Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a WhatsApp üzenetekről iPhone-on

Az iOS másként kezeli a biztonsági mentéseket, mint az Android. A jól meghatározott helyi tárhely hiánya megzavarja egyes felhasználókat – különösen azokat, akik nemrég váltottak iOS-re. Ha a WhatsApp-üzenetekről beszélünk, és arról, hogyan mentheti el őket, ha Ön iPhone-felhasználó, a dolgok sokkal egyszerűbbek, mint gondolná.

Ez a cikk mindent megtanít, amit tudnia kell a WhatsApp biztonsági mentéseiről iOS rendszeren.

A szabványos módszer

Alapértelmezés szerint a WhatsApp nem tárolja az üzeneteket a szerverein, így lehetetlen visszakeresni azokat, amelyeket esetleg törölt. Éppen ezért a legjobb, ha biztonsági másolatot készít a beszélgetéseiről, arra az esetre, ha esetleg információhoz kell jutnia.

Sajnos az Android telefonokkal ellentétben az iPhone-ok nem rendelkeznek natív támogatással a WhatsApp üzenetek helyi tárolására. Ez azt jelenti, hogy az iCloud szolgáltatást kell használnia a csevegési előzmények mentéséhez.

Kezdésként megbizonyosodunk arról, hogy az iCloud biztonsági mentés engedélyezve van. Itt ellenőrizheti:

 • Nyissa meg a Beállításokat iPhone-ján. Ha felül látja a nevét, akkor bejelentkezett iCloud-fiókjába. Ha nem látja a nevét, érintse meg az iCloud lehetőséget, és jelentkezzen be.
 • Koppintson az iCloud elemre.
 • Győződjön meg arról, hogy a WhatsApp melletti váltókapcsoló engedélyezve van.
 •   Hogyan ellenőrizhető a Whatsapp biztonsági kód egy kapcsolattartóhoz

  Miután engedélyezte az iCloud biztonsági mentést a WhatsApp számára, biztonsági másolatot készíthet üzeneteiről. Ezt a biztonsági mentést manuálisan is megteheti, vagy beállíthatja, hogy automatikusan biztonsági másolatot készítsenek.

  Így készíthet kézi biztonsági mentést a WhatsApp alkalmazásban:

 • Indítsa el a WhatsApp alkalmazást. Ezután lépjen a Beállítások menübe.
 • Lépjen a Csevegés fülre.
 • Válassza a Csevegés biztonsági mentése lehetőséget.
 • Válassza a Biztonsági mentés most lehetőséget.
 • Ezzel megkezdődik a biztonsági mentési folyamat. Természetesen automatizálható is. Ez hasznos, mert nincs hatással a biztonsági mentésekre, ha hirtelen elfelejti saját maga kezdeményezni.

 • Indítsa el a WhatsApp alkalmazást, és érintse meg a Beállítások elemet a jobb alsó sarokban.
 • Lépjen a Csevegés fülre.
 • Válassza a Csevegés biztonsági mentése lehetőséget.
 • Érintse meg az Automatikus biztonsági mentés opciót.
 • Testreszabhatja ezt a funkciót, és kiválaszthatja, hogy a videókat vagy csak a szövegeket szeretné-e menteni.

  Vegye figyelembe, hogy a műveletek elvégzése előtt meg kell győződnie arról, hogy az iCloud Drive be van kapcsolva. Ezenkívül feltétlenül jelentkezzen be az alkalmazásba az Apple ID-jával.

  Hogyan lehet lekérni a csevegési előzményeket

  Tehát most megvan a csevegési előzményeinek biztonsági másolata. Hogyan jutsz hozzájuk? Ha súlyos problémái vannak az iPhone-jával, bármikor visszaállíthatja telefonját egy régebbi biztonsági másolatból. Ez visszahozza a WhatsApp-csevegéseit is, ha biztonsági másolatot készített róluk az iCloudon.

    Ha a WhatsApp-ot feltörik, itt van a teendő

  Alternatív megoldásként ellenőrizheti az iCloudot, hogy megkeresse a tárolt üzeneteket.

  A csevegési előzmények exportálása

  Csevegési előzményeit exportálhatja, és e-mailben elküldheti magának. Így a beérkezett üzenetek mappájában tárolhatja WhatsApp-csevegéseit, és megkerülheti a biztonsági másolatokat.

 • Hozzon létre egy csevegést, amelyet el szeretne menteni. Érintse meg a csoport tárgyát.
 • Koppintson a Chat exportálása gombra.
 • Válassza ki a megosztási lehetőségek egyikét az előugró menüből. Ha tárolni szeretné a fájlt későbbi használatra, válassza az E-mail ikont, és küldje el magának.
 • Gyakran Ismételt Kérdések

  Bár a WhatsApp meglehetősen egyszerű felülettel rendelkezik, vannak olyan feladatok, mint például a biztonsági mentések, amelyekhez további segítségre lehet szüksége. Olvassa tovább, ha további kérdései vannak a WhatsApp-üzenetek mentésével kapcsolatban.

  Hogyan vihetem át az üzeneteimet iPhone-ról Androidra?

  Ha ismeri az iOS-t és az Androidot, valószínűleg már tudja, hogy az iCloud nem kompatibilis az Android-eszközökkel. Az üzenetek átvitele a két operációs rendszer között azonban lehetséges.

  A következőket kell tennie:

  1. Nyissa meg a WhatsApp alkalmazást, és lépjen a Beállítások menübe, ahogy fent tettük.

  2. Érintse meg a Csevegés áthelyezése Androidra lehetőséget.

  Megjegyzés: Üzeneteit új telefonszámra is áthelyezheti, ha megérinti az Átvisz egy másik telefonszámra?

    Oldja fel a WhatsApp blokkolását és használja korlátozások nélkül: működik az Ön országában?

  3. Érintse meg a Start gombot iPhone-ján.

  4. Érintse meg a WhatsApp visszaállításának lehetőségét Android-eszközén a beállítás során.

  5. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

  Ha nem látja a WhatsApp átvitelének lehetőségét, vagy már beállította a telefont, használhat harmadik féltől származó szolgáltatást vagy alkalmazást az üzenetek átviteléhez, exportálhatja a csevegéseket az e-mailjeibe (a fent látható módon), vagy használja a Samsung Smart Switch-et (ha Samsung készüléke van.

  Az iCloud az egyetlen lehetőség a WhatsApp üzenetek biztonsági mentésére?

  Nem. De ez a praktikusabb lehetőség. Mint bizonyára tudja, az Apple 5 GB ingyenes tárhelyet biztosít a felhasználóknak. Ezt követően többet kell fizetnie (legfeljebb 2 TB-ot). Ha elfogyott az iCloud-tárhely, használhat számítógépet vagy harmadik féltől származó szolgáltatást (a vásárló vigyázzon) a WhatsApp-üzenetek biztonsági mentésére.

  Tetszik a felhőalapú tárolás ötlete?

  Valljuk be, a legtöbb hétköznapi ember nem célpontja a hackereknek. Tehát valószínű, hogy adatai biztonságban vannak az iCloudban. Bár egyes biztonsági másolatok létrehozása és feltöltése időbe telhet, jó, hogy bárhonnan sok tárhely áll a rendelkezésére.

  Az alábbi megjegyzések részben tudassa velünk, ha WhatsApp-ját automatikus biztonsági mentésen tartja, vagy létrehoz egyet, amikor szüksége van rá. Ezenkívül ossza meg velünk gondolatait az iCloud biztonságáról.