Az Eclipse lehetővé teszi a rendszerszintű éjszakai módot az iOS 7 rendszerben

Az iOS 7 számos imádnivaló funkciót tartalmaz, de a kényelmetlenül világos felhasználói felület nem tartozik ezek közé. Megspórolva néhány készletalkalmazást és rendszerelemet – Stocks, Notification Center, Compass – szinte minden fényes, az arcodban fehér. Mint valaki, aki minden eszközön 20-30% körül tartja a kijelző fényerejét bekapcsolt f.lux mellett, az iOS 7-et időnként meglehetősen visszataszítónak találom. Egyes alkalmazásfejlesztők megértik ezt: a Tweetbot, az Alien Blue, a Reeder, a Pocket stb. mindegyikéhez sötét mód tartozik a könnyebb olvasás érdekében. A többit illetően meg kell várnunk, hogy az Apple és más fejlesztők válaszoljanak a felhasználói visszajelzésekre.

Vagy ha az eszközöd jailbreakelt, telepítheted az Eclipse-t. A mai napon megjelent, lehetővé teszi a sötét mód engedélyezését az iOS rendszeren, beleértve a harmadik féltől származó alkalmazásokat is! Félelmetes, nem?

mégis működik? Óriási feladat a felhasználói felület rendszerszintű megváltoztatása anélkül, hogy olyan tematikus motorokra kellene hagyatkozni, mint a Winterboard. Nézzük meg, hogyan boldogul az Eclipse.

Az Eclipse úgy működik, hogy az iOS-alkalmazások általános programozott felhasználói felületi összetevőit világos feketére sötétíti. A dőlt betűs kifejezések fontosak, mert sok olyan alkalmazás van, amely nem használ programozottan színezett felhasználói felület-összetevőket, hanem inkább a PNG-képeket részesíti előnyben. Az Eclipse ezt minden harmadik féltől származó alkalmazásra is alkalmazza, így a Facebook, Twitter, Evernote stb. is kap egy nem hivatalos sötét módot!

Az eredmények sajnos vegyesek. Ez vagy teljes ütés, vagy teljes kihagyás, ahol az Eclipse alkalmazza magát.

Vegyük fontolóra a Phone.app alkalmazást: tökéletesen néz ki, ha az Eclipse engedélyezve van a Kedvencek és a Névjegyek között, de a tárcsázóban az arcára kerül. Egyetértek, ez azért van, mert – értésem szerint – az Apple PNG-t használt a programozottan színezett háttér helyett, de ez még mindig megoldandó probléma.

A Zene alkalmazás szövegszíne megfelelő, de a háttérszín továbbra is fehér (szürke a fehéren, fú!). Sok más is létezik, ezért készítettünk néhány képernyőképet arról, hogyan néz ki az Eclipse a gyakran használt alkalmazásokban, hogy segítsünk látni a hatásait.

Ez a legígéretesebb iOS 7 jailbreak csípés, amit eddig láttam. Míg a többi jailbreak finomítás az iOS sarkaiban oldja meg a kisebb problémákat, az Eclipse egy hatalmas problémát old meg az egész operációs rendszerben.

Ismétlem, nem mindig működik, de amikor igen, olyan érzés, mintha valaki csak egy hatalmas súlyt vett le a szemedről.

Az Eclipse sok munkát igényel a fejlesztőtől. Több tucat kis helyen kell módosítani, és arra is szükség van, hogy a sötét módot csak a felhasználó által kiválasztott alkalmazásokban engedélyezze (például WhatsApp-ban engedélyezze, Evernote-ban tiltsa le). Amikor ez megtörténik – és van egy olyan érzésem, hogy ez néhány héten belül valóban meg fog történni (a fejlesztő úgy hangzik, mint egy dedikált csaj) –, akkor az egyike lesz azoknak a módosításoknak, amelyeket először telepíteni kell, miután feltörte iOS-eszközét.

Az Eclipse mindössze 0,99 dollárért elérhető a Cydiától a BigBoss repó keretében. A telepítés után engedélyeznie kell a Beállítások > Eclipse menüpontban.

Feltétlenül ossza meg velünk, mit gondol az Eclipse-ről, ha hagyja gondolatait az alábbi megjegyzések részben.