Az eszközt egy másik alkalmazás hanghibája használja

A HDMI-eszköz (High-Definition Multimedia Interface) segít különféle multimédiás eszközök és interfészek, például monitorok, nagyfelbontású tévék, ultranagy felbontású tévék, kamerák, projektorok, számítógépek és még sok más csatlakoztatásában. Ha azt szeretné, hogy médiatartalma nagy képernyőn jelenjen meg, a HDMI-kábelek sokat segítenek. Ennek ellenére előfordulhat, hogy ezt az eszközt egy másik alkalmazás hanghibája használja, amikor HDMI-interfészt használ. Ez a probléma nem csak a Windows 10 rendszerű számítógépen, hanem a Windows 8 vagy 7 rendszerű számítógépeken is előfordul. Ha ugyanazzal a hibával szembesül, ez az útmutató hatékony hibaelhárítási módszerekkel segít kijavítani, hogy az eszközt egy másik Windows 10 alkalmazás használja. Szóval, olvass tovább!

Az eszközt egy másik alkalmazás hanghibája használja a Windows 10 rendszerben

Ha folytatja a Windows 10 másik alkalmazásprobléma által használt hangeszközzel, a következő hibaüzenet jelenik meg:

Használt eszköz – Az eszközt egy másik alkalmazás használja. Zárjon be minden olyan eszközt, amely hangot játszik le ezen az eszközön, és próbálja újra

Bár a HDMI interfészek segítik az adatok nagy képernyőn történő streamelését, bosszantó probléma, hogy egy másik alkalmazáshiba által használt eszközzel szembe kell nézni. Íme néhány ok, amelyek ugyanazt a hibát okozzák a számítógépén.

  • A számítógépén lévő más programok kizárólagos irányítást vesznek az audioeszköz felett.
  • A szükséges audio-illesztőprogramok elavultak vagy nem kompatibilisek.
  • Az audioszolgáltatások nem futnak a számítógépen.
  • Más háttéralkalmazások zavarják az audioeszközt.
  • Sérült kábelek, csatlakozók és hangszórók.
  • Sérült fájlok jelenléte a számítógépen.

Most lépjen tovább a következő szakaszra annak kijavításához, hogy az eszközt egy másik alkalmazás Windows 10 probléma használja. Röviden elmagyaráztuk, mi okozza, hogy az eszközt egy másik alkalmazás Windows 10 probléma használja. Ebben a szakaszban néhány hatékony feltörést találhat, amelyek segítenek megoldani ugyanezt.

1. módszer: Audioeszközök hibaelhárítása

Első lépésként indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy megoldotta-e a problémát. Ellenkező esetben ellenőrizze, hogy nincsenek-e külső sérülések az audioeszközökön, például hangszórókon, mikrofonon, csatlakozókábeleken stb.

1. Ellenőrizze, hogy a kábelek nincsenek-e meglazulva, és hogy az összes többi kábel be van-e dugva.

2. Győződjön meg arról, hogy az összes többi kábel és vezeték a megfelelő aljzatba van dugva. Ha nem biztos a megfelelő aljzatokban, forduljon a hardver gyártójához.

3. Ellenőrizze a hangerőt, és hogy a készülék be van-e kapcsolva.

4. Ha fejhallgatót is csatlakoztatott, húzza ki, és ellenőrizze, hogy segít-e.

2. módszer: Válassza ki a megfelelő lejátszási eszközt

Ha egynél több audiokimeneti eszközt használ, meg kell erősítenie, hogy az eszközt kimeneti eszközként használták-e fel. A Windows 10 rendszerű számítógép hangkimenetének ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Kattintson a Hangszórók ikonra a képernyő jobb alsó sarkában.

2. Most kattintson a nyíl ikonra a számítógéphez csatlakoztatott audioeszközök listájának kibontásához.

3. Ezután válassza ki a kívánt hangeszközt, és győződjön meg arról, hogy a hang a kiválasztott eszközön keresztül szólal meg.

