A legjobb ügyfélszolgálati szoftver harca [2023]

Üdvözöljük összehasonlító cikkünkben a legjobb ügyfélszolgálati szoftverekről: Freshdesk vs. Zendesk.

A vállalkozások gyakran figyelmen kívül hagyják a vevői elégedettség kulcsfontosságú aspektusát, és tévesen úgy vélik, hogy ez csak másodlagos általános sikerükhöz képest. A versenyképes üzleti környezetben azonban az ügyfélélménynek nélkülözhetetlen katalizátorként kell szolgálnia az értékesítési ciklus során.

Képzelje el ezt a forgatókönyvet: Ön nehezen megkeresett tőkéjét egy új autóba fekteti, amely fontos beszerzése vállalkozása/háztartása számára. Ahogy büszkén hajtja ki az autót 🚗 a bemutatóteremből, a siker és a várakozás érzése tölti be a levegőt.

A bemutatóterem padlóján navigál, dédelgeti a pillanatot; azonban lehet, hogy nem veszi észre, hogy a vásárlás értéke azonnal leértékelődött, amikor elhagyta a helyiséget. Közismert mondás, hogy egy autó értékcsökkenése akkor kezdődik, amikor elhagyja a bemutatótermet☹️.

Ezt követően az élet kibontakozik, és előre nem látható körülmények arra késztethetik, hogy kérjen segítséget az ügyfélszolgálattól, ha szeretett járművében bármilyen probléma adódik. Ezekben a pillanatokban jelenik meg a rideg valóság.

A késedelmes vagy megválaszolatlan ügyfélszolgálati hívásoktól az Ön kérdéseinek nem megfelelő megoldásáig és a szolgáltatási garancia által nem fedezett váratlan költségekig ezek a tényezők együttesen egy elmarasztaló ítéletet alkotnak: „rossz ügyfélszolgálat”. 🥹Igen, mindannyian ott voltunk.

Ügyfélszolgálati weboldal felület szó

A kiélezett versenyhelyzetben ez az utolsó szakasz létrehozhatja vagy megszakíthatja az üzletet, meghatározva annak hosszú távú kilátásait és azt, hogy képes-e megragadni bármely célpiaci szegmenst.

Miért helyezzük előtérbe a vevői elégedettséget?

Mivel a vállalkozások arra törekednek, hogy megfeleljenek az ügyfelek elvárásainak, a Freshdesk és a Zendesk is a funkciók széles skáláját kínálja az ügyfélszolgálati folyamatok egyszerűsítésére és javítására. A megfelelő ügyfélszolgálati szoftver kiválasztása jelentősen befolyásolhatja a hatékony és kielégítő szolgáltatás nyújtásának képességét.

Ebben az átfogó útmutatóban feltárjuk a Freshdesk és a Zendesk ügyfélszolgálati szoftverplatformok szerepét, elmélyülünk funkcióikban, és valós használati eseteket mutatunk be gyakorlati alkalmazásaik szemléltetésére.

Továbbá kiemeljük az egyes eszközök előnyeit, lehetővé téve, hogy mindkét eszközben egyenletes alapokra helyezkedjen, ami segít eldönteni, hogy melyik megoldás lesz a legalkalmasabb az ügyfélszolgálati tevékenységének javítására.

Bemutatkozik a Freshdesk és a Zendesk

Freshdesk

Hű maradva céljához, miszerint „könnyebbé tenni a márkák számára, hogy beszéljenek ügyfeleikkel, és megkönnyítsék a felhasználók számára a vállalkozásokkal való kapcsolatfelvételt”; A Freshdesk egy felhőalapú ügyfélszolgálati szoftver, amely elterjedt a vállalkozások körében.

  A Spotify használata a Sirivel iPhone-on

Saját marketingkampányában hangosan kijelentette, hogy a Zendesk közvetlen versenytársa az egyszerűségre, az intuitívságra és a felhasználóbarátságra helyezve a hangsúlyt👍.

A Freshdesk számos intelligens automatizálási csomaggal és intuitív funkcióval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy egyszerűsítsék az ügyfélszolgálati támogatásukat, gyorsabb és hatékonyabb jogorvoslatok biztosításával.

