Az Ethernet vagy a Wi-Fi beállítása alapértelmezettként Mac számítógépen

A modern Mac-felhasználók többféle módon is csatlakozhatnak a hálózathoz vagy az internethez, beleértve a Wi-Fi-t és az Ethernetet is. Ha azonban nem vigyáz, előfordulhat, hogy nem azt a kapcsolatot használja, amilyennek gondolja. De ne féljen, azért vagyunk itt, hogy segítsünk.

Előfordulhat, hogy az Apple rendszeresen eltávolítja a portokat a számítógépeiről, de ha Ön rendelkezik a cég egyik asztali Mac-jével, vagy Dongle Town lakosa, akkor valószínűleg több különböző hálózati kapcsolat áll rendelkezésére egyszerre. Ha a maximális átviteli sebesség a cél, akkor Ethernet-kábellel csatlakozik. Fontos azonban az is, hogy a Wi-Fi aktív maradjon az Apple néhány felkapottabb funkciója érdekében, beleértve a Mac számítógép Apple Watch segítségével történő feloldását és még sok mást.

  A Horizonate egy dátumközpontú feladatkezelő eszköz kis csapatok számára

Valószínűleg bekapcsolva kell tartania a Wi-Fi-t, ami problémákhoz vezethet – előfordulhat, hogy a Mac akkor is használja a Wi-Fi-t, ha Ethernet-kábel van csatlakoztatva.

Ez nyilvánvaló okokból kevésbé ideális. Bárki, aki erősen használja a hálózathoz csatlakoztatott tárolót, vagy akár csak szupergyors internetkapcsolattal rendelkezik, a rendelkezésére álló leggyorsabb kapcsolatot kell használnia. Szerencsére a macOS megkönnyíti a kapcsolatok prioritásának megváltoztatását. Így győződjön meg arról, hogy az Ethernet a lista tetején van.

A hálózati kapcsolatok sorrendjének megváltoztatása

A kezdéshez kattintson az Apple menüre, majd válassza a „Rendszerbeállítások” lehetőséget.

Ezután kattintson a „Hálózat” elemre a hálózatspecifikus beállítások panel megnyitásához.

Itt bármit módosíthat a számítógép hálózati kapcsolatával kapcsolatban, beleértve a különböző csatlakozási módok használatának sorrendjét.

  Készítsen képernyőképeket és rögzítsen képernyőképeket

Kattintson a fogaskerék ikonra az ablak alján, majd válassza a „Szolgáltatási sorrend beállítása” lehetőséget.

Az eredményül kapott ablak minden elérhető hálózati kapcsolattípust vagy szolgáltatást megjelenít. Remélhetőleg az Ethernet a lista elején található, bár ha dongle-t használ, ez a név eltérhet. Ne aggódj; a neve alapján azonnal látható lesz, hogy melyik bejegyzés a dongle. Keressen valamit, amely megemlíti az „Ethernet” vagy az „1000BASE-T” szót.

Szükség szerint húzzon bármely szolgáltatást egy új helyre a listában. Ha azt szeretné, hogy az Ethernet szolgáltatás legyen a lista tetején, kattintson és húzza oda, majd kattintson az „OK” gombra.

Végül kattintson az „Alkalmaz” gombra a módosítások megerősítéséhez.

  Hogyan lehet bekapcsolni az éjszakai módot a Redditen