Ha ez a módszer nem segít, lépjen tovább a következőre.

  Bind-mounts és Symlinks használata Linuxon

3. módszer: Hangeszközök engedélyezése

Ennél a módszernél ellenőriznie kell, hogy a hangbeállítások megfelelőek-e és kompatibilisek-e a használt audioeszközzel. Ez segít kijavítani, ha az eszközt egy másik alkalmazás hanghibája használja, és kövesse az alábbi lépéseket.

1. Kattintson a jobb gombbal a Képernyő jobb alsó sarkában található Hangszórók ikonra, majd kattintson a Hangerőkeverő megnyitása lehetőségre.

2. Most megnyílik egy sor hangerőszabályzó. Győződjön meg arról, hogy nincs minden hangerő elnémítva. Ha piros kört talál vonallal, kapcsolja ki a hangerőt.

3. Most nyomja meg és tartsa lenyomva a Windows + I billentyűket a Windows beállítások megnyitásához.

4. Most kattintson a Rendszerbeállítások elemre.

5. Ezután kattintson a Hang elemre a bal oldali ablaktáblában, és kattintson az Eszköz tulajdonságai elemre a Kimenet menüben, ahogy az ábra mutatja.

6. Győződjön meg arról, hogy a Letiltás négyzet nincs bejelölve.

7. Ismételje meg az 5-6. lépéseket az ábrán látható beviteli eszközökkel.

Most ellenőrizze, hogy javította-e az eszközt egy másik alkalmazás hanghibája.

4. módszer: Futtassa az Audio hibaelhárítót

A Windows PC egy beépített hibaelhárító eszközt tartalmaz, amely automatikusan kijavítja a felmerülő problémákat és hibákat. A számítógéphez csatlakoztatott audioeszközöket és a beépített audioeszközöket átvizsgálja, és összességében kijavítja a folyamattal kapcsolatos problémákat. Kövesse az alábbi lépéseket a számítógép hanggal kapcsolatos hardverproblémáinak kijavításához.

1. Indítsa el a Windows beállításait.

2. Kattintson a Frissítés és biztonság beállításra.

3. Válassza a Hibaelhárítás menüt a bal oldali ablaktáblában.

4. Ezután válassza ki a Hang lejátszása lehetőséget, és kattintson a Hibaelhárító futtatása gombra.

5. Várja meg, amíg a hibaelhárító észleli a problémákat, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a javítás alkalmazásához.

5. módszer: Végezze el a háttérfolyamatokat

Ha az audio segédprogramot más programok használják a Windows 10 számítógépen, akkor előfordulhat, hogy az eszközt egy másik alkalmazáshiba használja. A probléma megoldásához javasoljuk, hogy egyesével zárja be a háttérben futó összes többi programot vagy alkalmazást, vagy kényszerítse leállásukat a Feladatkezelővel. Ehhez kövesse a Feladat befejezése Windows 10 rendszerben című útmutatónkat.

6. módszer: Indítsa újra a Windows Intéző folyamatát

Sok felhasználó arról számolt be, hogy a Windows Intéző folyamatainak újraindítása segít megoldani, hogy az eszközt egy másik alkalmazás hangproblémája használja. Ehhez kövesse az alábbi utasításokat.

1. Nyomja le egyszerre a Ctrl + Shift + Esc billentyűket a Feladatkezelő megnyitásához.

2. A Folyamatok lapon kattintson a Windows Intézőre, és válassza az Újraindítás gombot.

3. Most újraindul a Windows Intéző, és a Windows 10 hangproblémája megoldódik.

7. módszer: Hanghozzáférés engedélyezése

A számítógépen található azon alkalmazások és programok listája, amelyek hozzáféréssel rendelkeznek az audioeszközök használatához. Ha az Ön audioalkalmazása vagy -programja nem szerepel a listán, nem hallható, hogy az eszközhöz hozzájáruló hangtartalom egy másik alkalmazás által használt Windows 10 hiba. Ezért győződjön meg arról, hogy a hangbeállítások engedélyezve vannak a játékhoz a számítógépen az alábbi lépések végrehajtásával.