Az omnichannel képességek funkció megerősíti a vállalkozásokat abban, hogy több kommunikációs csatornán keresztül lépjenek kapcsolatba az ügyfelekkel, a legújabb AI-vezérelt chatbot-funkciók és csapat-együttműködési eszközök pedig növelik a termelékenységet, és elősegítik a csapatmunkát.

Szeretne többet tudni a Freshdeskről? Ellenőrizze ezt, hogy megtudja, a Freshdesk a válasz az ügyfélszolgálati gondjaira.

Zendesk

A Zendesket ezzel szemben a felhőalapú help desk menedzsment megoldások szegmensvezetőjeként tartják számon. A Zendesk számos alkalmazási eszközt kínál a különféle iparágak igényeinek kielégítésére, beleértve a technológiai, kormányzati, média- és kiskereskedelmi szektorokat.

A platform testreszabható front-end portállal, zökkenőmentes integrációval rendelkezik olyan népszerű alkalmazásokhoz, mint a Salesforce és a Google Analytics, valamint élő csevegési lehetőségekkel rendelkezik.

A Zendesk egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy tudásbázist hozzanak létre az ügyfelek elköteleződését elősegítő gyakori kérdések megválaszolásához online közösségi fórumokon.

A Zendesk Suite számos terméket foglal magában; beleértve a Zendesk Talkot, a Zendesk Explore-t és a Zendesk Sunshine Conversations-t, amelyek mindegyike az ügyfelek támogatásának és elkötelezettségének javítását szolgálja.

Freshdesk vs. Zendesk – Gyors összehasonlítás

FeatureComparisonFreshdeskZendeskStreamline Kommunikáció✔️❌Beépített jegyértékesítő rendszer✔️❌Konszolidálja a lekérdezéseket✔️❌Kövesse nyomon a közösségi említéseket✔️❌Roritizálása és kategorizálása✔️❌Kapcsolódó jegyek egyesítése Elköteleződés✔️✔️Kivételes önkiszolgálás✔️✔️A támogatási munkaterhelés csökkentése✔️✔️Ügyfélközösség kialakítása✔️✔️

Összefoglalni:

Freshdesk: A Freshdesk egy robusztus ügyfélszolgálati szoftverplatform, amely számos funkciót és szolgáltatást kínál a kommunikáció egyszerűsítésére, a rutinfeladatok automatizálására, a teljesítménymutatók figyelésére, az ügyfelek önkiszolgálási lehetőségeinek biztosítására, a kérdések megválaszolására több csatornán keresztül, és valós idejű segítségnyújtásra.

A kommunikáció egyszerűsítése érdekében a Freshdesk ingyenes csomagja 🥳 egy beépített jegyértékesítő rendszert biztosít, amely egyetlen egységes irányítópulton egyesíti a különböző csatornákról, köztük az e-mailekből és a közösségi médiából érkező lekérdezéseket.

Az ügynökök azonnali értesítéseket kaphatnak, nyomon követhetik a közösségi említéseket, rangsorolhatják és kategorizálhatják a jegyeket, valamint egyesíthetik a kapcsolódó jegyeket, hogy biztosítsák a hatékony problémamegoldást a Freshdeskkel.

Zendesk: A Zendesk, mint egy hatékony ügyfélszolgálati szoftverplatform, olyan funkciókat és szolgáltatásokat kínál, amelyek célja az önkiszolgáló képességek előmozdítása, ezáltal elősegítve az ügyfelek bevonását a portál használatával.

Ezekkel az átfogó funkciókkal és célorientált szolgáltatásokkal a vállalkozások kivételes önkiszolgáló élményt nyújthatnak, csökkenthetik a támogatási munkaterhelést, és virágzó ügyfélközösséget építhetnek a Zendesk használatával.

Freshdesk vs. Zendesk – Részletes összehasonlítás

Míg a Zendesket régóta az ügyfélszolgálati kínálat megtestesítőjeként emlegették, a Freshdesk 2010-ben erős versenytárssá vált, és gyorsan teret hódított friss megközelítésével és élvonalbeli szolgáltatásaival.

