7 jól fizető kültéri munka

Kulcs elvitelek

 • Legfontosabb elvitelek:
 • A kültéri műszaki munkák lehetőséget kínálnak az aktív mozgásra, és még többet is fizethetnek, mint a beltéri műszaki munkák. Fontolja meg, hogy műszaki modul-ellenőrnek vagy mezőgazdasági mérnöknek válasszon kültéri karrierlehetőségekért.
 • A távérzékeléssel foglalkozó szakemberek érzékelőket használnak az adatok értelmezésére és a környezeti megfigyeléshez. A környezeti adatelemzők adatokat gyűjtenek és elemeznek, hogy megértsék az éghajlatváltozást és a szennyezés dinamikáját. Ezek kielégítő műszaki munkák, amelyek változást hoznak.
 • A helyszíni szerviztechnikusok műszaki rendszerek telepítésén, javításán és karbantartásán dolgoznak. A drónkezelők UAV-okat kezelnek és adatokat rögzítenek. A tengeri adatelemzők tengeri környezetből származó adatok gyűjtésére és elemzésére specializálódtak. Ezek a szabadtéri technológiai munkák izgalmas és kifizetődő karrierutakat kínálnak.

Míg a műszaki munkák többnyire irodai környezetet vagy távoli munkakörnyezetet igényelnek, vannak kültéri műszaki munkák, amelyek terepen és aktív mozgást igényelnek. A kültéri munkák egy része még többet fizet, mint a beltéri munkák.

Ha szeret mozogni munka közben, fontolja meg egy kültéri műszaki munka elvállalását. Az egyedül végezhető munkáktól kezdve a csapatot igénylő munkákig itt vannak olyan kültéri műszaki munkák, amelyek jól fizethetnek.

1. Tech Gadgets Reviewer

Átlagos éves fizetés (USA): 55 093 dollár

A műszaki modulok áttekintői próbára teszik az új technológiai modulokat, és rögzítik a róluk írt véleményeiket, hogy az emberek jobb döntéseket hozzanak a kütyük vásárlásakor. Ha műszaki kütyük áttekintővé szeretne válni, a feladatai közé tartozik az okostelefonoktól a laptopokig és más műszaki hardverekig különféle technológiai termékek értékelése és kommentálása.

Véleményeiben olyan betekintést, nézőpontokat és javaslatokat ad meg, amelyek segítenek a fogyasztóknak, hogy megalapozott döntéseket hozzanak a modulvásárlással kapcsolatban. Ahhoz, hogy az áttekintés megérje, értékelnie kell a modulok teljesítményét, kialakítását, jellemzőit, felhasználóbarát jellegét és ár-érték arányát.

  Biztonságosabb lehetőség a távoli hozzáféréshez [2023]

Sok technológiával kapcsolatos szereppel ellentétben elkezdhet dolgozni műszaki modul-ellenőrként egy videorögzítési beállítással és az általa ismert modulokkal. Ha valamelyik videód vírusos lesz, az biztosan növeli a bevételeidet, és a legfrissebb technikai eszközök megtalálása és áttekintése az egyik módja annak, hogy elterjedjen.

2. Agrármérnök

Átlagos éves fizetés (USA): 79 602 dollár

Mezőgazdasági mérnökként az Ön alapvető feladatai a különböző mezőgazdasági termékek kutatása, fejlesztése és tesztelése körül forognak, hogy olyan technológiát fejlesszenek ki, amely javítja a mezőgazdasági gyakorlatokat. Ha értékeli a hagyomány és az innováció tökéletes kombinációját, a mezőgazdasági gépészet rendkívül vonzó lesz.

Mezőgazdasági mérnökként a legtöbb feladata a szabadban lesz, ahol alapvető felszereléseket állít be, és kísérleteket végez a termények és az állatállomány minőségének javítása érdekében.

Következésképpen az Ön szerepe a tudományos vizsgálatok és a gyakorlati megvalósítás keveréke, amely közvetlenül hozzájárul a mezőgazdasági gyakorlatok fejlesztéséhez. Az erre a feladatra való jogosultsághoz agrártechnológiai, agrártudományi vagy kapcsolódó szakterületen szerzett egyetemi végzettséggel vagy diplomával kell rendelkeznie.

3. Távérzékelési szakember

Átlagos éves fizetés (USA): 77 000 dollár

A Remote Sensing Specialist érzékelőket használ az adatok értelmezésére és a várostervezés, a természeti erőforrás-gazdálkodás és az éghajlat-előrejelzés során felmerülő problémák megfejtésére. Ez a kültéri munka lehetővé teszi, hogy a legmodernebb technológiával dolgozzon, hozzájáruljon a környezeti megfigyeléshez, és értékes betekintést nyújt a döntéshozatalhoz.

De ez még nem minden. Távérzékelési szakemberként a következőkre is fel van szerelve:

 • Szerezzen műholdfelvételeket, légifelvételeket és LiDAR-adatokat.
 • A távérzékelési adatok feldolgozása és értelmezése értelmes információk kinyeréséhez.
 • Használjon szoftvereszközöket a képek javításához, manipulálásához és elemzéséhez.
 • Hozzon létre 3D-s vizualizációt a térinformációk pontos ábrázolásához.
 • A jövőbeli környezeti trendek előrejelzése és modellezése.

A mesterséges intelligencia a távérzékelési szakemberek munkáját is megkönnyíti azáltal, hogy új módszereket kínál az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez. Ha ez a karrier érdekli Önt, megkezdheti utazását a térinformatikai tudományok megismerésével.

