Az iPhone X, iPhone XR, iPhone XS vagy iPhone XS Max beállítása és használata

Tehát vett magának egy csillogó új iPhone-t, de ez minden…. különböző. Az Apple 2018-as iPhone-jai az iPhone X-szel együtt óriási eltérést mutatnak minden korábbihoz képest, és eláruljuk, hogyan kell használni őket.

Nem kell az elmúlt néhány évben az iPhone-on tartania a szemet ahhoz, hogy tudja, az Apple megváltoztatta a dolgokat. Az iPhone X bevezette az iPhone-ok új hullámát, amelyekben nincs Home gomb, és ez sokkal több módon megváltoztatja az iPhone működését, nem csak azt, hogyan lép ki egy alkalmazásból. A Touch ID eltávolítása és a Face ID megjelenése az egyik legnagyobb apró változás, amelyet az iPhone látott, és hatással van az iOS működésére a vásárlások hitelesítésétől a jelszavak megadásáig. A Kezdőlap gomb elvesztése óriási volt, és ez nagymértékben megváltoztatja az évek során felépített izommemóriát.

De fiú, ó, fiú, újra kell tanulnia néhány gesztust, kis árat fizetni azért, amit cserébe kap. Tudjuk, hogy van egy tanulási görbe, amellyel meg kell küzdeni, bármilyen nagyszerűek is az új iPhone-ok. Ezért gyűjtöttünk össze egy gyűjteményt a rendelkezésünkre álló leghasznosabb útmutatókból, amelyek célja, hogy segítsünk új telefonja kezelésében. Mire mindent elolvastál, iPhone-on cipelő nindzsa harcos leszel.

Ezzel kezdjük.

Érintse meg a képernyőt a telefon felébresztéséhez

A Kezdőlap gomb eltávolításával iPhone felébresztéséhez csak meg kell koppintani a képernyőjét, és figyelni, ahogy működésbe lép. A telefonok már évek óta csinálják ezt, de nagyon jó, hogy iPhone-nal is megtehetjük. Van néhány díszes koppintásérzékelés is, amely megpróbálja elkerülni, hogy a véletlen érintések felébresszék a képernyőt.

Húzza el a képernyő alját az alkalmazások közötti váltáshoz

Az új iPhone-okon rengeteg gesztus található az iOS megkerüléséhez, de az alkalmazásváltóba való belépés kissé macerás lehet. Ez az egyszerű módja annak, hogy váltson a legutóbb használt alkalmazások között. Ez egy olyan funkció, amelyet sokan nem használják ki a legjobban, de ha felveszi az ujjlenyomat-repertoárjába, soha többé nem akar majd visszamenni.

Ismerje meg az összes hasznos gesztust

Rengeteg más dolgot is megtehetsz egy gyors kézmozdulattal, és itt mindenre kitérünk. Ki tudta, hogy olyan sokféle módon lehet ujjat inteni a képernyő felé?

Kapcsolja ki új iPhone-ját

Meglepődne, hogy az új iPhone-ok megjelenésével mennyire eltérőek néhány alapvető dolog. Mint például egyszerűen kikapcsolni a dolgot. Lehet, hogy nem kell gyakran megtennie, de amikor megteszi, hasznos lenne, ha tudná, melyik gombokat kell megnyomnia.

Készítsen képernyőképet Kezdőlap gomb nélkül

A képernyőkép készítése nem lett nehezebb a frissítéssel, de a Home gomb nélkül másképp működik. A képernyőképek nagyszerű módja annak, hogy megmutassuk az embereknek az alkalmazásokat, vagy hogyan kell csinálni valamit, és sokat használjuk őket!

Használja a Trackpad módot a szöveg kiválasztásához

Az Apple nagyon rosszul tette ezt a funkciót nyilvánvalóvá, de tudtad, hogy iPhone-od billentyűzetét trackpadlé alakíthatod? Most megteszed. Van néhány bónusz tipp, amelyek hasznosak lehetnek, ha Ön is iPaddel rendelkezik.

Az Apple Pay beállítása és használata

Az Apple Pay továbbra is az iPhone és az Apple ökoszisztéma egészének énekelt hőse, és a Face ID megjelenésével a dolgok sokat változtak. Mivel nincs Touch ID a hitelesítéshez, most figyelnie kell iPhone-jára, mielőtt az lehetővé tenné a fizetést. Esetlennek hangzik, de nem az.

A Siri beállítása és használata

A Siri gyakran a viccek feneke, de több mint használható, ha a korlátain belül dolgozol. De hogyan használja, ha nincs Home gombja? Ne aggódj, mi megadjuk neked a mélypontot.