  A ChatGPT használata az Apple Watchon

Ahogy Carlos Alcaraz felemelkedése a teniszvilág élére, megzavarta a The Big Three – Djokovic, Nadal és Federer – dominanciáját, mielőtt 2023-ban megszerezte volna a rangos wimbledoni bajnokságot, a Freshdesk átállt az átalakulásba, és megújított kínálatával kihívás elé állítja Zendesk uralkodását.

Bárhogy is legyen, vannak bizonyos területek, ahol mindkét ügyfélszolgálati platform konvergál, és van néhány közös jellemzőjük.

Mind a Zendesk, mind a Freshdesk testreszabható tudásbázisokat kínál, amelyek gyors hozzáférést biztosítanak a létfontosságú információkhoz. Ezenkívül mindkét platform az alkalmazások integrációjának széles skáláját kínálja. A választás során vegye figyelembe ezeket a közös erősségeket az egyedi funkciók mellett, hogy megtalálja a tökéletes illeszkedést ügyfélszolgálati igényeihez.

Ebben a részben a Freshdesk és a Zendesk egymás melletti összehasonlítását vesszük sorra, és rávilágítunk arra, hogy melyik platform felel meg leginkább ügyfélszolgálati igényeinek.

JellemzőkFreshdesk ZendeskTicket Management👉3 dedikált automatizálás (Dispatch’r, Supervisor, Observer) a hatékony jegykezelés érdekében.
👉Rugalmas megbízás az ügynök leterheltségétől és készségeitől függően. 👉Csak egy funkció (makrók) a jegyek szervezéséhez.
👉Korlátozott konfigurálhatóság és alkalmazkodóképesség. Ticket Assignment👉3 egyedi jegykiosztási rendszer automatizálással a gördülékeny jegyelosztásért.
👉 A jegyek hozzárendelése ügyesség és elérhetőség alapján, csökkentve az ügynöki terheket. A korlátozott jegykiosztási lehetőségek egyenetlen jegyekhez vezethetnek. disztribúció és ügynök túlterhelés.
👉A jegyek újbóli hozzárendelése kihívást jelenthet. Támogatás👉Könnyebb beállítás és intuitív kialakítás a könnyű használat érdekében.
👉Nem szükséges speciális tanúsítvány; Az ügynökök azonnal elkezdhetik válaszolni a jegyekre.
👉Lehetővé teszi a csapat együttműködését a támogatási problémák megoldásában.
👉Továbbítsa a jegyeket üzleti partnereknek közvetlen hozzájárulásért.
👉Jobb ügyfélélmény a szolgáltató partnerekkel való együttműködés révén. 👉További beállítást és képzést igényelhet.
👉Szó sincs az intuitív tervezésről.
👉Az együttműködési funkciók nincsenek kifejezetten kiemelve.
👉Szó sem esik a jegyek üzleti partnereknek történő továbbításáról. Testreszabás👉A Freshdesk könnyen igazítható üzleti igényeihez.
👉Testreszabhatja a jegyek állapotát az egyértelműség és a betekintés érdekében.
👉 Az automatizálások intelligensen támogatják az egyéni állapotokat.
👉A jegyek státuszának korlátozott lehetőségei zavart okozhatnak.
👉 Előfordulhat, hogy az automatizálás nem támogatja teljes mértékben az egyéni állapotokat. Együttműködés👉Könnyen nyomon követheti a kapcsolódó ügyfelek problémáit több jegy összekapcsolásával.
👉Egyszerűsíti a válaszokat egy központosított helyről.👉A funkció natívan nem elérhető a Zendeskben, de a Freshdeskben már a dobozból elérhető. Funkciók összehasonlítása – Freshdesk vs Zendesk

A fenti táblázat-illusztrációból láthatjuk, hogy a Freshdesk és a Zendesk hogyan kínál változatos, mégis hasznos ügyfélszolgálati megoldásokat, amelyek megfelelnek a vállalkozások változatos igényeinek és követelményeinek. Részletesebb tanulmányért kattintson erre link és tisztább megértést kapjon.

