Hogyan ellenőrizhető a Whatsapp biztonsági kód egy kapcsolattartóhoz

A Whatsapp végpontok közötti titkosítással rendelkezik. A felhasználók közötti csevegéseket rejtett titkosítási kulccsal titkosítják. Nem láthatja, hogy melyik kulcs van hozzárendelve, de a felhasználóknak is szükségük van arra, hogy ellenőrizzék, hogy a csevegésük titkosított-e. Ehhez a felhasználók egy biztonsági kódot kapnak, amely nem egyezik meg a titkosítási kulccsal, de arra szolgál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a csevegés valóban titkosítva van. Így ellenőrizheti a Whatsapp biztonsági kódját.

Ellenőrizze a Whatsapp biztonsági kódot

A whatsapp biztonsági kód ellenőrzéséhez vagy fényképre van szüksége a barátjához rendelt biztonsági kódról, vagy a barátjának fizikailag jelen kell lennie a telefonjával.

Ha a kód fényképével készül, a barátodnak el kell küldenie azt neked. A kód elküldéséhez nyissa meg a csevegési szálat, és koppintson barátja nevére a tetején. A részletek oldalon érintse meg a Titkosítás elemet. Ekkor megjelenik egy QR-kód és egy numerikus kód. Koppintson a megosztás gombra, és küldje el barátjának.

  Névjegy hozzáadása a WhatsApp-hoz

A Whatsapp nem engedi beolvasni a kódot a fényképezőgép tekercséről, így a kódot manuálisan kell összehasonlítani a saját kódjuk és a küldött kód alapján.

Ha mindketten ugyanazon a területen tartózkodnak, koppintson a Kód beolvasása gombra alul, majd mutasson a kódra a barátja képernyőjén. Ha megjelenik a zöld pipa, mindkettőtöknek titkosított beszélgetése van.

Meg kell említenünk, hogy a biztonsági kódok változnak. Nem változnak ok nélkül. A biztonsági kód megváltozik, amikor eltávolítja, majd újratelepíti a Whatsapp-ot a telefonjáról. Az egyetlen másik forgatókönyv az, amikor megváltoztatja a telefonszámát vagy telefonszámát.

Ha egy kapcsolat biztonsági kódja megváltozik, figyelmeztetést kap a csevegési szálon belül. Ebben az esetben a régi biztonsági kód már nem fog működni. Ha el van mentve a tekercsébe, akkor ne használja a titkosított csevegés ellenőrzésére. Mindig kap egy új biztonsági kódot, miután megváltoztatta.

  A Whatsapp biztonsági kód megváltoztatása

Ha a kód nem jelenik meg, az azt jelenti, hogy megváltozott, vagy rosszat adott az adott kapcsolattartóhoz. Nagyjából ennyi.

A kód, ha kiszivárog, nem használható a titkosítási kulcs megkeresésére. Nem szabad meghirdetni a biztonsági kódot, de ha rossz kezekbe kerül, akkor ne aggódjon. Senki sem szól bele a csevegőüzeneteibe, ezért jónak kell lennie.