A Windows ma már iPhone, iPad, Mac és PC-k számára készült alkalmazás

Kulcs elvitelek

  • A Microsoft bejelentette egy új Windows-alkalmazását, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen, internetkapcsolattal rendelkező eszközről csatlakozzanak Windows 365-höz, Azure Virtual Desktophoz és távoli számítógépekhez.
  • A Windows App a Microsoft asztali és alkalmazásvirtualizációs szolgáltatásainak központjaként szolgál, hasonlóan ahhoz, ahogy a Microsoft 365 alkalmazás átjáró a termelékenységi alkalmazásokhoz.
  • Az alkalmazás elérhető előnézethez Windows, macOS, iOS, iPadOS és webböngészőkön, és elérhető webböngészőn keresztül, vagy telepíthető a Microsoft Store-ból vagy a TestFlight-ból. Jelenleg üzleti vagy oktatási Microsoft-fiókra van szükség, amely a jövőben Androidon is elérhető lesz.

Az Ignite 2023 eseményen a Microsoft bejelentette a Windows alkalmazást iPhone-ra, iPadre, Mac-re és PC-re. Az egyszerűen elnevezett alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy internetkapcsolattal bárhonnan csatlakozzanak Windows 365-höz, Azure Virtual Desktophoz, Microsoft Dev Boxhoz és távoli számítógépekhez. Az alkalmazás már elérhető nyilvános előnézethez.

A Windows mostantól távoli asztali alkalmazás más eszközökhöz

Kép: Microsoft

A Windows alkalmazást úgy tervezték, hogy a felhasználók különböző eszközökön keresztül hozzáférjenek a Microsoft operációs rendszeréhez. A Windows App a Microsoft asztali és alkalmazásvirtualizációs szolgáltatásainak központja, például az Azure Virtual Desktop, a Windows 365 és a Remote Desktop Services. Úgy képzelheti el, hogy a Microsoft 365 alkalmazás átjárója az összes olyan termelékenységi alkalmazáshoz, mint a Word, az Excel és a PowerPoint.

A Windows alkalmazás előnézetben érhető el Windows, macOS, iOS és iPadOS rendszerekhez, valamint webböngészőkhöz. Az előnézet elhagyása előtt az alkalmazás számos módosításon eshet át, hogy önmaga jobb verziója legyen, és jobban szolgálja a felhasználókat. A cikk írásakor az alkalmazás nem érhető el Androidon, de ez a jövőben változhat.

A Windows alkalmazás használata távoli Windows rendszerhez való csatlakozáshoz

A Microsoft meghatározta azokat az operációs rendszereket, amelyeken futtathatja a Windows alkalmazást. De mivel webböngészőn keresztül is megnyitható, a Windows alkalmazást bárhonnan megnyithatja, amennyiben az eszköz modern webböngészőt futtat.

A Windows alkalmazás webböngészőben való megnyitásához látogasson el a következő oldalra windows.cloud.microsoft. A Windows alkalmazást a Microsoft Store áruházból telepítheti Windows-eszközökhöz, illetve a TestFlight-ot Apple-eszközökhöz. Egyelőre csak üzleti vagy oktatási Microsoft-fiókkal jelentkezhet be. A Windows App dokumentáció részletezi, hogyan csatlakozhat különböző eszközökhöz.

Miután telepítette az alkalmazást az eszközére, először be kell jelentkeznie az alkalmazásba munkahelyi, iskolai vagy személyes fiókjával. Fontos megjegyezni, hogy az összes elérni kívánt virtuális számítógéphez társított fiókot kell használnia.

Nem kell más szoftvert telepítenie. De függetlenül attól, hogy milyen eszközt használ, a Windows App lehetővé teszi a helyi eszköz perifériáinak és szolgáltatásainak kihasználását. Például több monitort, webkamerát, hangot, tárolóeszközöket és nyomtatókapcsolatokat használhat a távoli Windows rendszerrel. Az alkalmazás támogatja az egyéni megjelenítési felbontásokat, a dinamikus megjelenítési felbontásokat és a méretezést is.

Kezdő lépések a Windows alkalmazással

A virtuális Windows operációs rendszeren bárhonnan végzett munka természetes fejlődés a mobil munkaerő számára. A Windows App valamivel jobb lehet a távoli asztali kapcsolatnál, ha a felhőn keresztül érheti el a Microsoft hatékony eszközeit és platformjait.