A Samsung mindent felfúj a McAfee-vel – még az okostévéket is

A Samsungnak hosszú távú kapcsolata van a McAfee-vel. És bár elég rossz, hogy ezeket a szinte haszontalan szemetet kötegeli a számítógépein, ezt a partnerséget „kiterjeszti” az S10-re és az összes 2019-es Smart TV-re.

Természetesen nem ez az első alkalom, hogy a Samsung a McAfee-t a Galaxy okostelefonokra dobta, hiszen az S8-at vírusirtó alkalmazással is szállították. Aztán a Samsung később egy frissítéssel hozta a korábbi Galaxy készülékekre, ami őszintén szólva egyszerűen undorító.

Itt ne tévedjen: a McAfee egy halom készpénzt fizet a Samsungnak, hogy ezt megtegye, ami minden PC-gyártónál meglehetősen általános gyakorlat. Lehetővé teszi a McAfee jelenlétének kiterjesztését, különösen a kevésbé hozzáértő felhasználók számára, akik őszintén nem tudják, hogy az Android víruskereső alkalmazásai szinte haszontalanok. Csakúgy, mint a mellékelt víruskereső szoftvereknél a számítógépeken, egyszerűen nincs rá szüksége. (Windows gépeken a Microsoft Windows Defender remekül működik, és be van építve).

De itt kezdenek kicsúszni a dolgok: 2019-től a Samsung felveszi a McAfee-t okostévéibe. Egyenesen a PR-ból:

A McAfee meghosszabbította szerződését, hogy a McAfee Security for TV technológiát előre telepítse az összes 2019-ben gyártott Samsung Smart TV-re. Amellett, hogy világszerte piacvezető a Smart TV kategóriában, a Samsung egyben az első olyan vállalat is, amely előre telepíti a biztonságot ezekre az eszközökre. , hangsúlyozva elkötelezettségét a kezdetektől fogva a biztonság megteremtése iránt. A McAfee Security for TV átvizsgálja a Samsung okostévéken futó alkalmazásokat a rosszindulatú programok azonosítása és eltávolítása érdekében.

A Samsung „az első vállalat, amely előre telepíti a biztonságot ezekre az eszközökre”, jó okkal: nincs rá szüksége. Először is a Samsung Smart TV-jei futnak saját Tizen operációs rendszere (amely Linux alapú), amelyre kártevő gyakorlatilag nem létezik. Szóval, közvetlenül a kapun kívül, ez eredendően nem probléma.

Másodszor, ugyanaz a szabály vonatkozik az okostévékre, mint az Androidra, ami alapvetően az, hogy ügyeljen arra, hogy mit telepít. Ha nem tudja, mi az, akkor ne telepítse. Ha nem a TV hivatalos áruházából származik, ne telepítse. Ne rakd le véletlenszerű dolgokat. Csak, tudod, használd a józan észt.

Míg vannak dokumentált esetek Az Android-alapú okostévék zsarolóvírussal való megfertőződése esetén szinte mindig a nem hivatalos üzletekből vagy webhelyekről származó alkalmazások telepítése a bűnös. Szóval ha ezt nem teszi meg, akkor minden rendben lesz. És ismét, a Samsung TV-ken nem Android fut, hanem a Tizen.

Ne értsd ezt el, nem azt állítjuk, hogy az okostévék akár távolról is „biztonságosak” – ezek a mindig csatlakoztatott eszközök kétségtelenül egyre nagyobb célpontok lesznek a támadók számára, ahogy telik az idő, és a gyártók a történelem során nem tették a legtöbbet. hogy biztonságban legyenek. Egyes modellek továbbra is sebezhetőek a középső támadásokkal szemben (amihez a támadónak ugyanazon a Wi-Fi hálózaton kell lennie), de ezt egy vírusirtó eleve nem fogja megakadályozni.

De komolyan, vírusirtó a tévében? Hagyjál már. ?

Businesswire