Hogyan készül a Microsoft még jobbá tenni a Google Chrome-ot?

Valószínűleg hallottad már, hogy a Microsoft a Chromiumra fogja alapozni Edge böngészőjét, a nyílt forráskódú projektet, amely a Google Chrome alapját képezi. Ettől nem csak az Edge lesz jobb – a Microsoft hozzájárulása a Chromiumhoz azt jelenti, hogy a Microsoft erőfeszítései a Chrome-ot is jobbá teszik.

Az összes böngészőmotor nyílt forráskódú

Sokan törik a kezüket amiatt, hogy a Microsoft a Google-lal együttműködve irányítást szerez az internet felett. De az, hogy a Microsoft elhagyja az EdgeHTML böngészőmotort, fantasztikus hír. A Microsoft EdgeHTML volt az utolsó zárt forráskódú böngészőmotor. Mostantól az összes böngészőmotor nyílt forráskódú lesz.

Ez azt jelenti, hogy az Edge-n végzett munka javítja a Chrome-ot, a Chrome-mal végzett munka pedig az Edge-t. Más Chromiumra épülő böngészők, például az Opera is learatják a jutalmat. Ha Ön Chrome-felhasználó, a Microsoft hamarosan még jobbá teszi böngészőjét. Nagyon messze vagyunk a „Scroogled” korától.

Jobb érintési támogatás

Az Edge-nek lehetnek problémái, de mindig is nagyon jó érintőfelülettel rendelkezett. A görgetés teljesítménye a Precision Touchpaddal rendelkező modern laptopokon is kiváló és zökkenőmentes. Ez logikus, mivel a Microsoft megpróbálja az érintőképernyős PC-ket a Windows 10-zel továbbítani.

A Microsofté nyílt forráskódú szándékdokumentum egyértelművé teszi, hogy ez az egyik „kezdeti fókuszterület”. A Microsoft azt mondja, hogy „segítheti az asztali érintés, a gesztusfelismerés és a görgetés/pásztázás simaságának javítását, különösen az újabb, modernebb Windows-eszközökön”.

Egy cinikus ezt a sort olvasva azt gondolná: „Ó, persze, a Microsoftnak rengeteget kell dolgoznia, hogy a Chromiumot az Edge jelenlegi érintéseinek támogatásával egyenrangúvá tegye.” Ez a munka azonban nem csak az Edge-t fogja segíteni – a Chromium része lesz, és a Microsoftnak az érintésérzékenység javítására irányuló jövőbeni munkája még jobbá teszi a Chrome-ot érintőképernyős PC-ken.

  10 módszer Slack-fiókja személyre szabására

Hosszabb akkumulátor-élettartam

A Microsoft nem tesz sokat említést az akkumulátor élettartamáról a szándékdokumentumában, de arra számítunk, hogy a Microsoft segíteni fogja a Chrome-ot, hogy még kevesebb energiát használjon, meghosszabbítva az akkumulátor élettartamát a Chrome-ot futtató Windows-felhasználók számára.

Néhány éve a Microsoft megtartotta trombitálás Az Edge feltételezett akkumulátor-élettartamának előnyei a Chrome-mal szemben. A Microsoft erre összpontosított, aminek van értelme. A számítógépgyártók az Edge-gel, a mellékelt böngészővel tesztelik az akkumulátor élettartamát, és mindenki a lehető legjobb számokat akarja.

Ha az Edge akkumulátorának élettartama hosszabb, mint a Chrome-nál – és a Microsoft által kitalált előny egyre csökken –, akkor a Microsoft semmiképpen sem fogadja el, hogy a váltás után jelentősen csökkenjen a hirdetett száma. A Microsoft minden erőfeszítése az akkumulátor élettartamának javítására az Edge-ben a Chrome-ot is akkumulátorbarátabbá teszi.

Natív Chrome ARM PC-ken

A Microsoft szorgalmazza az ARM PC-ket, de ezek most egyszerűen nem teljesítenek jól. A hardver még nincs meg – ezeknek az eszközöknek erősebb, gyorsabb ARM CPU-kra van szükségük.

Natív böngészőkre is szükségük van. A Windows for ARM rendelkezik egy emulációs réteggel, ami azt jelenti, hogy képes futtatni az összes ismert x86-os és x64-es asztali szoftvert. De ez az emulációs réteg lelassítja a dolgokat, ami azt jelenti, hogy a Chrome szabványos Windows-verziója lassabban fut a mai, amúgy is lassú Windows-okon ARM PC-ken.