  5 legjobb nyílt forráskódú Slack-alternatíva [2022]

4. Környezeti adatelemző

Átlagos éves fizetés (USA): 58 464 dollár

Környezeti adatelemzőként (EDA) elsődleges feladata a környezetből származó adatok gyűjtése és elemzése, többek között az éghajlatváltozás és a szennyezés dinamikájának átfogó megértése érdekében. A környezeti adatok elemzőjeként végzett munka az egyik módja annak, hogy egy technológiai munka változást hozzon a világban.

Míg az EDA-k egyedül is dolgozhatnak, a vállalatokkal együtt dolgozhatnak, hogy megértsék a természeti környezet bonyolultságát, megértsék a vele való kölcsönhatásuk következményeit, és kitalálják, hogyan mérsékelhetik az emberi környezettel való interakció káros hatásait.

A műszaki tapasztalat mellett környezettudományi vagy ökológiával kapcsolatos tudományterületre van szüksége ahhoz, hogy jogosult legyen erre a szerepkörre.

5. Helyszíni szerviztechnikus

Átlagos éves fizetés (USA): 56 683 dollár

Ha szereti a technológiai rendszerek telepítését, ellenőrzését, javítását és karbantartását több iparágban, akkor ez tökéletes választás az Ön számára. A helyszíni szerviztechnikus képzett szakember, aki kültéri berendezéseken és gépeken dolgozik.

Az Ön szakértelmétől függ, hogy milyen típusú berendezésekkel dolgozhat; dolgozhat orvosi berendezéseken, farmkarbantartó rendszereken és telekommunikációs rendszereken.

Ahhoz, hogy bármely adott iparágban helyszíni szerviztechnikus lehessen, mindössze annyit kell tennie, hogy részt kell vennie a munkakör betöltéséhez szükséges műszaki képzésen. Ez az egyik olyan műszaki állás, amelyet diploma nélkül is kaphat.

6. Drónkezelő

Átlagos éves fizetés (USA): 57 910 dollár

Növekvő igényű karrierre, szabadtéri életre és folyamatosan változó környezetre vágysz? Ha igen, akkor a drónpilóta munka kiválóan megfelel az Ön számára.

Ahogy a drónipar általánossá válik, sok cég talált módot a drónok adatainak hasznosítására, és ennek következtében nő a drónok üzemeltetői iránti kereslet. Tehát, ha ismeri a pilóta nélküli légi járműveket (UAV), érdemes megfontolni, hogy drónkezelővé váljon.

A pilóta nélküli légi jármű (UAV) távirányításán kívül a drónkezelők még:

 • Végezzen repülés előtti, repülés közbeni és repülés utáni UAV biztonsági ellenőrzéseket
 • Rögzítse és értékelje az UAV-k adatait és felvételeit
 • Győződjön meg arról, hogy a repülési útvonalak és műveletek megfelelnek a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (FAA) előírásainak
  10 eszköz a Google-táblázatok API-vé alakításához

Lehet, hogy azt gondolja, hogy az UAV-k pilotálása mindig távoli munkát igényel, de ez nem így van. Néhány UAV-nak közel kell lennie a kezelőhöz, és ehhez időnként mozognia kell a drónnal.

Ezenkívül az UAV üzemeltetése nagy biztonságot nyújt a többi szabadtéri technológiai munkához képest. Míg más követelmények is megkövetelik a drón üzemeltetőjévé válást, az FAA távoli pilóta tanúsítványa a legfontosabb az amerikai állampolgárok számára.

7. Tengerészeti adatelemző

Átlagos éves fizetés (USA): 85 040 dollár

A tengeri adatokkal kapcsolatos karrier akkor lenne tökéletes, ha szenvedélyesen rajong a környezetéért, és szívesen elmerül a mély vizekben kutatás céljából. Tengeri adatok elemzőjeként a tengeri környezettel, így a tengerekkel és óceánokkal kapcsolatos adatok gyűjtésére, értelmezésére és elemzésére fog szakosodni.

Hasonlóképpen lebontja a bójákról, műholdakról, kutatóhajókról és víz alatti érzékelőkről gyűjtött összetett adatokat. Ahhoz, hogy tengeri adatelemzőként kezdjen dolgozni, tengertudományból vagy bármely kapcsolódó területen alapképzésre van szüksége.

Rengeteg kültéri műszaki állás áll rendelkezésre

Ha szeret mozogni munka közben, érdemes kipróbálni ezeket a tereptechnikai munkákat. Néhányan ugyanolyan biztonságot és személyes biztonságot kínálnak, mint a beltéri műszaki munkák, így nem kell aggódnia.

Lenyűgöző módon néhányuk többet fizet, mint a beltéri műszaki munkákért, és nincs szükség kódolásra vagy programozásra. A szabadtéri technológiai munkákkal mindig többet tehetsz hozzá a világhoz.

Ne feledje, hogy a fizetések attól függően változnak, hogy saját magának vagy valaki másnak dolgozik-e, valamint más tényezőktől – például a tapasztalatától és a várostól, ahol lakik. Mindazonáltal most jobb tervet kell készítenie valamire, amiért dolgozhat.

GYIK

K: Melyik műszaki pályát válasszam?

Az Ön számára megfelelő technológiai karrier kiválasztása általában három dologtól függ: a szenvedélyétől és érdeklődési körétől, a karriercéljaitól, valamint a karrierje jövőbiztosságától. Ha például nem rajong a kódolásért, fontolóra veheti, hogy terméktervezővé, üzleti elemzővé, műszaki íróvá vagy minőségbiztosítási szakértővé váljon. Hasonlóképpen, ha biztonságosabb, de jövedelmező karrierutat szeretne, nézze meg a legjobb technológiai állások a jövőben.