1. Nyissa meg a Windows beállításait a Windows + I billentyűk együttes lenyomásával.

2. Most kattintson az Adatvédelmi beállítások elemre.

3. Itt görgessen le a bal oldali ablaktáblában, és kattintson a Mikrofon lehetőségre. Győződjön meg arról, hogy az Alkalmazások hozzáférésének engedélyezése a mikrofonhoz opciót az ábra szerint engedélyezte.

Megjegyzés: Indítsa el a Hangbeállításokat a keresés menüből, és válassza ki a megfelelő bemeneti eszközt (pl. Mikrofon (2-nagy felbontású audioeszköz)) alapértelmezettként.

Ezután ellenőrizze, hogy javította-e az eszközt, és egy másik alkalmazás hanghibája használja.

8. módszer: Állítsa be az alapértelmezett audioeszközt

Ha audioeszközt, például fejhallgatót vagy hangszórót használ, meg kell győződnie arról, hogy az alapértelmezett eszközként van-e beállítva vagy sem. Javasoljuk, hogy az audioeszközt állítsa be alapértelmezett eszközként az alábbi utasítások szerint, hogy kijavítsa az audioeszközt egy másik alkalmazáshiba miatt.

1. Kattintson jobb gombbal a Hangszórók ikonra a tálcán, és válassza a Hangok opciót.

  A Nintendo Switch képernyőképeinek másolása számítógépre USB-n keresztül

2. Ezután váltson a Lejátszás fülre, és kattintson jobb gombbal az alapértelmezettként beállítani kívánt audioeszközre.

3. Most válassza ki a Beállítás alapértelmezett eszközként opciót a kiemelten, és kattintson az Alkalmaz>OK gombra a módosítások mentéséhez.

9. módszer: Engedélyezze újra a Sound Driver programot

Könnyedén megoldhatja, hogy az eszközt egy másik alkalmazás hangproblémája használja, ha újraindítja a hangkártyát az alábbi utasítások szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az Eszközkezelő parancsot, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Kattintson duplán a Hang-, videó- ​​és játékvezérlők elemre az illesztőprogramok kibontásához.

3. Ezután kattintson a jobb gombbal a hangkártyára, és válassza az Eszköz letiltása lehetőséget.

4. Most erősítse meg a kérést az Igen gombra kattintva, és indítsa újra a számítógépet. Ezután ismételje meg az 1-2.

5. Ezután kattintson a jobb gombbal a hangkártyára, és válassza az Eszköz engedélyezése lehetőséget.

Most próbáljon meg bármilyen hangot lejátszani az audioalkalmazásban, és ellenőrizze, hogy a másik alkalmazás által használt eszközzel megoldódott-e a probléma.

10. módszer: A kizárólagos hozzáférés letiltása

Ennek ellenére, ha azzal küzd, hogy ezt az eszközt egy másik alkalmazás hangprobléma használja, akkor gondoskodnia kell arról, hogy semmilyen más program ne vegye át az audioeszköz kizárólagos irányítását. A tárgyalt funkciót az alábbi lépések végrehajtásával tilthatja le.

1. Indítsa el a Hangok menüt a 9. módszer szerint.

2. Ezután válassza ki az audioeszközt, és kattintson a Tulajdonságok gombra az ábra szerint.

3. Az Általános lapon győződjön meg arról, hogy az Eszközhasználat beállítás az Eszköz használata (engedélyezés) értékre van állítva, az ábra szerint. Kattintson az Alkalmaz>OK gombra, ha bármilyen változtatást hajtott végre.

4. Most váltson a Speciális lapra, és az Exkluzív mód menüben győződjön meg arról, hogy a következő opciók nincsenek bejelölve.

