Az illesztőprogram visszaállítása a Windows rendszerben

Az illesztőprogram frissítése a számítógépen nem mindig működik jól. Néha hibákat vezetnek be, vagy egyszerűen nem futnak olyan jól, mint a lecserélt verzió. Szerencsére a Windows megkönnyíti a korábbi illesztőprogramok visszaállítását a Windows 10 rendszerben. Így.

Bár az illesztőprogram-frissítések általában elég jól mennek, ez nem mindig van így. A frissített verziók gyakran új funkciókat vezetnek be vagy hibákat javítanak ki, de néha saját maguk is új problémákat okoznak. Ezek a problémák a gyenge teljesítménytől a furcsa viselkedésen át a rendszerösszeomlási hibákig terjedhetnek. Általánosságban elmondható, hogy nem javasoljuk az illesztőprogramok frissítését, hacsak nem tapasztal konkrét problémákat, vagy ha olyan speciális funkciókra van szüksége, amelyekről tudja, hogy a frissítés javítja vagy tartalmaz. Más szóval, ne javítsd meg azt, ami nem romlott el. Ennek ellenére néha érdemes új illesztőprogramokat telepíteni, és megkockáztatni. Íme, hogyan lehet felépülni, ha ez a lehetőség nem kifizetődő.

Az illesztőprogram visszaállítása

Amikor visszaállít egy illesztőprogramot, a Windows eltávolítja az aktuális illesztőprogramot, majd újratelepíti az előző verziót. Ne feledje, hogy a Windows az illesztőprogramok korábbi verzióját csak erre a célra tartja meg, de csak az előző verziót – nem tárolja a még régebbi illesztőprogramok archívumát, amelyet kiválaszthatna.

Megjegyzés: Az illesztőprogram visszaállításához rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fiókba kell bejelentkeznie. Ezenkívül a funkció nem érhető el a nyomtató-illesztőprogramokhoz.

Mint minden más ilyen eljárásnál, javasoljuk, hogy a kezdés előtt készítsen biztonsági másolatot a számítógépéről.

Nyissa meg az Eszközkezelőt a Windows+X megnyomásával, majd kattintson az „Eszközkezelő” lehetőségre a Kiemelt felhasználók menüben.Az Eszközkezelő ablakban keresse meg a problémát okozó eszközt (lehet, hogy ki kell bontania egy kategóriát), kattintson jobb gombbal az eszközre, majd kattintson a „Tulajdonságok” parancsra.Kattintson az ablak tetején található Illesztőprogram fülre, majd kattintson a „Illesztőprogram visszaállítása” gombra.A Windows figyelmeztetést küld, és megkérdezi, hogy miért tér vissza egy korábbi illesztőprogramhoz. Kattintson egy válaszra, majd kattintson az „Igen” gombra. Ha szükségét érzi, részletes választ írhat az ablak alján található Mondjon nekünk többet mezőben.A Windows ezután automatikusan visszaállítja az illesztőprogramot az előző verzióra, ami az illesztőprogram méretétől függően akár 5-10 percet is igénybe vehet. A videokártya-illesztőprogramok sokkal nagyobbak, és hosszabb ideig tart a visszaállításuk. Előfordulhat, hogy a számítógép újraindul, majd a számítógépen az előző verziójú illesztőprogram fut.