A 8 legjobb videoannotációs eszköz a vizuális adatok javításához

Akár számítógépes látásprojekteken dolgozik, akár gépi tanulási rendszerekkel foglalkozik, a mesterséges intelligencia videoannotációs eszközök a szokásos gyakorlat részét képezik.

A videokommentárok eszközei, ahogy a nevük is sugallja, speciális eszközök, amelyek segítségével a felhasználók további információkat adhatnak hozzá a videóhoz. Ezt az információ-hozzáadást „annotációnak” nevezik, és a felhasználók megjegyzéseket fűzhetnek a videóhoz akár a felvételi munkamenet során, akár a videó rögzítése előtt/után.

A megfelelő videokommentár-eszközökkel percek alatt megjegyzéseket fűzhet a videóhoz. Nagymértékben hozzájárulnak az algoritmus fejlesztéséhez azáltal, hogy több kontextust biztosítanak neki. Emellett növelik a vizuális tanulás hatékonyságát.

Ha helyesen csinálja, a videók megjegyzéseivel fokozhatja az elköteleződést azáltal, hogy interaktívabbá teszi videóit, és okosan szegmentálja őket, így időveszteség nélkül visszakeresheti őket.

Ezen túlmenően, ha megjegyzésekkel látja el videóit, azaz vizuális jeleket, például feliratokat, jegyzeteket stb. ad hozzá a videóihoz, gazdagíthatja a közönség megtekintési élményét. Noha manapság számos videokommentár-eszköz áll rendelkezésre a piacon, nem mindegyik olyan alkalmas, mint amilyennek állítják.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb videokommentár-eszközöket, amelyek javítják vizuális adatait és kiküszöbölik a félreértéseket. Olvasson tovább, hogy megtudja.

Mi az a videoannotációs eszköz?

A videoannotáció az a folyamat, amelyben a felhasználó felcímkézi vagy megcímkézi a videoklipeket, hogy lehetővé tegye számítógépes látásmodellek betanítását vagy tárgyak észlelését. Amint azt korábban említettük, a videokommentárok olyan eszközök, amelyek segítségével a jegyzők könnyedén kommentálhatnak egy videót.

A videókon található megfelelő megjegyzések pontos referenciaadatbázist hozhatnak létre. Egy ilyen adatbázis birtokában az AI-alapú rendszerek sokkal gyorsabban és pontosabban képesek lesznek azonosítani az olyan tárgyakat, mint az autók, emberek, állatok stb.

Főbb jellemzők, amelyekre figyelni kell a videoannotációs eszköz kiválasztásakor

Mielőtt kiválasztaná a videokommentárokat tartalmazó eszközt, győződjön meg arról, hogy megvannak-e ezek a kötelező funkciók:

#1. Több megjegyzéstípus

A videokommentárok eszközének támogatnia kell a különféle kommentártípusokat, például a határolókereteket, a szemantikai szegmentálást, a gyors annotációt, a sokszög-annotációt, a kulcspont-annotációt stb.

#2. Felhasználóbarát felhasználói felület és könnyű hozzáférés

Az eszköznek egyszerű, intuitív felhasználói felülettel kell rendelkeznie, amelyen könnyen lehet navigálni. Ha a felhasználóknak hosszú éveket kell tölteniük azzal, hogy megismerkedjenek egy eszközzel, akkor ez nem az.

#3. Egyszerű megosztás

Egy jó videókommentár-eszköznek lehetővé kell tennie a felhasználók számára, hogy megosszák videóikat csapatukkal, és valós időben időbélyegzett feljegyzéseket készítsenek róluk. Ez biztosítja, hogy minden csapattag ugyanazon az oldalon maradjon, és a lehető legjobb eredményt hozza.

  Hogyan lehet tökéletesen kiszámítani a piac méretét?

#4. Integráció

Az eszköznek könnyen integrálhatónak kell lennie más platformokkal és eszközökkel. Ez lehetővé teszi a szoftver számára, hogy túllépje korlátait, és növelje hatékonyságát.

#5. Dinamikus osztályozások

Az ideális videoannotációs eszköznek lehetővé kell tennie a képkockák és események kategorizálását. Az ilyen művelet- vagy eseményalapú besorolások segítenek az annotátoroknak leírni, mit csinál egy objektum meghatározott számú képkockán keresztül.

Most, hogy tisztában van néhány dologgal a videokommentárok eszközeivel kapcsolatban, és hogy mire kell figyelnie a választás során, nézzünk meg néhányat a legjobb lehetőségek közül:

VEED

A VEED online videószerkesztője ideális választás lehet, ha egyszerű módot keresel videóid kommentálására, méghozzá online, fiók létrehozása nélkül.

Könnyen használható videószerkesztőjének segítségével a jegyzők néhány percen belül rajzolhatnak és adhatnak hozzá szöveget, köröket, folyamatjelző sávokat, nyilakat és egyebeket.

