Hogyan állapítható meg, hogy a MacBook töltődik

Ha elfelejti megfelelően feltölteni a MacBookot egyik napról a másikra, akkor reggel fejfájást okozhat. Ha pedig törött MacBookot keres, az akkumulátor töltési képességének ellenőrzése az egyik módja annak, hogy kizárja az akkumulátorral kapcsolatos problémákat.

A régebbi Macbookok töltőkábelén lámpák vannak

Ha a MacBook 2016 előtt készült, és mágneses töltőkábellel rendelkezik (még a „régi” L-alakú is), akkor a kábel végén egy lámpa jelzi, hogy éppen tölt. Ha a jelzőfény narancssárga, akkor tölt. Ha zöld, akkor az akkumulátor megtelt, és lemerül a hálózati adapter. Még ha nem is kapcsol be, akkor is világítania kell, ha a probléma nem az akkumulátorral van.

Ha új MacBookod van USB Type C töltővel, az más történet. Az USB-C töltőn nincs jelzőlámpa, ami azt jelenti, hogy ha a MacBook nem kapcsol be, akkor elképzelhető, hogy fogalma sincs, hogy az akkumulátor okozta-e, vagy csak elromlott a kábele.

Ha nagyon régi kábele van, vagy egy harmadik féltől származó kábele van, akkor előfordulhat, hogy hiányzik a lámpa is.

A lámpa nélküli USB C-kábel hibaelhárításának egyik módja annak ellenőrzése, hogy hagyja egy ideig csatlakoztatva, és ellenőrizze, hogy a tápegység felmelegszik-e. Töltés közben hőt termelnek, így ha nem tölt, akkor hideg lesz.

Egy másik dolog, amit kipróbálhatsz, az az, hogy zseblámpát világítasz a hátoldalon található Apple logóra. Ha lát valamit a képernyőn, az azt jelenti, hogy a háttérvilágítás meghibásodott (meglehetősen gyakori probléma, gyakran összetévesztik azzal, hogy egyáltalán nem kapcsol be), és keresnie kell egy Apple Store-t. Vagy lehet, hogy teljesen lekapcsolta a fényerőt, és a MacBook rendben van.

Tipp: Az újabb MacBookok hangot adnak ki, amikor csatlakoztatja a töltőt. Ez egy csörömpölés, amely ugyanúgy hangzik, mint az iPhone csatlakoztatásakor, de halkabb. Akkor sem hallja, ha a laptop hangja ki van kapcsolva, vagy ha az akkumulátor teljesen lemerült, amikor csatlakoztatja a kábelt. Ennek ellenére megpróbálhatja kihúzni, majd újra csatlakoztatni a kábelt, hogy hallgassa a hangot. Ha hallja, akkor tudja, hogy tölt.

Be van kapcsolva, látható a képernyő?

Ha igen, akkor az akkumulátor állapota megjelenik a felső menüsorban, a sok levet használó alkalmazások mellett, valamint figyelmeztetések, ha az akkumulátor régi (és nem tartja túl jól a töltést). Ha az akkumulátor töltődik, az akkumulátor ikonja felett villám szimbólum látható.

Ha nem látja az ikont a menüsorban, akkor lehet, hogy ki van kapcsolva. Nyissa meg a Rendszerbeállítások alkalmazást, és kattintson a villanykörte alakú „Energiatakarékos” ikonra. Alul az „Akkumulátor állapotának megjelenítése a menüsorban” szövegnek kell lennie. Győződjön meg arról, hogy ez be van jelölve.

Itt módosíthatja az energiaellátással kapcsolatos egyéb beállításokat is, beleértve azt is, hogy a kijelző milyen gyorsan kapcsoljon ki, ha nem használja.

Ha mindez kudarcot vall, és továbbra is problémái vannak egy lerobbant MacBook-kal, valószínűleg a legjobb, ha a helyi Apple Store-tól fordul a javításhoz.