A 10 legjobb Dungeon Crawler játék akciódús küldetésre

A Dungeon Crawler Games híres az RPG-rajongók körében, nem igaz? Szóval, miért ne fedezhetne fel néhányat a legjobbak közül, amelyeket kipróbálhat?

Amikor észrevettem, hogy unokatestvérem egyre jobban rajong a videojátékokért, különösen a dungeon crawlerekért, felkeltette az érdeklődésemet, és többet akartam megtudni róluk. Bár haboztam kipróbálni a dungeon-crawler játékokat, unokatestvérem függősége inspirált, hogy kipróbáljam őket.

Ennek eredményeként számos dungeon-crawler játékot felfedeztem, és kiválasztottam néhányat a legjobbak közül, amelyeket minden RPG-rajongónak ki kell próbálnia. Kíváncsi vagy, hogy miért ajánlom ezeket a játékokat kifejezetten az RPG rajongóknak? Olvass tovább a végéig!

Mi az a Dungeon Crawlers?

A Dungeon crawlerek tipikus fantáziajátékok, amelyek a játék hősévé teszik a játékost, és kalandokat élhetnek át a kazamaták felfedezésében, az ellenségekkel való harcban, a karakterek frissítésében és a meghatározott küldetés teljesítésében – nem kétséges, hogy miért tekintik a dungeon crawlereket az RPG egyik alműfajának.

A közönség széles körben szereti a dungeon-crawler játékokat a történet és az izgalom tökéletes keveréke miatt. Ennek a műfajnak a játékai a képernyőhöz ragaszkodnak a beágyazott tápelemeknek köszönhetően.

A stratégia és taktika jelentősége a Dungeon Crawlersben

A Dungeon crawler játékok stratégiai és taktikai készségek nélkül nem teljesek. Ezek a játékok olyan csillogó elemekkel rendelkeznek, amelyek aktívan és pörgősen tartják a játékosok elméjét. A dungeon crawlers játék kritikus elemei a következők:

  • Kaland – A Dungeon crawlers egy másik elnevezése egy akció-kalandjátéknak. Ezeknek a játékoknak egyedi történetszálai vannak olyan témákkal, mint a varázslók, zombik, elfek, törpék stb. A Dungeon bejáróknak kiszámíthatatlan játéktervük van, ami kalandosabbá teszi őket.
  • A főszereplő – A játékok az elsődleges karakter nélkül nem teljesek. A Dungeon bejárók lehetővé teszik a játékosok számára, hogy az elején különböző tulajdonságokkal rendelkező kalandfigurákat válasszanak. A megfelelő képességekkel rendelkező, példamutató karakter kiválasztása nem egyszerű, hiszen a játék kiszámíthatatlan.
  • Ellenséges lények – Ha egy játéknak más a témája, akkor más ellenségei is lesznek. A Dungeon crawlers játékokban furcsa ellenséges lények vannak. Ezek a lények hátborzongató megjelenésűek, és még kihívást is jelentenek velük a továbbjutásért.
  • Zsákmány és felszerelés – Ha ennyi veszéllyel nézel szembe a játék során, akkor jutalmat kapsz érte. Ennek eredményeként még a dungeon crawlers játékok is tartalmazzák ezt. Kifoszthat és felszerelést szerezhet ellenségek legyőzésével, rejtvények megoldásával stb.
  • Rejtvények és tesztek – A Dungeon crawlers játékok tele vannak rejtvényekkel és tesztekkel. A játékos gyorsan megoldja ezeket a rejtvényeket és teszteket, hogy előrehaladjon a játékban, és zsákmányhoz vagy felszereléshez jusson.

A Dungeon bejárók számos más elemet is tartalmaznak. Ezeknek a játékelemeknek a bemutatása azonban utalhat arra, hogy a stratégiai és taktikai készségek mennyire nélkülözhetetlenek a börtönbejárókban. Legyen szó karakterek kiválasztásáról, rejtvények megoldásáról vagy döntések meghozataláról, a taktikai és stratégiai készségek elengedhetetlenek a dungeon játékokban. A döntések meghozatalakor a játékos befolyásolja ezekben a játékokban a közelgő kihívásokat.

