Hogyan készítsünk képet a szöveg mögé a PowerPointban

Ha képeket ad hozzá a PowerPoint-prezentációhoz, az még látványosabbá tehető. Amikor azonban először ad hozzá egy új képet, az elfedi a dián található tartalmat, beleértve a szöveget is. A következőképpen mozgathatja a képeket és más objektumokat előre-hátra a kívánt rétegezés létrehozásához.

Kép küldése a szöveg mögött

Ha még nem tette meg, nyissa meg a PowerPoint-prezentációt, amellyel dolgozni fog, és ugorjon a szöveget és képet tartalmazó diára.

Kicsit átmegyünk a képek rétegezésére, de most csak egyetlen képpel és némi szöveggel fogunk dolgozni.

Amint a fenti képen látható, a The Geek kép a „How-To Geek” szöveget takarja. Ha a képet a szöveg mögé szeretné helyezni, először kattintson a képre a kijelöléséhez, majd lépjen a „Formátum” fülre.

Az „Elrendezés” részben kattintson a „Visszaküldés” gombra. Megjelenik egy legördülő menü két lehetőséggel.

A „Send Backward” funkció egy szinttel visszaküldi a képet. A „Send to Back” funkció az objektumot a dián lévő összes többi objektum mögé helyezi. Egyelőre válassza a „Küldés visszafelé” lehetőséget (a kép rétegezéséről egy kicsit többet fogunk beszélni).

Most a kép a szöveg mögött lesz.

Másik megoldásként kattintson a jobb gombbal az objektumra, kattintson a „Visszaküldés” melletti nyílra, majd válassza a „Küldés visszafelé” lehetőséget.

A Formátum lapon és a helyi menüben látható „Előrehozás” és „Előrehozás” opciók nagyjából ugyanúgy működnek. Ezekkel a beállításokkal egy objektumot a másik elé helyezhet át. Tehát ebben a példában kiválaszthattuk volna a szöveget és előhozhattuk volna, hogy ugyanazt a hatást érjük el.

Objektumrétegezés

Tegyük fel, hogy három objektumunk van, és úgy szeretnénk rétegezni őket, hogy mindegyik a célját szolgálja. Példaként adjunk a The Geek-nek egy névcímkét. Három objektumot fogunk használni:

A How-To Geek logó képe
Egy tömör fehér téglalap
Egy szövegdoboz fekete szöveggel, amelyen a „The Geek” felirat olvasható

Azt akarjuk, hogy a kép hátul legyen, a fehér téglalap a kép előtt, majd a szöveg a fehér téglalap előtt legyen. Először azonban elkészítettük a szövegünket és a fehér téglalapunkat, majd beillesztettük a képünket, így a kép most minden más előtt van.

Megjegyzés: Igen, tudjuk, hogy egyszerűen beírhatunk szöveget a fehér téglalap alakzatba, hogy megkönnyítsük a dolgokat, de ezt a rétegezés egyszerű példája miatt tesszük.

Először is ki akarjuk jelölni a képlogót, és elküldeni a leghátulra, mivel azt szeretnénk, hogy az összes többi objektum előtte jelenjen meg. Jelölje ki a képet, kattintson rá jobb gombbal, majd válassza a „Küldés vissza” lehetőséget (vagy használja a „Formátum” fülön található gombot).

Ez a The Geek képet a leghátsó rétegbe küldi, ahogy az alább látható.

Amint azonban a fenti képen is látható, a szövegünk a fehér téglalap mögé rejtőzik. Ezután jelölje ki a fehér négyzetet, kattintson rá jobb gombbal, és ezúttal válassza a „Küldés vissza” lehetőséget a „Visszaküldés” opciók közül.

Vegye figyelembe, hogy ha a „Küldés vissza” lehetőséget választja, a fehér téglalap eltűnik a The Geek mögött.

Íme, ami most van.

Most hátulról előre van a kép, a fehér téglalap, majd a fekete szövegmező előttünk. Ez a sorrend, amit követtünk.

Bár annak az esélye, hogy egy prezentációban egy logót névcímkével kell ellátnia, meglehetősen kicsi, a képrétegezés fontos része az összetettebb diákkal való munkavégzésnek.