Hogyan kell játszani a Crusader Kings II-vel Linuxon

A Crusader Kings II egy stratégiai játék, amely a középkorban játszódik. A Paradox Interactive fejlesztette és adta ki. 2019-ben a CK II áttért egy „free-to-play” modellre. Itt van, hogyan kell játszani a játékot Linuxon.

A Crusader Kings II működése Linuxon

A Crusader Kings II egy natív Linux-játék. Ez azonban csak a Steamen érhető el, tehát ha Linuxon szeretnéd élvezni, akkor be kell szerezned a legújabb Steam-kiadást, hogy működjön Linuxon.

Telepítse a Steam-et

A Steam telepítéséhez nyisson meg egy terminál ablakot a Linux asztalon. Terminálablak megnyitásához a Linux asztalon nyomja meg a Ctrl + Alt + T billentyűket a billentyűzeten. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazásmenüben, és kattintson a terminál ikonjára az alkalmazás elindításához.

Amint a terminálablak megnyílik, és készen áll a használatra, megkezdődhet a Steam telepítése. Kövesse az alábbi, a jelenleg használt Linux operációs rendszernek megfelelő telepítési utasításokat.

Ubuntu

Ubuntu Linuxon a Steam telepítése az apt install paranccsal lehetséges.

sudo apt install steam

Debian

Ha Debian Linuxot használ, a Steam működésének legjobb módja az, ha letölti a legújabb Steam DEB csomagot közvetlenül a számítógépére a Valve-tól. A letöltéshez használja a következő wget downloader parancsot.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

A letöltés után a Steam DEB csomag megjelenik az otthoni mappában. Innen telepítheti a számítógépére az alábbi dpkg paranccsal.

  A végső védelem: mi az a légrés számítógép?

sudo dpkg -i steam.deb

Ha a Steam DEB csomag telepítve van a Debian rendszerére, akkor az apt-get install -f parancsot kell futtatnia a Steam telepítési folyamata során fel nem oldott függőségek kijavításához.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Az Arch Linux felhasználók hozzáférhetnek a Steamhez a „multilib” szoftvertáron keresztül. Ennek ellenére a „multilib” szoftvertárat gyakran manuálisan kell engedélyezni, mivel nem minden Arch felhasználó szereti a 32 bites szoftvert a rendszerén.

A tároló engedélyezéséhez nyissa meg az /etc/pacman.conf szövegfájlt kedvenc szövegszerkesztőjében (rootként). Miután megnyílt, görgessen lefelé, keresse meg a „multilib” részt, és törölje a # szimbólumot, valamint a közvetlenül alatta lévő vonalak szimbólumait.

A szövegfájl szerkesztése után mentse el a változtatásokat, és zárja be. Ezután az alábbi paranccsal szinkronizálja újra az Arch Linuxot a hivatalos szoftvertárolókkal.

sudo pacman -Syyuu

Végül telepítse a Steam legújabb kiadását a rendszerére a pacman paranccsal.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Ha Ön Fedora- vagy OpenSUSE-felhasználó, lehetősége van a Steam használatára az operációs rendszerhez mellékelt szoftvertárak segítségével. Ennek ellenére a Steam Flatpak kiadása általában jobban működik Fedora és OpenSUSE rendszeren, ezért javasoljuk, hogy telepítse ezt.

  Miért van néhány billentyűzeten több szimbólum néhány billentyűn?

Flatpak

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Telepítse a Crusader Kings II-t Linuxra

Ha a Steam konfigurált és be van állítva a számítógépen, indítsa el az alkalmazást az asztalon. Miután megnyílt, jelentkezzen be fiókjába felhasználói hitelesítő adataival. Ezután kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat, hogy a Crusader Kings II működjön Linuxon.

1. lépés: Keresse meg a „Store” gombot a Steamben, és kattintson rá az egérrel. Ha ezt a gombot választja, akkor betölti a Steam áruházat. Innen keresse meg a keresőmezőt, és kattintson rá az egérrel.

A keresőmezőbe írja be, hogy „Crusader Kings II”, és nyomja meg az Enter billentyűt. Ezután nézze át az eredményeket, és válassza ki a „Crusader Kings II” lehetőséget, hogy a játék Steam kirakatoldalára ugorjon.

  Ezt nézd! Segít a megtekinthető filmek megtalálásában az értékelés és a műfaj alapján

2. lépés: A Crusader Kings II Steam Storefront oldalán keresd meg a zöld „Játék játék” gombot az oldalon. Ha ezt a gombot választja, a Steam telepítési ablaka megjelenik a képernyőn.

A felhasználói felület telepítője segítségével hajtsa végre a Crusader Kings II telepítését Linux PC-re a Steamen keresztül. Ne feledje, hogy a telepítés eltarthat egy ideig, mivel a játék meglehetősen nagy.

3. lépés: Miután a Crusader Kings II letöltötte a Linux PC-re, keresse meg a „Könyvtár” gombot a Steamben, és kattintson rá az egérrel. Ezután kattintson a keresőmezőre a játék megkereséséhez.

Ha megtalálta a játékot, válassza ki az egérrel. Ha a keresési eredmények között a Crusader Kings II-re kattintasz, a játék Steam könyvtár oldalát éred el.

4. lépés: A Crusader Kings II Steam könyvtár oldalán keresse meg a zöld „LEJÁTSZÁS” gombot, és kattintson rá az egérrel. Ha kiválasztja ezt a gombot, a Steam elindítja a Crusader Kings II-t Linuxon.

Élvezze a Crusader Kings II-t és boldog játékot!