  Mit jelent a tétlen állapot Discord-on?

A Dungeon bejárók olyan játékok, amelyek minden korosztályt megbolondíthatnak. Különösen azok a gyerekek és felnőttek, akik szeretik a fantasy témákat. Tehát itt vannak a legjobb dungeon crawler játékok, amelyekre szüksége van a játékélményhez.

Baldur’s Gate II: Továbbfejlesztett kiadás

A Baldur’s Gate II-t mindig összekeverik a Shadow of Amm és a továbbfejlesztett kiadás között. A Baldur’s Gate II: Enhanced Edition-ról, a Shadows Amm remastered verziójáról és a Baldur’s Gate II: Throne of Bhaal bővítéséről beszélek.

A továbbfejlesztett kiadás ugyanazt a játékmenetet tartalmazza, mint a Shadows of Amm, jobb felbontással, különböző platformokkal való kompatibilitással, valamint néhány változtatással a karakterekben és a történetben. Ezért ez egy fejlett Dungeons and Dragons szerepjáték.

A játék fő küldetése 50-60 óra játékidőt kínál, az összes mellékküldetéssel együtt, és akár 300 óra is lehet. A játékban a játékos legfeljebb 6 karaktert irányíthat, köztük egy főszereplőt.

A Baldur’s Gate II: Enhanced Edition segítségével a játékos testreszabhatja a karaktert, vagy kiválaszthatja a meglévő karaktert. A Baldur’s Gate II a DR 1369-ben játszódik, ahol a játékosnak meg kell küzdenie a burkolt varázslókkal, az árnyéktolvajokkal.

Megjelenés – 2013. november

Műfaj – Akciószerep

Fejlesztő/Kiadó – Atari, Beamdog

Platformok – PC, PS 4, Nintendo Switch, Xbox One

Morta gyermekei

Cseresznye a tortán a kazamaták rogue-szerű elemekkel, és a Children of Morta tökéletes példa erre. A Children of Morta egy akció-szerepjáték videojáték. A játék a Bergson család történetét követi, akik Morta-hegy letéteményesei.

A játékban összesen hét játszható karakter található, akik a Bergson család családtagjai. A játékos átveszi az irányítást az egyik karakter felett, a többi karakter pedig végül elért eredményekkel feloldódik.

A játékos elsődleges célja, hogy több kazamatan áthaladjon a Morta-hegy barlangjaiban, aminek eredményeként segít a játékosnak megtisztítani a különböző ellenségeket és főnököket. A Children of Morta egy modern játék egy kis klasszikus témákkal.

Megjelenés – 2019 szeptember

Műfaj – Roguelike, Akciószerepjáték

Fejlesztő/Kiadó – 11Bit Studios

Platformok – PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox One

A NecroDancer kriptája

Próbáltál már valami roguelike ritmusú videojátékot? Ha nem, akkor a Crypt of the NecroDancer a legjobb élményt nyújthatja ebben a műfajban. A Crypt of the NecroDancer a szélhámos kazamaták felfedezésének és a ritmushoz illő ritmusjátéknak az eredeti hangsávra állított keveréke.

A Crypt of the NecroDancer rendkívül aktívan tartja a játékost. Mivel a játékosnak a karakterkészletet a dal ütemére kell mozgatnia, megsérül, ha bármelyik ütemet kihagyja. Ezért a játékosnak meg kell tanulnia a különböző lények által követett ritmikus mintákat.

A játékos átveszi az irányítást egy kiválasztott karakter felett, hogy felfedezze a börtön több szintjét. A játékosnak a zene ütemére kell mozognia és végrehajtania az akciót, miközben megmenti magát és megtámadja az ellenséges lényeket.

Az ellenségek érméket dobnak el, amikor megölik, ami megsokszorozódik, ha nem hagy ki egyetlen ütemet sem. A NecroDancer kriptája számos jutalommal és felszereléssel van tele, ami izgalmassá és kihívásokkal telivé teszi a játékot.

