A SmartClose lefagyasztja az iOS háttéralkalmazásait, hogy megnövelje az akkumulátor élettartamát

Még annyi év után sem, amikor professzionálisan foglalkoztam a mobilalkalmazásokkal, finomításokkal, tippekkel és trükkökkel, még mindig nem találtam biztos választ a kérdésre: „Manuálisan zárjam be az összes alkalmazást a többfeladatos alkalmazásváltóból, vagy hagyjam, hogy az operációs rendszer kezeljen mindent ?”

Itt két irányzat létezik. Az első – amiben én személy szerint jobban hiszek – az, hogy az Apple kellő okosságot fektetett be az iOS-be, hogy a háttérben futó alkalmazások hatékonyan fussanak, és a rosszul működők automatikusan bezárjanak. A másik iskola úgy véli, hogy a kézi beavatkozás kötelező, mivel a fejlesztők nem olyan ügyesen készítenek teljesítménytudatos alkalmazásokat.

Akkor van középút? A híres iOS jailbreak fejlesztője, Ryan Petrich úgy véli. A közelmúltban kiadott csípés ún SmartClose azt állítja, hogy ez az intelligensebb módja a háttérben futó alkalmazások bezárásának.

  Hogyan kereshet a Google-on a billentyűzetről [iOS]

Alapértelmezés szerint az iOS-alkalmazások legfeljebb 10 percig futhatnak a háttérben, vagy hosszabb ideig, ha bizonyos speciális iOS API-kat használnak. Ha mindent elmondott és kész, ezeket az alkalmazásokat az iOS „lefagyasztja” utolsó állapotukban. Amikor a felhasználó újraindítja a lefagyott alkalmazást – ezáltal „kiolvasztja” – kevesebb időbe telik, mint a nulláról indítani. Az iOS mindezt önmagában végzi.

Ha Ön a wdzwdz olvasója, akkor bizonyára látott már olyan borítójavításokat, mint a SwitchSpring, amelyek lehetővé teszik, hogy azonnal „kilépjen” a háttérben futó összes alkalmazásból. A kilépés sokkal hirtelenebb; az alkalmazás nem mentheti el az utolsó állapotát, és nem fejezheti be a fennmaradó feladatokat. Ennek eredményeként a kilépett alkalmazások újraindítása viszonylag nagy terhet ró az akkumulátor élettartamára, mivel az iOS-nek teljesen újra kell töltenie az alkalmazást.

  Az alkalmazások kizárása a Spotlight keresésből iOS 9 rendszerben

A SmartClose közvetlenül lefagyott állapotba helyezi a futó alkalmazásokat, miután elindították őket egy aktiváló mozdulattal. Ha még nem tudná, az Activatort szintén Ryan Petrich karbantartja. Dönthet úgy, hogy egy alkalmazás elindítását, módosítását vagy a rendszerbeállítások átváltását több tucat különböző mozdulattal köti össze, például a Lock gomb megnyomásával, az alsó széltől felfelé húzással stb. Petrich azt javasolja, hogy kösse össze a Lock gombbal, így az alkalmazások a háttérben futó fájlok lefagynak, amikor befejezte iOS-eszközének használatát.

Így nemcsak elkerülheti az alkalmazások szükségtelen futtatását a háttérben, hanem arról is gondoskodhat, hogy amikor újraindít egy nemrégiben használt alkalmazást, a folyamat sokkal gyorsabban megy végbe, és nem érinti annyira az akkumulátort. Nyertes helyzet, legalábbis papíron.

  A 10 legjobb offline játék iOS-re

Amit az olyan közösségi oldalakon hallottam, mint a Reddit, a SmartClose drámai pozitív hatással van az akkumulátor élettartamára. Egy öregedő, régi iPhone 4S-sel hajlandó vagyok átváltani az „iOS mindent elintézzen” gondolati irányzatról a másikra, ha csak a SmartClose úgy működik, ahogy állítja. Ennek megerősítéséhez egy-két napos tesztelés szükséges.

A SmartClose ingyenesen elérhető a Cydián. A letöltés előtt hozzá kell adnia Ryan Petrich repóját (https://rpetri.ch/repo) a Kezelés > Források > Szerkesztés > Hozzáadás menüpontból.

Tudassa velünk, ha jól működik az Ön számára.