  • Engedélyezze az alkalmazásoknak, hogy kizárólagos irányítást szerezzenek az eszköz felett.

  • Adjon elsőbbséget az exkluzív módú alkalmazásoknak.

Megjegyzés: Amint eltávolítja a jelet az Alkalmazások számára, hogy kizárólagos irányítást szerezzenek az eszköz felett, az Exkluzív mód alkalmazásai prioritás megadása opció automatikusan törlődik.

5. Végül kattintson az Alkalmaz>OK gombra a módosítások mentéséhez. Most a laptop hangereje túl alacsony Windows 10 problémát javított volna.

11. módszer: A hangjavítások letiltása

Ha úgy találja, hogy hangja jól működik más multimédiás forrásokhoz, de a hang rossz minőségű vagy zajos, javasoljuk, hogy módosítsa a mintavételezési gyakoriságot. Az alacsony frekvenciájú mintavételezési gyakoriság azt okozza, hogy az eszközt egy másik alkalmazás használja a Windows 10 rendszerrel, de az alábbi lépések végrehajtásával választhat magasabb frekvenciájú mintavételi gyakoriságot.

1. Lépjen a Hangok menübe.

2. Ezután váltson a Lejátszás fülre, és válassza ki az audioeszközt, majd nyomja meg a Tulajdonságok gombot az ábra szerint.

3. Ezután lépjen a Speciális fülre, és az Alapértelmezett formátum alatti legördülő menüből győződjön meg arról, hogy a legmagasabb frekvenciatartományt választotta (24 bit, 48000 Hz).

Megjegyzés: Győződjön meg arról, hogy a Hangjavítások letiltása opció nincs bejelölve a Jeljavítások alatt, ahogy az ábrán látható.

6. Kattintson az Alkalmaz, majd az OK gombra a módosítások mentéséhez. Ellenőrizze, hogy nem használja-e újra ezt az eszközt egy másik alkalmazás hangja. Ha igen, állítsa be a frekvenciatartományok különböző szintjeit ezen lépések megismétlésével, és ellenőrizze, hogy melyik tartomány oldja meg a problémát.

12. módszer: Rendszerfájlok javítása

A tökéletes hangminőségű szolgáltatásokhoz néhány alapvető fájlnak és programnak működnie kell a számítógépén. Ha azonban sérültek vagy rosszul vannak konfigurálva, azzal szembesülhet, hogy az eszközt egy másik alkalmazás hanghibája használja. Szerencsére ezek a sérült, rosszul konfigurált fájlok javíthatók a Windows 10 számítógép beépített segédprogramjaival, nevezetesen a Rendszerfájl-ellenőrzővel és a Telepítési képszolgáltatással és -kezeléssel. Olvassa el a rendszerfájlok javításáról szóló útmutatónkat Windows 10 rendszeren, és kövesse az utasításokat az összes sérült fájl kijavításához.

Várja meg, amíg a parancsok végrehajtásra kerülnek, és ellenőrizze, hogy javította-e az eszközt, amelyet egy másik alkalmazási probléma használt.

13. módszer: Indítsa újra az Audio Services alkalmazást

Néhány alapvető Windows audioszolgáltatás segít megakadályozni, hogy az audioeszközt egy másik alkalmazás használja. Ha ezek a szolgáltatások ki vannak kapcsolva, akkor számos konfliktussal szembesülhet. Ezért azt tanácsoljuk, hogy indítson újra néhány alapvető audioszolgáltatást az alábbi lépések szerint.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Services parancsot, és kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

2. Most görgessen le, és kattintson duplán a Windows Audio szolgáltatásra.

3. Most az új felugró ablakban válassza ki az Indítás típusát Automatikusra, ahogy az ábrán látható.

Megjegyzés: Ha a Szolgáltatás állapota Leállítva, kattintson a Start gombra. Ha a szolgáltatás állapota Fut, kattintson a Leállítás gombra, és indítsa újra.