Még képeket is hozzáadhat a videóihoz. A kommentárokon kívül a VEED online videószerkesztője felhatalmazza a felhasználókat, hogy feliratokat, háttérzeneteket, fordításokat stb. is hozzáadjanak videóikhoz.

Mivel egy webalapú eszköz, nem kell letöltenie a VEED-et az eszközére. Egyszerűen nyissa meg a VEED-et kedvenc webböngészőjéből, és kezdje el a megjegyzések készítését. Az eszköz számos videóplatformot támogat, például .mp4, .avi, .mpeg stb.

Ezenkívül ez a videószerkesztő kompatibilis PC-vel (Windows, Linux, macOS stb.) és mobil platformokkal. Mindössze egy stabil internetkapcsolatra van szüksége, és bármikor, bárhol készen áll a használatra.

A VEED online videószerkesztője ingyenes tervet kínál rövid, gyors és egyszeri projektekhez. További funkciókért megvásárolhatja fizetős csomagjaikat felhasználónként és hónaponként 18 USD-tól.

Adobe Premiere Pro

Az Adobe Premiere Pro egy nagyszerű eszköz arra, hogy automatikusan feliratokat adjon videóihoz. Segíti a felhasználókat szélesebb közönség elérésében azáltal, hogy javítja a hozzáférhetőséget és fokozza az elköteleződést.

Az Adobe Premiere Pro hangfelismerést használ a feliratok létrehozásához. Ezek a feliratok teljesen személyre szabhatók. Ezért tetszés szerint módosíthatja őket.

A beszéd felismerésére szolgáló hang-szöveg technológiát használva a Premiere Pro egy pillanat alatt átírja a hangot a videofájlokba. AI által támogatott beszédfelismerő algoritmusa 14 különböző nyelvet képes pontosan átírni.

A szükséges változtatások után (ha szükséges) egyetlen kattintással feliratokat hozhat létre az átiratból. Ezenkívül stilizálhatja a feliratokat a betűtípusok beállításával, a színek kiválasztásával stb.

Az Adobe Premiere Pro jelenleg 20,99 USD/hóártól kínál prémium csomagokat. A bizonytalan vásárlók számára azonban 7 napos ingyenes próbaverziót kínálnak a vásárlás előtt.

  A névjegyjavaslatok eltávolítása a megosztási lapról iPhone és iPad készüléken

Flixier

A Flixier segítségével a jegyzők könnyedén írhatnak videókra közvetlenül a böngészőjükből. Rajzolhatnak videóikra, és szöveget, mozgócímeket, képeket, alakzatokat és miegymást adhatnak hozzá a Flixier videoannotációs eszközével.

Mivel a Flixier hihetetlenül intuitív és minimális, még a nulla videószerkesztési tapasztalattal rendelkező egyének is rászokhatnak a webalapú eszközre egy idő után. A videókon található precíz kommentárok gondoskodnak arról, hogy a felhasználók elköteleződése nőjön, és Ön hatékonyabban tudja továbbítani az információkat nézőinek.

Érdekes módon a Flixier szabadságot ad a felhasználóknak, hogy a rengeteg ecset, betűtípus és testreszabható forma közül válasszanak. A felhasználók saját betűtípusokat is hozzáadhatnak. Ha a megjegyzésekkel ellátni kívánt videó már fel van töltve a YouTube-ra, importálhatja a Flixierbe a linkjének másolásával.

Ráadásul az összes főbb videóformátumot támogatja, beleértve az .mp4, .avi, .mkv stb. fájlokat. Jelenleg a Flixier minden felhasználó számára ingyenesen elérhető.

Labelbox

A Labelbox egy egyszerű módja annak, hogy megjegyzéseket fűzzön egy videóhoz gépi tanulási rendszerekhez. A Labelbox videószerkesztője lehetővé teszi teljes videók vagy egyes képkockák címkézését. Az annotációs eszközben minden szükséges – vonalláncok, határolókeretek, szegmentációs maszkok és még sok más.

Videó szegmentáló eszköze ideális a videó objektumainak pontos megjegyzésére. Ezenkívül a maszkokat keretek között másolhatja és beillesztheti a pontos, problémamentes AI-fejlesztési munkafolyamat érdekében, amely időt takarít meg.

Ezenkívül a Labelbox automatizálási funkciói a címkézést egyszerű folyamattá teszik. Emellett hozzáadhat szövegeket, képeket, fedvényeket, egyéni HTML widgeteket stb.

A közzététel időpontjában a Labelbox ingyenes csomagot kínál korlátozott funkciókkal. Haladó igényekhez különféle fizetős csomagokat kínálnak a feltöltés és a használat alapján.

VGG képannotátor (VIA)

A VGG Image Annotator egy manuális, nyílt forráskódú kommentár-eszköz, amely segítséget nyújthat a videokommentárokkal kapcsolatos igényeinek kielégítésében. Mivel ez egy webes eszköz, a felhasználóknak nem kell semmilyen szoftvert telepíteniük vagy konfigurálniuk.

