Szerezzen be egy hálózati sávszélesség- és sebességfigyelőt a Windows rendszertálcáján

Ha otthoni internetcsomagja nem korlátlan, nem vagy egyedül; a korlátlan sávszélesség napjai a világ nagy részén már rég elmúltak, és az adatmérés bevett gyakorlattá vált az internetszolgáltatók körében a felhasználók megnövekedett sávszélesség-fogyasztása miatt. Ha internet-előfizetése havi kvótával rendelkezik, tanácsos ezt saját maga nyomon követni, nehogy túllépje a havi adatkorlátot. Ezenkívül nem mindig éri el azt a sebességet, amelyet az internetszolgáltató ígért, és ennek szem előtt tartása jó ötlet lehet, hogy megnézze, megéri-e a pénzét. Számos eszköz létezik, amelyek mindkét feladatot segítik, és a NetTraffic egy olyan program a Windows számára, amely segít figyelemmel kísérni internethasználatát a hálózati interfészek széles skálája között.

  Hogyan válthat az „Alt+Tab” billentyűkombinációval a Windows váltásához Mac számítógépen

A könnyű eszköz tisztességes és felhasználóbarát felülettel rendelkezik, és indításkor állandóan a tálca területén ül. Ha rákattint a tálca ikonjára, egy kis ablak jelenik meg egy diagrammal, amely az aktuális internetsebességet mutatja. A grafikon színkódolt mintája lehetővé teszi a letöltési, feltöltési és kombinált sávszélesség vizsgálatát és elemzését. A diagram valós időben frissül, és automatikusan tükrözi az adatcsúcsokat és kimaradásokat.

Kattintson a jobb gombbal a NetTraffic értesítési ikonjára, és megnyitja a teljes statisztikai jelentést a helyi menüből. Ez a jelentés lehetővé teszi az adathasználati előzmények alapos vizsgálatát. Az Általános lapon megtekintheti a rendelkezésre álló információkat év, hónap, nap és akár óra szerint. A program mindent figyelemmel kísér az adatátvitellel kapcsolatban. Például egyszerűen ellenőrizheti a küldött és fogadott bájtok teljes számát, valamint a hálózati interfész aktiválása óta eltelt teljes időt. A jelentés jelenlegi, átlagos és előrejelzési részekre oszlik.

  A tálca miniatűr előnézetének letiltása a Windows 10 rendszerben

Kattintson a Diagramok / Táblázatok fülre, és a NetTraffic más módon fogja közölni az információkat. Itt bizonyos dátumtartományokhoz tartozó információkat tekinthet meg és elemezhet. Csak annyit kell tennie, hogy megadja a ‘Fel’ és ‘To’ dátumot, a többit a program elvégzi. Ezenkívül rákattinthat és húzhat egy adott időszakra a diagramon, és a statisztikái az adott időszakra változnak.

Ezt a diagramot a NetTraffic beállítási ablakából is testreszabhatja a színek és a stílus megváltoztatásával, valamint néhány egyéb hasznos beállítás módosításával az Általános és a Diagram füleken.

A NetTraffic Windows XP, Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 rendszeren működik. A 32 bites és a 64 bites operációs rendszerek egyaránt támogatottak.

Töltse le a NetTraffic programot

  A Windows 10 tömeges átnevezési segédprogramjának használata fájlokhoz és mappákhoz