Váltson 30+ népszerű DNS-kiszolgáló között a Windows rendszertálcájáról

– Hogyan működik az internet? Gyakran felteszik ezt a kérdést nem geek barátaid, akik idejük felét a Facebookon vagy a YouTube-on töltik. Bár működésének minden aspektusának megértése nem olyan egyszerű, léteznek bizonyos technológiák a világhálónkat, amelyeket minden internetfelhasználónak tudnia kell. Az egyik a Domain Name System vagy a DNS. Egyszerűen fogalmazva, amikor beír egy URL-t, például a Google.com-ot a böngésző címsorába, azt az internetszolgáltató DNS-szolgáltatása egy, a hálózathoz csatlakoztatott számítógépek és eszközök által érthető internetprotokolllá alakítja, amely meghatározza, hogy az adatok hogyan kerülnek A pontból a pontba. B. A legtöbben az internetszolgáltatójuk által biztosított alapértelmezett DNS-t használják, de ha problémákba ütközik vele, akkor az egyik megoldás az, ha lecseréli egy másikra egy olyan eszközzel, mint a ChrisPC DNS Switch. Ez egy Windows-eszköz, amely a népszerű DNS-kiszolgálók előbeállításainak hatalmas listáját hordozza, amelyekre átválthat, és lehetővé teszi a gyakorlott felhasználók számára, hogy egyéni DNS-kiszolgálókat is megadjanak.

A DNS módosítása segíthet az internettel kapcsolatos számos probléma elhárításában. Segíthet például elérni a szolgáltatója által letiltott webhelyeket. És néha, ha a DNS-t megbízhatóbbra cseréli, például az OpenDNS-re vagy a Google DNS-re, nagyobb böngészési sebességet és nagyobb biztonságot kínál.

A telepítés után a ChrisPC DNS Switch a rendszertálcán található a gyors hozzáférés érdekében. Egy pillanat alatt válthat DNS-kiszolgálók között, ha jobb gombbal kattint az alkalmazás tálcájára, és kiválaszt az „Összes DNS-előbeállítás” almenüben található számos lehetőség közül.

Az alkalmazás fő felületének eléréséhez kattintson a „DNS-kapcsoló megjelenítése” lehetőségre, vagy egyszerűen kattintson duplán magára az értesítési ikonra. Innentől manuálisan megadhatja az elsődleges és a másodlagos DNS-kiszolgálót, vagy kiválaszthat egyet a legördülő menüből. Jelen pillanatban a ChrisPC több mint 30 különböző DNS-kiszolgálót tartalmaz arzenáljában, köztük az OpenDNS-t, a Google-t, a Commodót, a Nortont és a Yandexet.

A DNS-kiszolgáló megadása után kattintson a „DNS módosítása”, majd az „Igen” gombra a megerősítő párbeszédpanelen az új beállítások alkalmazásához. Amikor vissza kell állítania a változtatásokat, egyszerűen nyomja meg a „DNS visszaállítása” gombot.

Amint korábban említettük, hozzáadhatja saját DNS-előbeállításait. Ehhez válassza a bal oldali ‘DNS-adatbázis’-t, majd az ‘Add DNS Preset’-t, és adja meg a kívánt paramétereket. Az alkalmazás ezen részében szerkesztheti vagy törölheti a meglévő előre beállított értékeket, és a „Kategória” oszlopban található leírásból (Családra alkalmas, Normál, Biztonságos) jobb képet kaphat arról, hogy egy DNS-kiszolgáló hogyan befolyásolja az internetes élményt. .

Dióhéjban a ChrisPC DNS Switch gyors és kényelmes módja a több DNS-kiszolgáló közötti váltásnak. Támogatja az összes legújabb Windows operációs rendszert.

Töltse le a ChrisPC DNS Switch alkalmazást