4. Kattintson az Alkalmaz > OK gombra a módosítások mentéséhez.

5. Ismételje meg ezeket a lépéseket más Windows-szolgáltatásokhoz, például a Windows Audio Endpoint Builder és a Remote Procedure Call (RPC) programhoz.

14. módszer: Frissítse az audio-illesztőprogramokat

A nem kompatibilis audio-illesztőprogramok mindig azt eredményezik, hogy ezt az eszközt egy másik alkalmazás hangprobléma használja. Mindig ügyeljen arra, hogy az audio-illesztőprogramok frissített verzióját használja, és ha számítógépe nem rendelkezik a legújabb illesztőprogramokkal, javasoljuk, hogy frissítse azokat a Realtek HD Audio-illesztőprogramok frissítése Windows 10 rendszerben című útmutatónkban leírtak szerint.

Miután frissítette az audio-illesztőprogramokat a legújabb verzióra, ellenőrizze, hogy kijavította-e, hogy az eszközt egy másik alkalmazás használja-e a Windows 10 hiba.

15. módszer: Telepítse újra az audio-illesztőprogramokat

Csak akkor javasoljuk az audio-illesztőprogramok újratelepítését, ha frissítésükkel nem érhető el hibajavítás. Az illesztőprogramok újratelepítésének lépései nagyon egyszerűek, és ezt megteheti egy harmadik féltől származó alkalmazás használatával vagy a lépések manuális végrehajtásával, az Illesztőprogramok eltávolítása és újratelepítése a Windows 10 rendszeren című útmutatónk szerint.

Az audio-illesztőprogramok újratelepítése után ellenőrizze, hogy meg tudja-e javítani, ha az eszközt egy másik alkalmazás hanghibája használja.

16. módszer: Az illesztőprogram-frissítések visszaállítása

Néha az audio-illesztőprogramok jelenlegi verziója hangütközést okozhat, és ebben az esetben vissza kell állítania a telepített illesztőprogramok korábbi verzióit. Ezt a folyamatot az illesztőprogramok visszaállításának nevezik, és egyszerűen visszaállíthatja a számítógép illesztőprogramjait a korábbi állapotukba, ha követi az Illesztőprogramok visszaállítása Windows 10 rendszeren útmutatónkat.

Várja meg, amíg az illesztőprogramok korábbi verziói települnek a Windows 10 rendszerű számítógépre. Ha végzett, ellenőrizze, hogy javította-e az eszközt, és más alkalmazás hangproblémája is használja.

17. módszer: Frissítse a Windows rendszert

Ha bármilyen új Microsoft-frissítés függőben van a számítógépén, néhány hiba és probléma nem oldható meg a számítógépen. Amint azt sok felhasználó javasolta, a Windows 10 rendszerű számítógépek frissítése segít megoldani egy másik alkalmazás által használt eszközt. A Windows 10 rendszerű számítógépének frissítéséhez kövesse a Windows 10 legújabb frissítésének letöltése és telepítése című útmutatónkat.

A Windows operációs rendszer frissítése után ellenőrizze, hogy hozzáfér-e a hanghoz a Windows 10 rendszerű számítógépén.

18. módszer: Hajtsa végre a rendszer-visszaállítást

Ha egyik módszer sem segített, akkor az egyetlen lehetőség, hogy visszaállítsa a számítógépet az előző verzióra. Ehhez kövesse a Rendszer-visszaállítás Windows 10 rendszeren történő használatáról szóló útmutatónkat, és hajtsa végre az utasításokat a bemutatott módon.

A Windows 10 rendszerű számítógép visszaállítása után ellenőrizze, hogy a rögzített audioeszközt nem használja-e más alkalmazási probléma.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és kijavította, ha ezt az eszközt egy másik alkalmazás hanghibája használja a Windows 10 rendszerben. Kérdéseivel és javaslataival forduljon hozzánk bizalommal az alábbi megjegyzések részben.