Könnyen és tömegesen módosíthatja a mappa színét a Windows rendszeren a Rainbow mappákkal

A mappák rendezése a Windows rendszerben meglehetősen bonyolult lehet. Legfeljebb egyedi címkékkel nevezheti át őket, vagy csoport, dátum, név vagy méret szerint rendezheti az elemeket, de vannak jobb módszerek is, amelyek segítségével megkülönböztetheti az egyik mappát a másiktól. Természetesen módosíthatja a mappa ikonját, de nem mindig talál egy adott mappához megfelelőt. Nem lenne hasznos, ha az egyes mappák színét is megváltoztatná? Sajnos a Windows nem teszi lehetővé az alapértelmezett mappaikon színének megváltoztatását. Itt jön a segítség a harmadik féltől származó Rainbow Folders nevű eszköz. Ez a kis segédprogram gyors és kényelmes módot kínál bármely mappa színének megváltoztatására.

  A bloatware eltávolítása a Windows 10 rendszerből PowerShell-szkript segítségével

A Rainbow Folders használata nagyon egyszerű. Miután letöltötte a ZIP-fájlt az alábbi hivatkozásról, csomagolja ki a ZIP-fájl tartalmát a kívánt mappába, és futtassa a telepítőfájlt. A telepítő megkérdezi, hogy integrálni kívánja-e a Rainbow Folders alkalmazást a mappák jobb gombbal történő helyi menüjébe. Javasoljuk, hogy engedélyezze ezt. A shell-bővítmény tízszeresen megkönnyíti az ikonok cseréjének folyamatát, mivel az alábbi képernyőképen látható módon azonnal ugorhat a Rainbow Folders mappába a kívánt mappával.

A Rainbow Folder alkalmazásablakában számos különböző beállítás található. Itt három különböző ikonstílus közül választhat – klasszikus, tipikus és modern – a jobb oldalon található legördülő menüből. Engedélyezheti a „Nagy kontrasztú ikonokat” is a mókás megjelenés érdekében. A következő lépés a szín beállítása a Telítettség és a Színárnyalat csúszkákkal.

  A kodekek telepítése és eltávolítása a Windows 10 rendszerben

Ha talál egy színkombinációt, amely igazán tetszik, későbbi felhasználás céljából felveheti a Kedvencek közé. Ha nem szeretne időt tölteni egy adott szín megtalálásával, az alkalmazással beállíthat egy véletlenszerű színt. A felhasználók egyéni eszköztipp-szöveget is beállíthatnak egy mappához.

Az alkalmazás másik nagyon hasznos funkciója, hogy lehetővé teszi több mappa színének egy menetben történő megváltoztatását. Ehhez kapcsolja be a „Többszörös kijelölés” lehetőséget a Mappafa nézet tetején, majd jelölje be azokat, amelyeket módosítani szeretne. Miután végzett az összes testreszabással, egyszerűen nyomja meg a „Színezés” gombot a módosítások alkalmazásához. Bármely mappa alapértelmezett színének visszaállításához kattintson a „Színtelenítés” gombra.

A Rainbow Folders egy praktikus kis eszköz a mappák rendezéséhez. Ha a számítógépén lévő fájlok rengeteg mappába vannak rendezve, felgyorsíthatja a böngészést. Windows XP, Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 rendszeren működik.

  A Microsoft Movie Maker letöltése Windows 10 rendszeren

Töltse le a Rainbow mappákat