Megjelenés – 2015. április

Műfaj – Roguelike, Ritmus

Fejlesztő/Kiadó – Brace Yourself Games

  11 legjobb felhőalapú játékszolgáltatás mindenki számára

Platformok – PC, PS4, PS Vita, Nintendo Switch, Xbox One

Legsötétebb Dungeon

A Darkest Dungeon egy másik népszerű szélhámos szerepjáték, világszerte rajongótáborral. A játékban részt vevő játékosnak egy hőslistát kell kezelnie, és egy gótikus kastély alatti kazamatait kell felfedeznie.

A Darkest Dungeon elsődleges jellemzője az egyes hősök stresszszintje, amely tovább növekszik a felfedezés és a harc során. Ezért a játékosnak éppúgy kell gondoskodnia a karakterek stresszszintjéről, mint saját magukról.

Az egyedi játékkoncepció mellett a dark dungeon egyedi történetszálat is kínál. Ebben a játékban a játékos megtapasztalja őseik történetét és tetteit, harcokat vív a szellemekkel és még sok mást. A Darkest Dungeon egy tipikus valós idejű stratégiai játék, amelyet észre kell venni és őrülten kell élvezni.

Megjelenés – 2016. január

Műfaj – Szerepjáték

Fejlesztő/Kiadó – Red Hook Studios

Platformok – PC, PS4, PS Vita, Nintendo Switch, Xbox One

Darksiders Genesis

Próbálja ki a Darksiders Genesist barátjával vagy partnerével, ha a többjátékos játékokat részesíti előnyben. A számos szélhámos játék közül a Darksiders hack-and-slash műfaja révén könnyedén rabjává tehet.

Ezt a játékot felülről lefelé néző perspektívában játsszák, ahol a játékos kezébe kerül két karakter, a Strife and War. A játékos elsődleges célja, hogy harcoljon négy lovas ellen, akik ártanak az emberiségnek és terjesztik a gonoszt.

A játékos e két karakter segítségével mentheti meg a világot, melyben mindkét karakter más-más képességgel és harci fegyverrel rendelkezik. Ezen kívül a játékos bármikor irányíthatja a karaktereket és válthat közöttük, vagy a barátjával együtt játszhatja a játékot kooperatív módban. A Darksiders Genesis sötét történetet és cselekményt tartalmaz a játékosok számára. Ha szereted a fantáziákat, akkor ezt ki kell próbálnod.

Megjelenés – 2019. december

Műfaj – Akciószerep, hack-and-slash

Fejlesztő/Kiadó – Léghajó Syndicate

Platformok – Nintendo Switch, PS4, Xbox One, PC

Diablo III

Ez a lista számos roguelike és rogue-lite játékot tartalmaz, de a Diablo III kiemelkedik. A Diablo III a híres Diablo játéksorozat harmadik része. Sötét sztorija és játékmenete miatt a dobozból kivéve jelöltem meg.

Ami a játékmenetet illeti, a Diablo III folytatja a Diablo és Diablo II hagyományait vagy elemeit. A Diablo III azonban egy gyors tempójú szerepjáték valós idejű harccal és izometrikus grafikus motorral.

A játék klasszikus sötét fantasy elemekből áll. A játékos szerepe a játék elsődleges karaktere, akinek az a célja, hogy megmentse a Sanctuary világát a pokol gonosz erőitől. A Diablo III egy csúcsidőben kitalált játék, tele varázslatokkal és összeesküvésekkel.

Megjelenés – 2012. május

Műfaj – Akciószerepjáték, hack-and-slash

Fejlesztő/Kiadó – Blizzard Entertainment

Platformok – PC, PS3, PS 4, Xbox One, Nintendo Switch

Noita

A Notia egy népszerű rogue-lite játék egy olyan világban, ahol minden képpontot fizikailag szimulálnak. A játékos irányít egy varázslót, aki varázslatokat hajt végre, és megalkotja magát, hogy legyőzze az ellenséget. Ez a játék egy olyan helyre viszi a játékost egy 2D-s világban, ahol a játékosnak mitológiai lényekkel kell megküzdenie.

