Hogyan vásárolhat biztonságosan fényképészeti felszerelést online


Az online vásárlás mindig kockázatos. Bárki bárhol fel tud sorolni valamit eladásra, és gyakran nincs jogorvoslat, ha probléma adódik. Még az olyan nagy piacterek sem, mint az Amazon – több tízezer eladóval – nem mentesek a hamisításoktól és a csalásoktól. A fotósok évente milliárdokat költenek, így nyilvánvaló célpontok; Nézzük meg, hogyan vásárolhat biztonságosan fényképezőgép-felszerelést az interneten – vagy legalább vásárolja meg azokat a lehető legbiztonságosabban.

Mennyire gyakoriak a hamisított fényképezőgép-felszerelések?

A hamisított fényképezőgép-felszerelés, ha nem is általános, de határozottan ott van. A hamisítás módja attól függ, hogy pontosan miről is van szó.

A legvalószínűbb, hogy a fényképezőgép tartozékokat hamisítják. A becslések szerint az eladott SanDisk memóriakártyák akár egyharmada hamis. Pokolian sok a hamisított kártya. Az ok, amiért olyan gyakoriak, az az, hogy a SanDisk egy puha célpont: kártyáik rendkívül népszerűek (a How-To Geeken itt ajánljuk őket), és az emberek hamisíthatják őket, ha egyszerűen ráütnek egy matricát egy olcsó általános kártyára. A hamisítványoknak van még az Amazonon is eladták.

Hasonlóképpen, A Canonnak gondjai voltak a hamisítókkal, akik a vakujukat legyártották, és ott hamis Nikon akkumulátor fogantyúk voltak. Az ilyen kiegészítők aranybánya a hamisítók számára, mert a termékek működnek, és a legtöbb ember nem fogja tudni megkülönböztetni őket. Ha a fényképek a fényképezőgép memóriakártyájára írnak, miért kérdőjelezné meg a hitelességét? Csak amikor a benne lévő olcsó chip meghibásodik, akkor jöhet rá, hogy megvan.

A nagyobb tárgyak, például fényképezőgépek és objektívek esetében a problémák kissé finomabbak. A fényképezőgépek drágák, és műszakilag nehézkes a gyártás, ezért sokkal nehezebb klónozni. Helyette, a csalók olcsóbb kamerát vesznek és kicserélik a jelvényeket, így úgy tűnik, hogy a drágább modell. Például a Nikon D7100 eléggé hasonlít a lényegesen drágább D610-hez ahhoz, hogy a csalók olcsón ki tudják cserélni