2024 legjobb Raspberry Pi készletei

A Raspberry Pi egykártyás számítógépei a hardverek trükközésének és programozásának új világát nyitják meg, és olcsók, hordozhatók és energiatakarékosak. Noha ez bonyolult lehet a kezdők számára, a Raspberry Pi kezdőkészletek alapvető kiegészítőket és perifériákat tartalmaznak, amelyek hasznosak lehetnek a Raspberry Pi beállításához.

CanaKit

A legújabb és jelenleg legerősebb Raspberry Pi-vel, a A CanaKit Raspberry Pi 5 Starter Kit ideális kezdőknek és haladóknak, akik a pénzért megvásárolható legjobb Raspberry Pi élményre vágynak.

Ez a kezdőkészlet tartalmazza a Raspberry Pi 5 egylapos számítógépet, egy kompatibilis műanyag házat, egy 128 GB-os Samsung microSD kártyát Raspberry Pi operációs rendszerrel, USB SD kártyaolvasót, két micro-HDMI-HDMI kábelt és egy USB-C PD tápegységet. kínálat. A Raspberry Pi 5 melegebben működik, mint a Pi 4, így ez a kezdőkészlet tartalmaz egy ventilátort és egy hűtőbordát, hogy a Pi használata közben alacsony hőmérsékleten tartsa a hőmérsékletet.

Sajnos a dobozban nincs használati utasítás. Van néhány probléma a házzal és a hűtőbordával, hogy kissé laza, de összességében ez a kezdőkészlet egy nagyszerű csomag, amely bemutatja, mit kínál a Raspberry Pi ökoszisztéma.

CanaKit Raspberry Pi 5 kezdőkészlet

Összességében a legjobb

170 USD 180 USD Takarítson meg 10 USD-t

A legerősebb egylapos Raspberry Pi számítógéppel és számos kiváló minőségű komponenssel a CanaKit Raspberry Pi Starter Kit tökéletes azok számára, akik napi illesztőprogramként, retro játékállomásként vagy fájl-/videoszerverként szeretnék futtatni a Raspberry Pi-t.

Profik

 • Jó ár-érték arányt kínál
 • Kiváló minőségű alkatrészek

Hátrányok

 • Nincs utasítás a dobozban
 • A ház és a hűtőborda lehetne jobb

CanaKit

A Pi Zero 2 W Basic Kit egy másik kiváló lehetőség a CanaKittől. Tartalmazza a Raspberry Pi Zero 2 W-t, a legolcsóbb Raspberry Pi egylapos számítógépet, és alacsony költségű belépést kínál a Raspberry Pi ökoszisztémába. Nincs tele tele perifériákkal, de megkapja a szükséges dolgokat az induláshoz.

A Basic készlethez tartozik a Raspberry Pi Zero 2 W, egy 2,5 A-es tápegység, egy hűtőborda és egy hivatalos Raspberry Pi Zero tok. Nincs előre feltöltött microSD-kártya vagy HDMI-kábel, de van hozzá egy gyors üzembe helyezési útmutató és egy referencialap a GPIO-fejléchez. Bár nem a leggyorsabb asztali élményben lesz része, a CanaKit Zero 2 W Basic készlete jó módja lehet a Raspberry Pis-vel való kísérletezésnek, mielőtt pénzt áldozna egy erősebbre.

  8 gyönyörű képernyőkép eszköz a böngésző maketthez

CanaKit Pi Zero 2 W alapkészlet

Legjobb költségvetés

A CanaKit Pi Zero 2 W Basic Kit csak a legszükségesebbeket kínálja, és ideális azoknak a felhasználóknak, akik olcsó, alacsony profilú és általános célú számítógépet szeretnének a dolgok internetéhez (IoT), intelligens otthonokhoz és biztonsági alkalmazásokhoz.

Profik

 • Megfizethető az alternatívákhoz képest
 • A dobozban található egy gyors útmutató

Hátrányok

 • Lehet, hogy ez egy kicsit túl „csupasz” néhány felhasználó számára
 • Kihívást jelenthet a kezdőknek
 • A GPIO fejléc nincs előre forrasztva

Raspberry Pi

Bár vannak méltó alternatívák harmadik féltől származó forrásokból, a hivatalos Raspberry Pi 4 asztali készlet hihetetlen értéket kínál. Tartalmaz egy Raspberry Pi 4 egylapos számítógépet és egy nyomtatott, kezdőknek szóló útmutatót, valamint minden egyéb perifériát, amely az asztali számítógép beállításához szükséges (a HDMI-kijelzőn kívül).

