Egyéni „Automatikus zárolás” és „Jelszó szükséges” idő beállítása iOS rendszerben

Általánosságban elmondható, hogy fordított kapcsolat van a biztonság és a kényelem között. A legtöbb esetben a nagyobb biztonság a kényelem ára. A kéttényezős hitelesítéshez olyan szolgáltatásokban, mint a Gmail, a Twitter és a Facebook, két kód megadása szükséges, hogy hozzáférhessen saját fiókjához – nagyobb biztonság a kisebb kényelem árán. A lezárási képernyő jelszavai az okostelefonokon az egyszerű 4 számjegyű kódoktól a hosszú alfanumerikus jelszavakig terjedhetnek; mindenesetre egy további lépést ad hozzá a saját eszközéhez való hozzáféréshez. Jobb egyensúly a két fent említett tulajdonság között, de még mindig messze van a tökéletestől.

Az iOS két hasznos beállítással rendelkezik, amelyek csökkentik a kezdőképernyőre való eljutáshoz szükséges időt vagy lépéseket: „Automatikus zárolás” és „Jelszó szükséges”. Az Apple ezekhez 4-5 előre definiált lehetőséget adott a Beállítások > Általános menüpontban, de ha teljes irányítást szeretne felettük, akkor nincs szerencséje… hacsak nem törte fel iOS-eszközét. Az ‘insanj’ két finomítást dolgozott ki – a LongerAutoLock és PassTime –, amelyek lehetővé teszik, hogy egyéni időt állítsunk be az Auto Lock és a Require Passcode opciókhoz.

  Alkalmazások törlése iPhone vagy iPad készüléken iOS 13 rendszerrel

A LongerAutoLock funkcióval percekben beállíthat egy konkrét időt, amely után a telefon kikapcsolja a kijelzőt, és zárolja magát. Amikor legközelebb megpróbálja használni telefonját, végig kell mennie a „Csúsztatás a feloldáshoz” lépésen – jelszóval vagy anélkül. A módosítás egy szerkesztési ikont ad az Automatikus zárolás képernyő jobb felső sarkában (Beállítások > Általános > Automatikus zárolás), amelyet megérinthet egyéni idők hozzáadásához a meglévő listához.

A PassTime ugyanezt teszi, de a Require Passcode beállítás esetén. Az avatatlanok számára, ha X percet állít be a „Jelszó szükséges” beállításhoz, akkor ne kelljen újra megadnia a jelszót, ha ezen időtartamon belül akár csak egyszer is használja a telefont. Ha telefonja ezalatt az idő alatt használaton kívül marad, hitelesítenie kell magát, amikor legközelebb túllép a lezárási képernyőn.

  Hogyan kereshet fényképeket dátum vagy objektum alapján az iOS 10 rendszerben

Én személy szerint 15 percre állítottam be, és jól vagyok vele. Ha azonban valami hosszabbat keres, már csak „1 órája” maradt az Apple előre meghatározott listájából. Aligha ideális.

A PassTime és a LongerAutoLock egyaránt elérhető 0,99 dollárért a BigBoss repó alatt a Cydián. Viszont ha az egyiket veszed, a másikat ingyen kapod. Jó üzlet mindenkinek, aki jobb egyensúlyt szeretne elérni a biztonság és a kényelem között.

Feltétlenül ossza meg velünk, mit gondol a két módosításról, és hagyjon megjegyzést alább.