A Noita egy egyjátékos videojáték egyedi koncepcióval. A játék egy varázslatos világban játszódik, ahol új környezeteket fedezhet fel, miközben többet fedez fel. A Noita egy másik neve egy titokzatos játéknak egy csipetnyi akcióval.

  A szótár használata a Microsoft Edge-ben

Megjelenés – 2020. október

Műfaj – Rogue-lite

Fejlesztő/Kiadó – Nolla Games

Platformok – Steam

A száműzetés útja

A Path of Exile egy szerepjátékos akciójáték a sötét fantáziavilágban. A játékos hét karakterosztály közül választva irányítja a száműzetést: Marauder, Duelist, Ranger, Shadow stb.

Az elsődleges karakter segítségével a játékos nagy szabadtéri területeket és börtönöket fedez fel. A játékosnak először szörnyekkel kell megküzdenie, és teljesítenie kell a nem játékos karakterek küldetését, hogy tapasztalati pontokat és felszerelést szerezzen.

A Path of Exile számos játékmódot vagy ligát kínál, mint például a standard, a hard-core, a szóló önmagára talált stb.

Megjelenés – 2013. október

Műfaj – Akciószerep

Fejlesztő/Kiadó – Grinding Gear Games

Platformok – PS4, Xbox One és Steam

Öld meg a Spire-t

Ez a játék a fedélzetépítés és a szélhámos játék tökéletes keveréke. Itt a Slay the Spire-ről beszélek. Ezt a játékot eredetileg 2019 januárjában adták ki, és hamarosan az egyik legjobb roguelike fedélzetépítő játéknak tartották.

A játék elején a játékos kiválaszt egyet a négy karakter közül. Minden karakternek van egy kezdő mennyiségű élete, aranya, egyedi képessége, valamint egy kártyapaklija alapvető támadási és védekezési kártyákkal. A játékos elsődleges célja egy torony több szintjén áthaladni, hogy legyőzze a főnököt a végszinten.

A végső főnök elérése bonyolultabb. A játékosnak különféle ellenfelekkel és lényekkel kell megküzdenie, hogy jutalmakat, kártyákat és egyebeket szerezzen. Ebben az egyjátékos pakliban a játékos bármilyen kártyakombinációt kijátszhat, amíg van energiája fizetni. A Slay the Spire egy stratégiai játék, amely egyszerre képes kíváncsivá és izgatottá tenni.

Megjelenés – 2019. január

Műfaj – Roguelike fedélzetépítés

Fejlesztő/Kiadó – MegaCrit

Platformok – PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox One

A legenda varázslója

Ki ne szeretné az egyszerű történettel és több kihívással járó játékot? A Wizard of Legend ugyanez. Ez az indie roguelike játék gyorsan népszerűvé vált a játékosok körében izgalmas grafikájának és történetének köszönhetően.

A Wizard of Legend egy felülről lefelé irányuló 2D-s szélhámos játék. A játékban részt vevő játékos egy varázslót irányít, és megpróbál átkelni egy 10 emeletes, procedúrálisan létrehozott börtönön. A játékos elsődleges célja azonban a névvel megegyező cím elnyerése.

Ez könnyű? Hát nem. A játékosnak különféle varázslatokat kell használnia a csőcselék legyőzéséhez. Ezenkívül a „Wizard of Legend” cím megszerzéséhez a játékosnak le kell győznie három főfőnököt és egy végső főnököt. A Wizard of Legend egy másik interaktív játék, számos interaktív elemmel és funkcióval.

Megjelenés – 2018. május

Műfaj – Roguelike, dungeon crawler

Fejlesztő/Kiadó – Humble Bundle

Platformok – PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One

Becsomagolás

A Dungeon játékokat szórakoztató játék. Örülök, hogy unokatestvérem megismertetett ezzel a műfajjal, és segített jobb játékélményt szerezni. Nem számít, milyen műfajt szeretsz, szeretni fogod felfedezni ezeket a kazamata játékokat. Kezdje el most, hogy megtalálja az ízlésének leginkább megfelelőt!

Ezután kipróbálhatja a legjobb városépítő játékokat is.