now” gombot a környezet figyelésének megkezdéséhez. Koppintson a Beállítások fogaskerékre a jobb alsó sarokban a kamera, a hang és a mozgásérzékenység beállításához, az SMS- vagy jelüzenetek beállításainak módosításához, stb.

Állítsa be a Haven Video Monitoring szolgáltatást

A mozgás- és hangérzékelés nagyszerű, de a Haven lehetővé teszi a videó rögzítését is meghatározott ideig. Koppintson a Beállítások fogaskerékre a főképernyő jobb alsó sarkában, majd kapcsolja be a „Video Monitoring” kapcsolót.

Érintse meg a „Videó megfigyelési hosszának beállítása” elemet annak kiválasztásához, hogy a Haven mennyi ideig rögzítse a környezetet.

Ezzel olcsó és megbízható biztonsági kamerát kapsz! Eseményeit – fényképekkel és hanggal kiegészítve – automatikusan elküldjük SMS-ben vagy Signal-ban, és mindig visszanézhet és megtekintheti az eseményeket magáról a régi telefonról. Ne feledje, hogy manuálisan kell elindítania a megfigyelést, mielőtt elindulna, és bekapcsolva marad mindaddig, amíg manuálisan újra ki nem kapcsolja. Még ezekkel a kisebb korlátozásokkal is, ez egy nagyszerű módja annak, hogy újra felhasználd egy régi telefont!