A készletben talál egy Raspberry Pi 4 Model B-t (2 GB-os, 4 GB-os vagy 8 GB-os változat), egy billentyűzetet, egy egeret, két micro-HDMI-HDMI-kábelt, egy 15,3 W-os USB-C tápegységet, egy tok, egy hivatalos kezdő útmutató és egy 16 GB-os microSD-kártya, amely előre telepítve van Raspberry Pi OS-sel. Az útmutató meglehetősen átfogó, és mindent tartalmaz, amire egy teljesen kezdőnek szüksége van a Raspberry Pi 4 beállításához és használatához.

Az egyetlen igazi kihívás ezzel a készlettel a hozzá tartozó tok. Nem úgy tervezték, hogy hűtőbordával vagy hűtőventilátorral működjön, és a fedelet le kell venni, ha nagy terhelést kíván lefuttatni a Raspberry Pi-n.

Raspberry Pi 4 asztali készlet

A legjobb kezdőknek

A dobozban található tényleges kézikönyvvel és a Raspberry Pi OS-szel előre feltöltött microSD-kártyával a hivatalos Raspberry Pi 4 Desktop Kit a legjobb választás kezdőknek, akik inkább nem vásárolnak külön-külön tartozékokat. Esztétikai vonzereje is van annak, ha a Raspberry Pi beállításait minden alkatrésznek a hivatalos piros és fehér színben tünteti fel.

Profik

 • Kiváló ár-érték arány
 • Tartalmaz egy alapos útmutatót kezdőknek
 • Hivatalos tápegységet tartalmaz

Hátrányok

 • A hivatalos ház blokkolja a légáramlást, és fojtást okozhat
 • Előfordulhat, hogy egyes összetevők kevéssé használhatók haladó felhasználók számára

Napraforgó

A listán szereplő többi lehetőségtől eltérően a Sunfounder Raspberry Pi Pico W Ultimate Starter Kit nem nyújt asztali élményt. Ehelyett gyakorlati tanulási készletet kínál minden korosztály kezdő számára, hogy megtanulják a programozást és az elektronikai trükközést. A Sunfounder készlet tartalmazza a Raspberry Pi Pico W mikrokontrollert, és számos elektronikus alkatrészt tartalmaz, amelyek különféle projektekben használhatók.

  Hogyan lehet elhagyni egy csoportot a Viberben

Tartalmaz egy 27 videós leckét is Paul McWhorter hardverszakértőtől. A videók könnyen követhetők, és kezdőknek és még haladó felhasználóknak is segítséget nyújtanak. Ezek kiterjednek a Pico W mikrokontrollerrel való munkavégzésre és annak programozására, hogy különböző műveleteket hajtson végre a felhasználó által írt kódon keresztül.

A Raspberry Pi Pico W előre forrasztott fejlécekkel érkezik, és csak egy kenyérvágó táblára, néhány áthidaló vezetékre és más elektronikus alkatrészekre van szüksége a következő találmány elkészítéséhez. A készletben található további alkatrészek közé tartoznak a LED-ek, LCD-k, hangjelzők, érzékelők, működtetők, ellenállások, tranzisztorok, kondenzátorok és egyéb olyan eszközök, amelyek elektronikus áramkör részeként működhetnek.

Sunfounder Raspberry Pi Pico W Kit

A legjobb tanulási kódhoz

Több mint 400 elektronikus komponenssel és 117+ projekttel a Sunfounder Raspberry Pi Pico W nagyszerű tanulási élményt és végtelen lehetőségeket kínál az elektronikus alkotásokhoz. Ez a kezdőkészlet kiváló választás azoknak a felhasználóknak, akik egyszerű, olcsó belépési lehetőséget szeretnének az elektronikai bütykös hobbiba.

