Ez az alkalmazás olyan, mint a GarageBand Windowshoz, csak jobb

Kulcs elvitelek

  • A GarageBand for Windows nem található meg, de az Akai MPC Beats közeli versenytársa.
  • Az MPC Beats inkább a producerek/beatkészítők számára készült, mint a GarageBand.
  • Az MPC Beats oktatóanyagokat kínál az induláshoz, és lehetővé teszi, hogy fejlettebb zenekészítő eszközökké váljon.

Akár kezdő, akár profi vagy, az Apple GarageBand nagyszerű hely egy dal elindításához, a demótól a kész produkció kezdetéig. Bár nem találja meg a GarageBand for Windows szolgáltatást, van egy jobb lehetőség.

Windowshoz nincs GarageBand

Ahogy az Apple által készített legtöbb szoftver esetében, itt sem találja meg a népszerű GarageBand szoftver Windows-hoz készült verzióját. Ennek ellenére rengeteg olyan alkalmazás létezik, amelyek célja a GarageBand által hagyott űr betöltése.

A probléma az, hogy sok ilyen alkalmazás tipikus digitális audio munkaállomás (DAW). Bár ezek hatékony eszközök, gyakran professzionális hangmérnökök számára készültek, míg az olyan alkalmazások, mint a GarageBand, a normál emberek számára készültek.

Bár nem találsz tökéletes megfelelőt az Apple GarageBand for Windows-nak, az Akai MPC Beats szoftverében van egy közeli versenytárs. Nem helyettesíti közvetlenül, de ha el szeretné kezdeni a zenélést a számítógépen, kevés jobb hely van a kezdéshez.

Mi az Akai MPC Beats?

Az Akai MPC Beats szoftvere inkább a producereket és beatkészítőket célozza meg, mint énekes-dalszerzőket és magányos zenészeket, de minden zenekészítő számára hatékony eszköz. A GarageBandhez hasonlóan, amely bizonyos értelemben az Apple arra törekszik, hogy rávegye Önt a Logic Pro-ra való frissítésre, az MPC Beats célja, hogy megtanítsa az Akai munkafolyamatára, és frissítésre csábítsa.

Az Akai öröksége a digitális mintavevőkhöz és dobgépekhez nyúlik vissza, amelyek a hiphop, a drum and bass és a számtalan népszerű elektronikus zenei stílus alappillérei voltak. Míg az MPC Beats kinyitja az ajtót, az Akai valószínűleg azt reméli, hogy áttér a fizetős MPC szoftverére, vagy akár olyan hardverre, mint az Akai MPC One+.

Az MPC Beats telepítése és beállítása

Ellentétben sok más hardvergyártó szoftverrel, nem kell semmit sem vásárolnia az MPC Beats ingyenes használatához. Az alkalmazás ingyenesen elérhető, és bár vásárolhat olyan kiegészítőket, amelyek extra hangzási lehetőségeket kínálnak, az összes fő funkció ingyenesen elérhető, és soha nem szűnik meg.

Az alkalmazás letöltéséhez nyissa meg a MPC Beats oldal az Akai honlapján és kattintson az Ingyenes letöltés gombra. Az alkalmazás letöltése után kattintson duplán a letöltött fájlra a telepítési folyamat elindításához.

A telepítés meglehetősen egyszerű. Az alkalmazás telepítése után kattintson duplán az ikonra – akár a Start menüben, akár az asztalon – az alkalmazás elindításához.

Ha van egy MIDI billentyűzete vagy vezérlőfelülete, amelyet az MPC Beats szoftverrel szeretne használni (tudni fogja, hogy van-e ilyen), itt az ideje beállítani azt a billentyűzet vagy a kontroller gyártójának utasításai szerint. Ellenkező esetben folytathatja az alkalmazás használatának megkezdését.

Az MPC Beats használatának megkezdése

Az MPC Beats használatának megkezdése egyszerűbb, mint gondolnád, de ha még soha nem használtál ilyen típusú szoftvert, a kezdeti kezelőfelület ijesztő lehet.

Indítsa el az alkalmazást, és a fent említett módon kéri, hogy csatlakoztassa MIDI-eszközét. Ezután a varázsló felkéri, hogy eldöntse, egyszerű vagy speciális munkaterületet szeretne-e beállítani. Ha viszonylag nem ismeri a zenei alkalmazásokat, válassza az egyszerűt. Feltételezve, hogy a múltban használt zenekészítő alkalmazásokat, a speciális mód nem tűnik elsöprőnek.

Innen néhány kezdősablont láthat különféle zenei műfajokhoz, például a Hip Hophoz, a Traphez vagy a Dalszerzőhöz. Ezek kiindulópontként szolgálnak saját ütemek és dalok létrehozásához az alkalmazásban.

Ahhoz, hogy valóban megtanulja az MPC Beats szoftvert, el kell töltenie egy kis időt vele. A jó hír az, hogy az Akai összeállított egy listát a videókról MPC Beats Academy lejátszási lista a YouTube-on.

Ezek a videók végigvezetik az alapvető felületen, létrehozzák az első ütemet, és megtanulják az akkordokat és skálákat az alkalmazásban. Ha már tisztában vagy az alapokkal, további videók is bemutatják, hogyan vághatod le saját mintáidat, hozhatsz létre bizonyos zenei műfajokat, és hogyan hozhatsz létre saját egyedi dobkészleteket.

Ha történetesen van USB-billentyűzeted, MIDI-billentyűzeted vagy egyéb kontrollered, az Akai videói azt is megmutatják, hogyan kezdheted el használni ezeket az MPC Beats-ben.

Míg az Apple GarageBand valamivel jobb választás lehet az énekes-dalszerzők számára, sok modern zenész és producer többet foglalkozik ütemekkel és loopokkal, mint a hagyományos dalokkal. Ha ez úgy hangzik, mint te, akkor az MPC Beats jobb választás, és ingyenesen elérhető Windows és macOS rendszeren is.

Lehet, hogy az MPC Beats könnyen felvehető és használatba vehető, de meglepően mély a szoftver. Ha jártassá válik az MPC Beats használatában, sokkal könnyebben áttérhet más gyártóknak szánt szoftverekre vagy akár hardverekre, mint az Akai önálló mintavevői. Ennek ellenére, ha az alkalmazás nem tűnik megfelelőnek az Ön számára, vannak más lehetőségek is a zenekészítésre Windows rendszeren.