Az Android keresés leválasztása priváttá teszi a Google-lekérdezéseket

Ha az NSA PRISM programjáról beszél az emberekkel, a többség érdektelennek tűnik, valószínűleg azért, mert nem veszik észre, hogy adataik mekkora részét figyelik. Bár, ha olyan vagy, mint én, akkor a program kiruccanása által okozott hülyéskedés biztosan megijesztett. Végül is úgy gondolják, hogy szinte minden technológiai óriástól (Google, Facebook és hasonlók) gyűjti és elemzi az adatokat, és lehet, hogy figyeli a telefonhívásait, figyeli az e-mailjeit vagy bejelentkezik a felhőmeghajtókra. Tavaly októberben a Disconnect – egy Chrome- és Firefox-bővítmény, amely blokkolja az online adatkövetést – mögött álló emberek egy másik eszközt adtak ki ugyanazon böngészők számára, hogy megvédjék a magánéletét a keresőmotorok használata közben. Legújabb megoldásuk, a Disconnect Search, eljutott az Androidhoz azzal a céllal, hogy IP-címének elfedésével biztonságosabb keresési környezetet biztosítsanak mobileszközén.

  A 9 legjobb Android fájlkezelő alkalmazás

A Disconnect robusztus funkciókat hordoz a motorháztető alatt, hogy biztonságban legyen az interneten. A többi böngészőt azonban nem érinti. Az alkalmazás saját keresőfelületet biztosít. Amikor lekérdezést hajt végre valamelyik nagy keresőmotoron, például a Google, a Bing, a Yahoo, a Blekko vagy a DuckDuckGo segítségével a Disconnect Search felületről, az automatikusan megakadályozza, hogy a nyomkövető cookie-k és más szkriptek rákerüljenek az Ön személyes adataira.

A felület olyan csupasz, mint amilyennek jönnek. Nincs más, mint egy keresőmező a képernyő közepén, amelyre koppintva megadhatja a lekérdezést.

Természetesen kiválaszthatja a lekérdezéshez használni kívánt keresőmotort. Ehhez érintse meg az aktuális keresőmotor nevét az eredményoldalon a keresőmező alatt, és válassza ki a kívánt keresőmotort a következő menüből.

  A zenelejátszás vezérlése bármely alkalmazáson keresztül lebegő zenei widgettel [Android]

Egy másik hasznos funkció a fedélzeten egy kereső widget, amellyel privát keresési lekérdezéseket hajthat végre a kezdőképernyőről és a lezárási képernyőről. Természetesen először manuálisan kell hozzáadnia a widgetet ezen területek egyikéhez. Tekintettel az alkalmazás egyszerű természetére, valószínűleg több felhasználó fogja használni a widgetet, nem magát az alkalmazás felületét.

A Disconnect Search jelenleg e hónap végéig ingyenesen használható mindenki számára, márciustól azonban havi vagy éves előfizetést kell fizetnie a szolgáltatás használatának folytatásához. Az alábbi linkre kattintva töltse le most, és próbálja ki ingyenesen eszközén.

Telepítse a Disconnect Search alkalmazást a Play Áruházból