Hogyan javíthatja hallását Android telefon használatával

Az Ön Android telefonja egyedülálló funkcióval rendelkezik, amely javítja a hallássérült vagy fogyatékos személyek hallását. Hangerősítőnek hívják, és csak egy pár vezeték nélküli Bluetooth fülhallgatóra van szüksége. Kövessen egy olcsó módot, amellyel javíthatja saját vagy szeretett személye hallását.

Kezdje el a hangerősítőt

Mielőtt elkezdené, ellenőrizze az Android telefonjára telepített verzióját, és győződjön meg arról, hogy az Android 8.1 vagy újabb verziót futtat. Ha ennél régebbi, frissítse Android telefonját, majd folytassa. Győződjön meg arról is, hogy jó pár Bluetooth fülhallgatóval rendelkezik. Ezek a füldugók a közmondásos füledként működnek, ezért vásárolj egy kényelmes párat.

A kezdéshez csatlakoztassa fülhallgatóját Android telefonjához Bluetooth-on keresztül. Most töltse le a Hangerősítő alkalmazást a Play Áruházból. Ez egy Google alkalmazás, és ingyenes.

A telepítés után nyissa meg az alkalmazást, koppintson a Beállítások ikonra, majd válassza az Ikon megjelenítése lehetőséget az alkalmazáslistában az Általános alatt. Ez megkönnyíti az alkalmazás megtalálását és megnyitását, amikor szüksége van rá, az alkalmazástálcán keresztül, mint bármely más alkalmazást.

A Hangerősítő „fül” ikonja megjelenik a telefon értesítési sávjában, amíg az meg van nyitva. Csúsztassa lefelé az értesítést az Elvetés lehetőség kiválasztásával, vagy nyissa meg újra a Hangerősítőt a Folytatás elemre koppintva.

A hangerősítő használata

A Sound Amplifier kezdőképernyőjén három lehetőség látható:

  • Telefon mikrofon
  • Telefonos média
  • Ki

Alapértelmezés szerint a Hangerősítő ki van kapcsolva. A másik két lehetőség a beszélgetések fokozására és a média hangzásának javítására szolgál. Fedezze fel őket, és nézzük meg, hogyan javíthatja hallását a Sound Amplifier használata.

Hogyan javíthatja a beszélgetéseket hangerősítővel

A beszélgetések könnyebb meghallgatása érdekében a Sound Amplifier a telefon mikrofonját használja a körülötted lévők hangerejének növelésére.

A kezdéshez győződjön meg róla, hogy vezeték nélküli fülhallgatója csatlakozik Android telefonjához, helyezze a fülébe, majd koppintson a Telefon mikrofon elemre. A telefon mikrofonja által felfogott hang felerősítésre kerül. Módosíthatja a hang tisztaságát a zajcsökkentési és -fokozási beállítások aktiválásával/deaktiválásával és módosításával.

Ha nincs útban ezek a beállítások, koppintson a Beszélgetés mód elemre a kamera megjelenítéséhez. A Beállítás részben megtudhatja, hogyan használhatja telefonja kameráját a közelben lévő hangszóró(k) hangerejének növelésére. Dióhéjban, irányítsa telefonja előlapi kameráját arra, akinek a hangját fel szeretné erősíteni.

Ha a Beszélgetés mód működik, a Beállítás szakasz szövege Beállításról Aktívra változik. Azt is tudni fogja, hogy működik, ha annak a személynek a hangja, akire az előlapi kamerát irányítja, hangosabb és könnyebben érthető. Szükség szerint módosítsa a Zajcsökkentés és Boost értékeket, hogy kényelmesen hallgathassa a beszélgetéseket.

Hogyan könnyítheti meg a zene és a videók hallását hangerősítővel

Nehezen hall bizonyos számokat vagy videókat? Játssza le a hallgatni kívánt videót vagy műsorszámot, majd érintse meg a Telefon média > Hangerősítő hangosítása lehetőséget. Ezután állítsa be a Boost csendes hangok szintjét, hogy felerősítse a hallgatott tartalmak halkabb részeit, vagy emelje fel a frekvenciákat a Boost magas vagy alacsony frekvenciáin keresztül.

A Boost szintek emelése a hang hangját üregessé teheti, ahogy felerősítik.

Van extra Android-eszköze? Használja dedikált hangerősítőként

A hangerősítő mindaddig működik, amíg a Bluetooth fülhallgató és az Android telefon egymás hatótávolságán belül van. Ez körülbelül 33 láb. Így a fülhallgató és az Android-eszköz között jelentős távolság lehet, mielőtt a hang akadozni kezd.

Ha régi androidos telefonja van (Android 8.1 vagy újabb rendszer), használja dedikált hangerősítő rendszerként. Egyszerű megoldás a jobb hallásra az osztályteremben, olyan összejöveteleken, ahol állandó csevegés van, szemináriumokon vagy bárhol máshol, ahol a figyelmes hallgatás akadályt jelent.

Helyezze a beszélő személy közelébe, vagy kérje meg, hogy valaki tartsa közel az Android telefont, és 33 lábon belül hátradőlhet, és könnyedén hallgathatja. Az egyetlen figyelmeztetés az, hogy nincs fizikai hozzáférése Android-eszközéhez a beállítások módosításához.

Ha valóban erre van szüksége hallgatás közben, a TeamViewer távirányítóval csatlakozhat Android telefonjához, és távolról végezheti el a hangerősítő beállításait.

Javítsa hallását a már birtokolt felszereléssel a hangerősítőnek köszönhetően

A hangerősítő nem helyettesíti a dedikált hallókészüléket. Ha azonban nem fér hozzá könnyen hallókészülékhez, ahol él, nem engedheti meg magának, vagy inkább a már birtokában lévő felszereléssel szeretne dolgozni, a Sound Amplifier segít abban, hogy jelen maradjon a beszélgetésekben, vagy figyelmesebben hallgathassa amit streamelsz. Próbálja ki, vagy mutassa be szeretteinek: ez mindent megváltoztathat.