A Firestick nem csatlakozik a Wi-Fi-hez

A TV stickek nagyszerű módja annak, hogy tartalmat nézzen anélkül, hogy mobil vagy asztali eszközre kellene támaszkodnia. Az olyan eszközök, mint a Firestick, saját távirányítóval rendelkeznek, így tökéletes eszköz TV-hez. A TV stickek online tartalmat közvetítenek. Beállíthatók, hogy működjenek egy helyi médiaszerverrel, de ahhoz, hogy onnan streamelhessenek, továbbra is csatlakoznia kell ahhoz a hálózathoz, amelyen a szerver található.

A Firestick nem csatlakozik a Wi-Fi-hez

Fix Firestick nem csatlakozik a Wi-Fi-hez

Ha a Firestick nem tud csatlakozni WiFi hálózathoz, akkor nem fog tudni streamelni semmit, mivel az eszköznek nincs beépített tárhelye. Internet kapcsolat nélkül használhatatlan.

  Hogyan ellenőrizhető, hogy a rendszerbetöltő fel van-e zárva vagy zárolva van-e Androidon

Mielőtt megpróbálná megoldani a Firestick-kel kapcsolatos problémákat;

Indítsa újra a routert. Győződjön meg arról, hogy a lámpák stabilak.
Ellenőrizze, hogy más eszközök képesek-e csatlakozni a WiFi hálózathoz. Ha egyetlen eszköz sem tud csatlakozni hozzá, a probléma valószínűleg a kapcsolattal vagy az útválasztóval van.
Ellenőrizze, hogy van-e internetkapcsolata. Csatlakozzon a WiFi hálózathoz egy másik eszközről, például telefonról, és ellenőrizze, hogy tud-e böngészni. Ha nem, akkor a Firestick egyszerűen megszakítja a kapcsolatot, mert nem működik. A csatlakozási probléma megoldásához forduljon internetszolgáltatójához.

Ha más eszközök képesek csatlakozni a WiFi hálózathoz, de a Firestick nem, kövesse az alábbi lépéseket a probléma megoldásához.

1. Kapcsolja be a Firestick-et

A Firestick újraindítása számos problémát megoldhat vele, beleértve a csatlakozási problémákat is.

Válassza le a Firestick áramforrását.
Kapcsolja ki a routert.
Várjon 10-15 másodpercet.
Kapcsolja be az útválasztót, és várja meg, amíg a jelzőfények stabilizálódnak (a villogás leáll).
Csatlakoztassa a Firestick áramforrását, és kapcsolja be.

  Képernyőfelvételek hozzáadása a Google Diákhoz

2. Csatlakozzon manuálisan a hálózathoz

Előfordulhat, hogy a Firestick nem csatlakozik a hálózathoz. Ez akkor fordulhat elő, ha a hálózat jele gyenge. manuálisan válassza ki a hálózatot, és csatlakozzon hozzá.

Csatlakoztassa a Firestick-et a TV-hez, és kapcsolja be.
Használja a távvezérlőt, és válassza a Beállítások lehetőséget.
Lépjen a Hálózat elemre.
Válassza ki a hálózatot, és várja meg, amíg csatlakozik.

3. Ellenőrizze a WiFi jelet

Ha a vezeték nélküli útválasztó túl messze van a Firesticktől, előfordulhat, hogy nem csatlakozik a vezeték nélküli hálózathoz. Próbálja meg közelebb vinni az útválasztót. Győződjön meg arról, hogy semmi nem zavarja a jelet. Ha nem tudja mozgatni az útválasztót, fontolja meg WiFi jelismétlő vagy bővítő használatát.

Ne feledje, hogy a Firestick hatótávolsága nem azonos más eszközökkel, például egy telefon képes lehet csatlakozni a router gyenge jeléhez, de a Firestick elutasíthatja azt.

  Tidal zene használata a parancssorból Linuxon

4. Cserélje ki a HDMI-portot

A Firestick a TV hátulján található HDMI-porthoz csatlakozik. Sok készlet egynél több HDMI-porttal rendelkezik. Ha a TV-készülékén van egy másik HDMI-port, válassza le a Firestick-et, és csatlakoztassa egy másik HDMI-porthoz. A porttal kapcsolatos problémák csatlakozási problémákat okozhatnak.

5. Használjon Ethernetet

A Firestick-nek csatlakoznia kell egy hálózathoz, de nem feltétlenül kell vezeték nélküli hálózatnak lennie. A vezeték nélküli hálózathoz könnyebb csatlakozni, de csatlakozhat az Ethernet hálózathoz. A kapcsolat létrehozásához adaptert kell vásárolnia, de az megbízhatóbb, mint a vezeték nélküli kapcsolat.

Következtetés

Sok felhasználó panaszkodik, hogy a Firestick nem tud csatlakozni a WiFi hálózathoz. Ez egy régóta fennálló probléma a TV stickkel kapcsolatban, ami miatt sok felhasználó elhagyta azt más eszközök javára. Győződjön meg arról, hogy Firestickje (és TV-je) nincs túl messze az útválasztótól, és könnyen tudjon csatlakozni a hálózathoz.