A Microsoft sokat dolgozik a Chromium ARM64-re való portolásán a Google mérnökeivel együttműködve. Hamarosan telepítheti a Chrome natív verzióját ezekre az ARM PC-ken lévő Windowsokra, javítva a teljesítményüket és az akkumulátor élettartamát. A Microsoft szinte biztos, hogy nem végezné el ezt a munkát, hacsak nem költözik át a Chromiumra, és a Google sem szeretne nagy erőfeszítéseket tenni a Microsoft új Windows ARM platformon történő támogatására.

  Az elakadt Window 10 frissítéseinek javítása

Továbbfejlesztett hozzáférhetőség

A legtöbben nem gondolnak rá, de a hozzáférhetőség fontos. A Microsoft elérhetőbbé teszi a Chromiumot:

Minden ügyfelünk igényeinek kiszolgálása érdekében a Chromium kódbázis elérhetőségére kívánunk építeni Microsoft UI Automation (UIA) interfészek hozzáadásával, amelyek támogatják a Narrátort és más kisegítő technológiákat a Windows rendszeren, integrálva a Windows könnyű hozzáférési beállításaival, például a nagy kontraszttal. és feliratstílus, javítja a vezérlők hozzáférhetőségét, és támogatja a cart böngészést.

Ez nagyszerű hír sok ember számára. És mivel mindez a Chromiumban történik, ez azt jelenti, hogy a Chrome sokkal jobban fog működni a Windows kisegítő technológiáival. Mindenki nyer.

Egyéb jó dolgok!

A Microsoft Edge böngészőfelületét olyan egyedi funkciókkal fogja elkészíteni, mint a weboldalakra való rajzolás és a Cortana integrációja, de minden, ami a mögöttes böngészőt érinti, mindenkinek segít.

Például sokan előnyben részesítik a Microsoft Edge szövegmegjelenítését, és úgy gondolják, hogy jobban néz ki, mint a Chrome Windows 10 rendszeren. Reddit felhasználó fel is hívta erre az Edge projektmenedzsere. Ha a Microsoft ezt tudomásul veszi, és javítja az új Edge böngésző szövegmegjelenítését, a Chrome szövegmegjelenítése is még jobb lesz.

A szándékdokumentum azt is kimondja, hogy a biztonság kiemelt terület. A Microsoft az Edge-t hirdette a legbiztonságosabb böngészőnek. Akár igaz, akár nem, a Microsoft Edge biztonságával kapcsolatos összes munkája a Chromium része lesz, és ez még biztonságosabbá teszi a Chrome-ot a Windows 10 rendszeren is.

  Ellenőrizze, mennyire lassú az eszköze

A Microsoft támogathatja a Windows 10 új, alacsony szintű biztonsági funkcióit a Chromiumban. Ma az Edge biztonságos tárolóban futhat a Windows Defender Application Guard segítségével. A Microsoftnak támogatnia kell a Chromiumot a Windows Defender Application Guard segítségével, így talán a Chrome is tárolóban futhat majd.

Mi a helyzet a Safarival és a Firefoxszal?

A Google Chrome és az Apple Safari is a WebKiten alapult, de néhány évvel ezelőtt elágaztak. Mindazonáltal a Blink (a Chromium része) és a Safari által használt WebKit motor meglehetősen hasonló, így a Microsoft munkáinak egy része végül az Apple Safari böngészőjére is átkerülhet.

Bár a Mozilla Firefox furcsa böngészőnek tűnhet itt, még mindig van ok az örömre. A Firefox sikeresen felvette a versenyt az Internet Explorer 6-tal, és újjáélesztette a versenyt a böngészők piacán, és most a végső győzelem az EdgeHTML, az utolsó zárt forráskódú böngészőmotor ellen.

És most, ha a Microsoft valami igazán érdekeset csinál az Edge böngészőben, a Mozilla akár a nyílt forráskódot is megnézheti, és megnézheti, mi történik. Ez óriási.

Az elektronalkalmazások is sokkal jobbak lehetnek

Vannak más lehetséges fejlesztések is minden Windows-felhasználó számára – még azok számára is, akik nem használják a Chrome-ot!

Sok modern asztali alkalmazás Electron alkalmazás. Webes technológiákkal készültek, és saját ablakaikban futnak az asztalon. De minden Electron alkalmazás tartalmazza a Chromium saját beépített verzióját.

Képzelje el, hogy minden használt webhelyhez külön Chromium-böngésző van – több memóriára, több lemezterületre és több frissítési letöltésre van szüksége. Ez történik ma az Electron alkalmazásokkal.

A Windows 10 szabványosításával egy Chromium-alapú böngészőben a Microsoftnak lehetősége nyílik arra, hogy az alkalmazásokhoz szükséges technológiát közvetlenül az operációs rendszerbe építse, így könnyebb alkalmazásokat állíthat elő. Ez javítja az alkalmazások teljesítményét, lemezterületet takarít meg, csökkenti a szükséges frissítések letöltését és javítja az akkumulátor élettartamát.