Érdekes módon a teljes VGG Image Annotator eszköz egy HTML-oldalként érkezik, amely nem is 400 KB-os. Ráadásul szinte minden nagyobb böngészőben offline is működik.

A VIA segítségével percek alatt könnyedén kommentálhatja videóit. Tájékoztatásul a Visual Geometry Group (VGG) – a VIA eszköz fejlesztője – a BSD-2 záradék licenc alatt adta ki. Így használhatja annotációs eszközét tudományos és kereskedelmi projektekhez.

Jelenleg egyetlen fillér kiadása nélkül is hozzáférhet a VGG Image Annotatorhoz.

MarkUp.io

A MarkUp.io lehetővé teszi, hogy megjegyzéseket fűzz a videóidhoz, mintha az egy tortatúra lenne. Lehetővé teszi, hogy megjegyzéseket fűzzön videóidhoz, és megoszthasd azt felülvizsgálat céljából. Az azonnali vizuális visszajelzés tökéletes a zaj elkerülésére és az időmegtakarításra.

  19 legjobb képernyőrögzítő Mac-hez

A MarkUp.io visszajelzési eszköze 80%-kal csökkenti a felülvizsgálati hurkok valószínűségét. Ez képessé teszi csapatát arra, hogy jobban összpontosítson, és minden alkalommal hozza az A-játékot.

Függetlenül attól, hogy még csak most kezdi el, és az utolsó simításokat adja hozzá az összeépítéshez, a MarkUp.io egyszerű, egyértelmű folyamattá teszi a visszajelzést és az együttműködést. Ezenkívül van egy Chrome-bővítménye, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a MarkUp.io-t közvetlenül a Chrome böngészőjükből indítsák el.

Jelenleg a MarkUp.io ingyenes csomaggal rendelkezik, korlátozott funkciókkal. Ha további funkciókra van szüksége, megvásárolhatja a fizetős csomagjaikat, havi 59 USD-tól kezdődően.

Az AI elmélyítése

A Deepen AI videoannotációs eszköze egy intelligens módja annak, hogy megjegyzéseket fűzzön a videókhoz, hogy csúcsminőségű edzési adatokat állítson elő. A határoló dobozoktól a vonalláncokon át a szemantikai szegmentáláson át a forgatókönyvek címkézéséig – a Deepen AI minden egyedi esetet támogat, amelyre csak gondolhat.

Ez a videokommentár-eszköz a legmagasabb színvonalat biztosítja a címkézett adatok minőségének ellenőrzésével.

Ezenkívül lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több csapattagot rendeljenek hozzá és kezeljenek egyetlen platformon. Emellett könnyen nyomon követhető és nyomon követhető, hogyan zajlik az annotációs munka, és hogyan teljesít a munkaerő valós időben.

Ha árajánlatot szeretne kérni, keresse meg őket e-mailben vagy telefonon. Használhatja a weboldalukon található kapcsolatfelvételi űrlapot is, amelyre két munkanapon belül válaszolnak.

Filestage

A Filestage egy többcélú videó-ellenőrző és együttműködési eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák videóikat, és automatizált időbélyegekkel visszajelzést gyűjtsenek. Az automatikus időkód-rögzítés megkönnyíti az adott képkockára való ugrást, ha egyszerűen rákattint egy megjegyzésre.

A közvetlenül a videók tetejére írt megjegyzésekkel világosabbá és pontosabbá teheti a visszajelzést. A felülvizsgálók egyetlen kattintással, valós időben követhetik nyomon az egyes jóváhagyási és módosítási kérelmeket.

Mondanom sem kell, hogy ez sok időt és fáradságot takarít meg, és az egész folyamatot könnyedné teszi. Folytassa az új verziók megosztását, amíg jóváhagyást nem kap a lehető legjobb eredmény eléréséhez.

A Filestage ingyenes próbaverziót kínál, amely után választhat a prémium előfizetései közül 24 USD/ülés/hónaptól.

Végső szavak

Összegezve, manapság számos videoannotációs eszköz létezik. Itt gondosan kiértékeltük és összeválogattuk a legjobb videokommentár-eszközöket, hogy javítsuk vizuális adatait. Ezek az eszközök ingyenes és fizetős lehetőségeket is tartalmaznak.

Mielőtt az ideális eszközt választaná, feltétlenül olvassa el cikkünket. Vegye figyelembe a funkciókat, a hatékonyságot és minden mást, és csak ezután válasszon egy adott eszközt. A megfelelő videókommentár-eszköz kiválasztása elengedhetetlen, mivel ez megzavarhatja vagy eltörheti a videót. És amint azt már tudod, a megfelelő kommentárok biztos módja az elköteleződés fokozásának és a közönség jobb megtekintési élményének biztosításának. Szóval sok szerencsét!

Most olvashat a legjobb webhely-annotációs eszközökről, amelyek megkönnyítik életünket.