Ossza meg számítógépe képernyőjét bármely számítógéppel WiFi-n vagy LAN-on keresztül a ScreenTask segítségével

Általában előnyben részesítem azokat a szolgáltatásokat és alkalmazásokat az interneten, amelyek mentesek a bonyolult regisztrációs eljárásoktól vagy a bonyolult telepítési beállításoktól. Sajnos sok Windows-hoz elérhető képernyőmegosztó alkalmazás mindkét kellemetlenségtől szenved, ráadásul meglehetősen drágák. A ScreenTask egy nyílt forráskódú képernyőmegosztó alkalmazás, amely leegyszerűsíti ezt a feladatot azon felhasználók számára, akik csak meg akarják osztani képernyőjüket másokkal a helyi hálózatukon. Mivel a megosztás helyi WiFi-n vagy LAN-on keresztül történik, nincs szükség nehézkes regisztrációkra. Miután az alkalmazás elindult és fut, egyedi URL-t biztosít, amelyet tetszőleges számú helyi számítógéppel megoszthat. Mi több, a ScreenTask nem igényel kliensoldali telepítést. Vagyis a velük megosztott URL használatával a többi felhasználó bármilyen webböngészőn és bármilyen platformon megtekintheti számítógépe képernyőjét további szoftverek nélkül. Követendő részletek.

  Hogyan szerezzünk hangulatjeleket Androidon

Az alkalmazás nagyon könnyen beállítható. Az egyetlen furcsaság – ha ez annak minősül – az, hogy az alkalmazás nem hordozható, így ha folyamatosan váltogatunk a számítógépek vagy hálózatok között, nem tudjuk egyszerűen flash meghajtóról futtatni. Telepítenie kell arra a rendszerre, amelyet képernyőmegosztáshoz kíván használni. Ha ezt megtette, a többit néhány egérkattintással beállíthatja.

Indítsa el az alkalmazást, és válassza ki az éppen használt hálózati eszközt az IP legördülő menüből. Ezután meg kell adnia a portszámot és a frissítési időt ezredmásodpercben.

Opcionálisan felhasználónévvel és jelszóval priváttá is teheti a képernyőmegosztási munkamenetet. Ehhez egyszerűen engedélyezze a „Privát feladat” lehetőséget, és töltse ki a jobb oldalon lévő üres „Felhasználó” és „Jelszó” mezőket. Ha végzett, kattintson a „Kiszolgáló indítása” gombra a képernyőmegosztási munkamenet elindításához.

  Hogyan játsszuk le a klasszikus „Doom”-ot szélesvásznú módban PC-n vagy Mac-en

A Screen Task ezután létrehozza a megfelelő URL-t, amelyet megoszthat másokkal ugyanazon a hálózaton. A hivatkozás tartalmazza a számítógép IP-címét és a beállított port számát. A címzetteknek csak be kell írniuk az URL-t a böngészőjük címsorába. Ha a megosztási munkamenet privát, akkor meg kell adnia a hozzá tartozó felhasználónevet és jelszót.

A web-alapú felület alján három lehetőség található, amelyek lehetővé teszik a címzettek számára, hogy leállítsák a munkamenet nézését, módosítsák a frissítési időt, és teljes képernyős módba váltsanak.

Annak ellenére, hogy meglehetősen sok képernyőmegosztó asztali alkalmazás létezik, ha valaha is úgy találja, hogy meg kell osztania képernyőjét több felhasználóval ugyanazon a WiFi-hálózaton vagy LAN-on, a ScreenTask-ot mindenképpen érdemes kipróbálni.

  Hogyan jelenítsék meg a Chrome Mobile könyvjelzőket a Chrome Desktopon

Töltse le a ScreenTask programot