A Siri-javaslatok letiltása az iPhone lezárási képernyőjén

Az iOS 12-vel a Siri javaslatokat tett a parancsikonokhoz és még sok máshoz a lezárási képernyőn keresztül. Letilthatja ezeket a javaslatokat az egyes alkalmazásoknál, vagy teljesen letilthatja az összes Siri-javaslatot a lezárási képernyő megtisztításához.

A Siri Suggestions egy kevéssé ismert funkció, amely lehetővé teszi a Siri számára, hogy figyelje az Ön által rendszeresen elvégzett feladatokat, majd a legjobbkor kínáljon parancsikont ezekhez a feladatokhoz. Jó példa erre, ha egy kávérendelést adott időpontban vagy helyen. A Siri elméletileg észreveszi ezt, majd elkezdi javasolni ezt a műveletet, amikor eljön az ideje. Csak annyit kell tennie, hogy megérinti az értesítést a művelet végrehajtásához.

A szóban forgó alkalmazástól függően előfordulhat, hogy a Siri javaslatokat tesz a lezárási képernyőn, de ha a program túlságosan csevegővé kezd válni, vagy nem fontos alkalmazásokhoz kezd javaslatokat tenni, esetleg le szeretnéd kapcsolni. Szerencsére letilthatja a funkciót bizonyos alkalmazásoknál, ahelyett, hogy ez egy mindent vagy semmit ügy lenne.

A Siri-javaslatok letiltása az összes alkalmazáshoz

Ha szeretné megakadályozni, hogy az összes alkalmazás Siri-javaslatokat tegyen a lezárási képernyőn, akkor egy kapcsolót megnyomva megtörténhet.

A kezdéshez nyissa meg a Beállításokat, és érintse meg a „Siri és keresés” elemet.

Görgessen le, és pöccintse a „Javaslatok a lezárási képernyőn” kapcsolóját kikapcsolt helyzetbe.

A Siri-javaslatok letiltása az egyes alkalmazásokhoz

A kezdéshez nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és érintse meg az „Értesítések” lehetőséget.

Ezután érintse meg a „Siri javaslatok” elemet.

A következő képernyőn megjelenik a Siri Suggestions által támogatott összes alkalmazás, egy praktikus kapcsolóval a nem kívánt alkalmazások deaktiválásához.

Egy alkalmazás letiltásához kapcsolja a kapcsolót kikapcsolt helyzetbe.

Ha később úgy dönt, hogy még egyszer látni szeretné a javaslatokat, egyszerűen kapcsolja vissza ugyanazt a kapcsolót.