A vágólap előzményeinek megtekintése Windows 11 rendszeren

A Windows 11 vágólapkezelővel rendelkezik. A vágólapra másolt elemek (szöveg, kép, fájlok) hosszú történetét megőrizheti. Az előzmények szinkronizálhatók az összes Windows-eszköz között (Windows 10 és Windows 11).

A vágólap előzményei Windows 11 rendszeren

Alapértelmezés szerint egy elemet másolhat a vágólapra. Ez igaz minden olyan eszközre, amely rendelkezik másolás/beillesztés funkcióval. A Windows 11 vágólapkezelője egy másik funkció, amelyet engedélyezni kell. Működni fog az alapértelmezett vágólappal. Az egyetlen különbség az, hogy megtekintheti a másolt elemek előzményeit, egyetlen kattintással újra másolhatja őket, majd beillesztheti őket.

A vágólap előzményeinek engedélyezése a Windows 11 rendszerben

A vágólap előzményeinek engedélyezéséhez Windows 11 rendszeren kövesse az alábbi lépéseket.

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Win+I billentyűkóddal.
Lépjen a Rendszer fülre a bal oldali oszlopból.
Válassza a Vágólap lehetőséget a jobb oldali ablaktáblában.
Kapcsolja be a Vágólap előzményei kapcsolót.
Most elkezdheti az elemek másolását, és a rendszer elmenti őket.

vágólap előzményei a Windows 11 rendszeren

A vágólap előzményeinek megtekintése Windows 11 rendszeren

A vágólap előzményei közül több elemet is előhívhat, miután engedélyezte. A másolt elemek listájának előhívásához érintse meg a Win+V billentyűparancsot. Megnyílik a vágólap előzményei.

Ha rákattint a gombostű ikonra egy elemen, akkor a rendszer a tetejére rögzíti. Tegye ezt bármire, amit gyakran kell beillesztenie. Az elemeket a szokásos Ctrl+V billentyűkombinációval illesztheti be.

vágólap előzményei a Windows 11 rendszeren

Eltávolíthat/törölhet egy elemet az előzményekből, ha rákattint az elem jobb felső sarkában található További lehetőségek gombra, majd a törlés ikonra kattint.

Óvatos szó

Figyelmeztetnünk kell azokra a dolgokra, amelyeket a vágólapra másol, miután engedélyezte a vágólapelőzményeket. Általában, ha érzékeny információkat, például hitelkártyaszámot másol a vágólapra, eltávolíthatja valami más másolásával vagy a vágólap törlésével. A vágólap előzményeivel ez nem lesz elég. Manuálisan be kell lépnie a Vágólap előzményei ablakba, és el kell távolítania az elemet, és szorgalmasnak kell lennie.

Következtetés

Ha úgy dönt, hogy szinkronizálja a vágólapra vonatkozó előzményeket az eszközök között, akkor Microsoft-fiókot kell csatlakoztatnia a rendszerhez, valamint ahhoz a rendszerhez, amellyel az előzményeket szinkronizálni szeretné. Ez a funkció nem kötelező, így ha helyi fiókot használ, és nem szeretné szinkronizálni a vágólap előzményeit, akkor kihagyhatja a Microsoft-fiók hozzáadását.