  Hogyan vigye ki okosotthonát

Alaposan elemezve azt is észrevehetjük, hogy a Freshdesk előnye, hogy a kettő közül a könnyebben beállítható, intuitív a használata, és az, amelyik az ingyenes verzió alatt is több funkciót kínál.

Áttekintés Értékelés Elégedettség Ügyfélszolgálat Visszajelzés Ikon

Az ügyfélszolgálati szoftver előnyei

A kivételes ügyfélszolgálat a legfontosabb az ügyfelek elégedettségének eléréséhez és a hosszú távú hűség előmozdításához. A Freshdesk és a Zendesk, a két vezető ügyfélszolgálati szoftvermegoldás kimagaslik, és erre nyomós indokokat ad.

Az ügyfelek gyors, de pontos választ várnak kérdéseikre, míg az ügyfélszolgálati csapatának olyan eszközökre van szüksége, amelyek hatékonyan képesek kezelni ilyen nagy mennyiségű ügyfélkérést, gyorsan egymás után.

Az olyan ügyfélszolgálati szoftverekbe való befektetéssel, mint a Freshdesk vagy a Zendesk, a vállalkozások versenyelőnyre tesznek szert riválisaikkal szemben. Ezek a platformok az ügyfélszolgálati csapat második agyaként működnek, lehetővé téve számukra a bejövő kérések zökkenőmentes kezelését, a feladatok hatékony kiosztását és a teljesítmény hatékony nyomon követését.

Ügyfélszolgálati Helpdesk Information Discover Concept

A Freshdesk és a Zendesk előnyeinek kiaknázása biztos módja az ügyfélszolgálati képességek bővítésének és a márkahűség kialakításának. Az alábbiakban felsorolunk néhány előnyt az ilyen szoftvereszközök közül:

#1. Egyszerűsített kommunikáció: Az ügyfélszolgálati szoftver automatizált válaszokkal és a GYIK-hez való hozzáféréssel egyszerűsíti a kommunikációt.

#2. A hét minden napján 24 órában elérhető támogatás: Az automatizálás segít a vállalkozásoknak, hogy a nap 24 órájában válaszoljanak az ügyfelek kérdéseire.

#3. Támogatási jegyek nyomon követése és megtekintése: Lehetővé teszi az ügyfelek interakcióinak egyszerű nyomon követését, rögzíti a korábbi interakciókat, és különböző paraméterek alapján kategorizálja a jegyeket.

#4. Támogatás több csatornán keresztül: Segít a több csatornáról érkező lekérdezések nyomon követésében, így gyorsabb felbontást biztosít.

#5. Tűnjön ki a versenytársak közül: Az ügyfélszolgálati csapatok hatékony működtetése szoftverek segítségével versenyelőnyt biztosít. A nagyobb ügyfél-elégedettség növeli annak valószínűségét, hogy több ajánlást és pozitív értékelést kapnak az ügyfelek.

Frissítés 💐Az ügyfélszolgálat jövője

Végül a Freshdesk egyedi keveréke a testreszabásnak, a hatékonyságnak és az együttműködési képességeknek azt bizonyítja, hogy ez a legmegfelelőbb választás azoknak a vállalkozásoknak, amelyek kivételes ügyfélszolgálatot kívánnak nyújtani. A Freshdesk kitörölhetetlen pozitív hatással van a márka hírnevére, növelve az ügyfelek hűségét.

Így a Freshdesk a kiváló ügyfélszolgálati szoftverré válik, amely új mércét állít fel azon vállalkozások számára, amelyek célja, hogy kiemelkedő támogatást nyújtsanak és kitűnjenek versenytársaik közül. Tehát az ügyfélszolgálati játékukat javítani kívánó szervezetek számára a Freshdesk a végső szövetségesnek bizonyul 🙂.

Következő lépésként tanulja meg, hogyan szerezheti meg az 5 csillagos ⭐⭐⭐⭐⭐ vásárlói értékelést, ha már tudja, hogyan lehet megnyerni az ügyfelek elégedettségét a Freshworks segítségével😀.