A legjobb webhelyek új nyelvek elsajátításához

Azt hinné az ember, hogy az interneten található rengeteg információ révén könnyű lenne új nyelvet tanulni. De az összes információ elérhetősége a probléma része. Bejártuk az Internet legmélyét, hogy összeállíthassuk az új nyelvtanulás legjobb webhelyeinek listáját.

Duolingo: A legtöbb ember számára a legjobb

Duolingo az egyik legnépszerűbb webhely, ahol ingyenesen tanulhatnak új nyelveket. Az elsősorban amatőrök számára készült Duolingo azzal kezdi, hogy megtanítja Önnek a legalapvetőbb szavakat az Ön által választott nyelven. Miután megismerte a szavakat, egyszerű mondatok következnek. Ez a nyelvtanulás természetesebb módja a szokásos tanulási folyamatokhoz képest.

A Duolingo ereje az anyag bemutatásában rejlik. A leckéken anyanyelvi beszélőkkel veszel részt, majd vetélkedőket követnek, amelyek segítenek a tanulás erősítésében. Az alkalmazás meghallgatja a beszédet, így képes meghatározni, hogyan haladsz. Még időnkénti ismétlést is használ (ahol az előző anyagot fokozatosan csökkenő időközönként tekinti át), hogy segítse a tanulást. Az olyan gamification elemek hozzáadása, mint a tanulási sorozatok és a leckéken belüli osztályozás, segítenek megőrizni a dolgok érdekességét.

A Duolingnak azonban vannak árnyoldalai is. Jóllehet nagyszerűen segíti az új nyelvek alapjainak elsajátítását, a fejlettebb dolgokban nem nagyszerű. Ha bármilyen szintű folyékonyságra vágyik, akkor előbb-utóbb egy másik szolgáltatásra kell áttérnie.

A Duolingo ingyenes az interneten, iOS-en, Androidon és Windows Phone-on.

FluentU: Tanuljon idegen nyelvű videók megtekintésével

FluentU videók segítségével új nyelveket tanít. A videók nem oktató jellegűek, inkább hagyományos, idegen nyelvet bemutató videók. Láthat például egy filmklipet, egy zenei videót vagy egy ember beszél. A videók interaktív feliratokkal segítik a nyelvtanulást. A feliratok mindkét nyelven (az Ön által ismert és a tanulni kívánt nyelven) jelennek meg, és bármelyik szóra vigye az egérmutatót, hogy megértse a jelentését. Az interaktív kvízek segítségével mérheti előrehaladását.

A FluentU nem ingyenes, de 15 napos próbaverziót kínálnak, így ellenőrizheti. Ezt követően van egy havi 10 dolláros alapcsomag, amely lehetővé teszi a mobilalkalmazások (iOS és Android) használatát, valamint korlátlan szókeresést és korlátlan számú videót. A havi 20 dolláros plusz csomag korlátlan számú kártyákat és kvízeket, valamint időközönként ismétléseket ad.

Rype: Szerezzen személyi oktatót

Rype egy másik nyelvtanulási webhely egy érdekes üzleti modellel. Ahelyett, hogy vetélkedőket vagy videókat használna egy új nyelv tanítására, egy személyes oktatótól tanulhat videohíváson keresztül. Egy 30 vagy 60 perces hívást egyeztet egy oktatóval, aki személyesen tanítja meg a nyelvet. Nem kínálnak annyi nyelvet, mint más webhelyek, de a jövőben több nyelvet terveznek hozzáadni.

A nyelveken kívül akadémiai tárgyakat is ugyanúgy tanulhatsz.

A Rype lenyűgöző és személyes tanulási módot kínál, de ennek ára van. A hét napos próbaidőszak után közel 65 dollárt kell fizetnie havonta a szolgáltatás használatáért.

Memrise: Használjon Szójátékokat a tanuláshoz

Memrise egy másik nyelvtanulási webhely, amelyet inkább a nyelv elsajátítására terveztek, mint a valódi folyékonyságra. A Duolingo-hoz hasonlóan nyelvet tanulhatsz szójátékokkal, amelyek segítségével könnyedén memorizálhatod a nyelvet. Az alkalmazások használatával útközben is folytathatja a tanulást – az offline mód is támogatott.

Az alapfunkciók ingyenesen használhatók; a Pro verzió havi 4,95 dollárba kerül. A Pro verzió hozzáférést biztosít a Grammarbothoz, a hallási készséggyakorlatokhoz, a videó módhoz és a tanulási teljesítmény elemzéséhez.

Babbel: Válassz egy témát, amely érdekli

Babbel személyre szabott megközelítést alkalmaz, hogy új nyelveket tanítson Önnek. Ahelyett, hogy ugyanazokkal a szavakkal kezdené, mint mindenki más, választhat egy témát, amelyről tanulni szeretne. Néhány példa a témákra: állatok, élelmiszer, utazás és életmód. Miután kiválasztott egy témát, először megtanulja az adott témához tartozó szókincset, így a leckék érdekesek és hasznosak maradnak.

A Babbel előfizetés havi 12,95 dollárba kerül, és a költségek csökkennek, ha hosszabb előfizetést vásárol. Ingyenes próbaverzió nincs, de 20 napos pénz-visszafizetési garanciát kínálnak.

A kép forrása: Borítókép készítette Patrick Tomasso tovább Unsplash