A Flash telepítése és frissítése a Mac számítógépen

A webhelyek bizonyos tartalmaihoz – általában videó- ​​vagy webalkalmazásokhoz – az Adobe Flash használatos. Noha lassan megszűnik a HTML5 javára, időnként egy webhely még mindig megköveteli, hogy telepítse a Flash lejátszót. Alapértelmezés szerint már nincs telepítve a macOS rendszeren, de továbbra is letöltheti.

Figyelmeztetés: Ne töltse le a Flash-t sehonnan, kivéve az Adobe-t. Gyakori adathalász taktika, amikor egy rosszindulatú webhely azt állítja, hogy a Flash lejátszója „elavult”, és hamis letöltésre irányítja Önt. A Flash-t csak innen érdemes letölteni Az Adobe hivatalos letöltési oldala.

Flash telepítése

A Flash DMG-be van csomagolva, és külön verziójuk van a különböző böngészőkhöz. Válassza ki a használt böngészőt, töltse le a Flash-t, és nyissa meg. Egyetlen telepítőnek kell futnia, és mindössze annyit kell tennie, hogy elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, és adja meg Mac jelszavát a telepítés engedélyezéséhez.

A Flash telepítője megkérdezi, hogyan szeretné frissíteni a programot – automatikusan, manuálisan vagy előugró ablakkal, ahogyan azt a legtöbb App Store alkalmazás használja. Mivel a Flash köztudottan durva története volt jó néhány sebezhetőséggel, valószínűleg a legjobb az automatikus frissítés.

A Flash manuális frissítése

A Flash hozzáad egy új beállítási panelt a Rendszerbeállításokhoz, ahol konfigurálhatja a helyi tárhelyet és a kamerabeállításokat, valamint manuálisan ellenőrizheti a frissítéseket. A „Frissítések” alatt újra konfigurálhatja a telepítéskor kiválasztott beállításokat, valamint manuálisan is ellenőrizheti a frissítéseket a „Check Now” gombra kattintva.

Ha a Flash elavult, automatikusan letölti a legfrissebb verziót.

Miután mindent telepített, továbbra is meg kell győződnie arról, hogy a Flash megfelelően van konfigurálva a böngészőben, különösen a biztonságot illetően, mivel bármely véletlenszerű Flash-alkalmazás futtatása (amely általában rosszindulatú hirdetésekben található) rosszindulatú programoknak teheti ki Önt. Azt is javasoljuk, hogy engedélyezze a kattintásra lejátszást, amely csak a manuálisan jóváhagyott Flash-alkalmazásokat futtatja. Elolvashatja az egyes böngészők kattintással történő lejátszásáról szóló útmutatónkat, hogy megvédje magát.

A kép forrásai: Jarretera/Shutterstock