A legjobb ingyenes Dropbox alternatívák (több mint 3 eszközhöz)

A Dropbox mostantól legfeljebb az ingyenes felhasználókat korlátozza három szinkronizáló eszköz egy alkalommal. Ha több eszközre van szüksége, és nem akarja kinyitni a pénztárcáját, a Google, a Microsoft és még az Apple is felülmúlja a Dropboxot.

Ez az Evernote által bevezetett korlátozáshoz hasonló. Az Evernote ingyenes fiókja csak két eszközzel teszi lehetővé a jegyzetek szinkronizálását. Mindkét szolgáltatás egyértelműen több ingyenes felhasználót próbál fizető ügyfelekké alakítani.

A Google Drive nagyszerű tárolási szolgáltatás. 15 GB ingyenes tárhelyet kínál – bár ez meg van osztva Gmail-fiókjával –, és korlátlan számú eszközzel szinkronizálható. Ez biztosan felülmúlja a Dropbox 2 GB-ját és három eszközét.

A Google Backup and Sync szoftvere még azt is lehetővé teszi, hogy egyszerűen biztonsági másolatot készítsen és szinkronizáljon a számítógépén lévő egyéb mappákat a Google Drive mappán kívül. A saját Michael Criderünk így hívtaaz egyik legjobb biztonsági mentési lehetőség” a Review Geek oldalán. Windows és macOS rendszerre is elérhető.

Természetesen a Google Drive integrálva van a Google Dokumentumokkal, így egyszerűen hozhat létre dokumentumokat és dolgozhat velük. A Google mobilalkalmazásokat biztosít, így elérheti fájljait Androidon, iPhone-on és iPaden. A fájljait pedig bárhol elérheti a böngészőben.

A Microsoft OneDrive szolgáltatása 5 GB ingyenes tárhelyet kínál, ami nem annyi, mint a Google 15 GB-ja, de minden bizonnyal több, mint a Dropbox 2 GB-ja. A Google Drive-hoz hasonlóan a OneDrive sem korlátozza, hogy hány eszközzel szinkronizálható. Annyi PC-je, Mac-je, telefonja és táblagépe lehet, amennyire szüksége van.

A OneDrive különösen kényelmes, mert közvetlenül a Windows 10-be van beépítve. Ezenkívül egy „Files On-Demand” rendszert is használ, amely a felhőben tárolja a fájlokat, miközben megjeleníti azokat a számítógép File Explorer programjában. A rendszer letölti őket, ha duplán kattint rájuk a megnyitáshoz. Ez természetesen opcionális – letilthatja, és a OneDrive ugyanúgy fog működni, mint a Dropbox, ha úgy tetszik.

Bár a OneDrive integrálva van a Windows 10 rendszerrel, nem ez az egyetlen platform, amelyen elérhető. A Microsoft OneDrive-klienseket is kínál macOS-hez, Android-hoz, iPhone-hoz és iPad-hez. Fájljait a OneDrive webhelyen keresztül böngészőben is elérheti.

Az Apple iCloud meghajtója híresen fukar, mindössze 5 GB tárhelyet kínál az összes eszköz biztonsági másolatának, fényképének és fájljának. De még ez is több helyet kínál, mint a Dropbox 2 GB-ja, és nem korlátozza azokat az eszközöket, amelyeken elérheti fájljait.

Ez jó választás lehet, ha Ön Mac-felhasználó, mivel az iCloud Drive be van építve az operációs rendszerébe, és 5 GB ingyenes tárhelyet kínál (megosztva az iPhone biztonsági másolataival és az iCloud fotótárral). Ha fizet az Apple-nek további iCloud-tárhelyért, ezt a tárhelyet használhatja a fájlok szinkronizálására az iCloud Drive-val. És nincsenek eszközkorlátok.

Míg az iCloud Drive be van építve a macOS-be, az Apple is kínál iCloud meghajtó Windowshoz és elérheti fájljait egy webböngészőben iCloud.com. Androidra azonban nincs hivatalos iCloud Drive alkalmazás.

Olcsóbbak, mint a Dropbox, ha fizetni is akar

A Dropbox még akkor sem nagy üzlet, ha fizetni akarsz. A Dropbox évi 99 dollárt kér 1 TB tárhelyért.

A Google Drive havi 1,99 dollárt kér 100 GB-ért, ha csak egy kis többlettárhelyre van szüksége, míg évi 99,99 dollárért 2 TB-ot kap. És ez a része Google One, amely hozzáférést biztosít egy „szakértői csapathoz”, amellyel beszélgethet a Google-nál.

Microsoft OneDrive díjakat Évente 69,99 USD az Office 365 Personalért, amely 1 TB tárhelyet és Microsoft Office-t biztosít. 99,99 dollárért kaphat egy Office 365 otthoni családi csomagot, amelyben hat személy kap Office-alkalmazásokat, és mindegyik 1 TB-ot – ez összesen 6 TB tárhely. Vagy ha csak egy kis tárhelyre van szüksége, havonta 1,99 dollárt fizethet 50 GB-ért, Office nélkül.

Még az Apple fukar iCloud meghajtója is jobb üzlet. Az Apple mindössze 0,99 dollárt kér havonta 50 GB tárhelyért, míg havi 9,99 dollárért 2 TB-ot kap.

Szeretjük ezeket a lehetőségeket, mert megbízható cégektől származnak, már korábban is kínálnak ingyenes tárhelyet, és ösztönözzük őket arra, hogy ezt továbbra is tegyék. Lehet, hogy találsz néhány kisebb tárhelyszolgáltatót, amelyek most meglehetősen kedvezően versenyeznek a Dropboxszal, de mindenképpen nézz át néhány véleményt, mielőtt egy kevésbé ismert szolgáltatóra bíznád személyes fájljaidat.