A SwiP egy ingyenes profilváltás automatizálási alkalmazás az Android számára

A feladatautomatizálás igen népszerűvé vált a mobilfelhasználók körében az olyan alkalmazásoknak köszönhetően, mint a Tasker. A Tasker lehetővé teszi különböző forgatókönyvek konfigurálását az aktuális hely, idő, esemény és így tovább alapján, és ezek alapján automatikusan különböző műveleteket indíthat el. Például, ha azt szeretné, hogy telefonja automatikusan néma üzemmódba kapcsoljon, amikor töltéshez csatlakozik, vagy ki kell kapcsolnia a WiFi-t, amikor úton van, ezt könnyen elérheti a Tasker segítségével. Az egyetlen figyelmeztetés a Taskerrel kapcsolatban, hogy ez egy fizetős alkalmazás, és bár minden fillért megér, a legtöbb felhasználó inkább nem fizeti ki a pénzt. Ha ingyenes, vagy ami még jobb, nyílt forráskódú alternatívát keres, próbálja ki a SwiP-et. Az XDA-Developers tagja, a Flow-Chi által kifejlesztett új alkalmazás automatizálja a különböző eszközprofilok közötti váltást. Közel sem olyan rugalmas vagy funkciókban gazdag, mint a Tasker, de amit kínál, az az alkalmi felhasználó számára elegendő. Ráadásul az egyszerűsége sokkal könnyebben érthetővé teszi. Részletek az ugrás után.

A SwiP kezdőképernyőjének tetején két fül található, a „Profilok” és a „Triggerek” felirattal. Az előbbi alól szerkesztheti a meglévő profilokat, vagy újakat hozhat létre. Ezek a profilok előre beállítottak a rendszerbeállításokhoz és a szolgáltatásokhoz. Minden profilhoz megadhat egy másik csengetési módot (normál, néma stb.), hangerőt, GPS-, Wifi- és Bluetooth-beállítást, fényerőszintet és egyebeket. Ha elkészült, koppintson a jobb felső sarokban található pipára a módosítások mentéséhez.

A második lap, a Triggerek az, amely valójában lehetővé teszi azoknak a szabályoknak a meghatározását, amelyekhez egy bizonyos profilt engedélyezni kell. Csakúgy, mint A profilokhoz hasonló módon annyi triggert hozhat létre és konfigurálhat, amennyire szüksége van. A trigger konfigurációján belül különféle paramétereket adhat meg, például hely koordinátákat, időt, időtartamot, fejhallgató állapotát (csatlakozva/lekapcsolva) stb.

Minden eseményindítóhoz meg kell adnia azt a profilt is, amely akkor aktiválódik, amikor a feltételek teljesülnek. Ha több triggert kíván használni, ne felejtse el mindegyikhez prioritást beállítani.

Az alkalmazás még béta állapotban van, de úgy tűnik, hogy gond nélkül működik. Töltse le eszközére az alábbi Play Áruház linkről, és tudassa velünk, hogyan működött az Ön számára.

Telepítse a SwiP-t a Play Áruházból

[via XDA-Developers]