Profik

 • Mélyreható oktatóvideók
 • Kiváló minőségű készlet 450+ elektronikus komponenssel
 • A Raspberry Pico W előre forrasztva érkezik

Hátrányok

 • A teljesen kezdők nehezebben dolgozhatnak a dokumentáción
 • Nincs fizikai útmutató a készlet használatához

GeeekPi

Ha szereti a retro játékok emulációját, a GeeekPi Raspberry Pi 4 Starter Kit megadja azokat az eszközöket, amelyekre szüksége van egy Raspberry Pi játékrendszer létrehozásához, amely képes emulálni olyan konzolokat, mint a PS1, NES, SNES, Dreamcast és különféle játéktermi rendszereket a MAME-n keresztül. A Raspberry Pi retro játéka egy önálló világ, és tudnia kell a ROM-okról és az emulációs disztribúciókról.

Ebben a készletben talál egy NES-stílusú tokot, amely beépített hűtőventilátorral, egy 128 GB-os microSD kártyával az összes játék tárolására, egy USB microSD kártyaolvasóval, egy 18 W-os tápegységgel, két micro-HDMI-HDMI kábellel. és egy 8 GB-os Raspberry Pi 4. A tokot úgy tervezték, hogy könnyű hozzáférést biztosítson az összes porthoz, de lefedi a GPIO fejlécet.

  aptX vs. LDAC: Mi a különbség?

GeeekPi Raspberry Pi 4 8GB kezdőkészlet

A legjobb játék emulációhoz

A 8 GB RAM-mal, 128 GB-os microSD-kártyával és 18 W-os tápegységgel rendelkező Raspberry Pi 4-et, 128 GB-os microSD-kártyát és 18 W-os tápegységet tartalmazó GeeekPi retro játékkészlet arra van felkészítve, hogy a legjobb teljesítményt hozza ki Raspberry Pi 4-ből, és tökéletes azoknak a felhasználóknak, akik egyszerű és hordozható készüléket szeretnének. retro játékbeállítás.

Profik

 • A NES-stílusú tok kellemes tapintású
 • A házhoz aktív hűtőventilátor tartozik

Hátrányok

 • Kicsit drága
 • A Case blokkolja a GPIO fejlécet (nem egy dealbreaker, ha csak a Pi-vel fog játszani)
 • Se útmutató, se használati utasítás nincs a dobozban

GYIK

K: Mire használható a Raspberry Pi?

Míg eredetileg számítástechnikai hallgatók kísérletező eszközének szánták, a Raspberry Pi azóta kibontotta a szárnyait, és olyan alkalmazásokban is megtalálható, mint a szerverek, a retro játékok, az otthoni automatizálás, a 3D nyomtatás, az elektronikai bütykök és még az iparban is. .

K: Miért használjak Raspberry Pi-t számítógép helyett?

A Raspberry Pi kevesebb energiát használ és kevesebb helyet foglal, mint egy átlagos személyi számítógép. Az összes Raspberry Pi kártyán találhat egy sor tűt is, amelyeket általános célú bemeneti/kimeneti (GPIO) tűknek neveznek. Ezek a GPIO tűk lehetővé teszik a Raspberry Pi számára, hogy jeleket küldjön és fogadjon különböző elektronikus alkatrészektől, és fizikai számításokat végezzen LED-ekkel, érzékelőkkel és motorokkal.

K: Melyik operációs rendszert használjam a Raspberry Pi-mhez?

Bár számos operációs rendszert úgy terveztek, hogy működjön együtt a Raspberry Pis rendszerrel, erősen ajánlott a Raspberry Pi OS (korábbi nevén Raspbian) telepítése. Ingyenes, nyílt forráskódú, és nagymértékben optimalizálva a Raspberry Pi hardverrel való együttműködésre.

K: Megtarthatom a Raspberry Pi-t a hét minden napján, 24 órában?

Tökéletesen lehetséges a Raspberry Pi napokig, sőt évekig tartó futtatása anélkül, hogy kikapcsolná. Mindaddig, amíg a hőmérsékletet szabályozza, a tápegységet stabilan tartja, és beállítja a Pi-t a fontos frissítések automatikus telepítésére, nem lehet gond a Raspberry Pi 24/7 hosszú távú futtatásával. Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot Raspberry Pi SD-kártyájáról, hogy megelőzze az adatsérülést áramkimaradás esetén.