A 2024-es MWC kiállításon bemutatták a legjobb új okostelefonokat

Gyors linkek

Új okostelefont keresel? Itt az ideje, hogy megnézzük a legjobb új okostelefonokat, amelyeket az MWC 2024-en láttunk.

1. Tecno Camon 30 Premier 5G

Gavin Phillips/MakeUseOf

A Camon 30 Premier 5G csak egyike volt azoknak a kiváló új okostelefonoknak, amelyeket a feltörekvő technológiai egység, a Tecno mutatott be az MWC 2024-en.

A Tecno Camon 30 Premier 5G nyolcmagos Dimensity 8200 Ultra SoC-vel, plusz 12 GB RAM-mal, 512 GB tárhellyel, valamint külön GPU-val rendelkezik a játék- és videószükségletek kielégítésére.

6,77 hüvelykes képernyőjének felbontása 1264×2780, maximális fényereje pedig 1400 nit. Ez egy LTPO panel is, amely sokkal jobb dinamikus frissítési gyakoriságot tesz lehetővé, ami rendkívül hasznos az intenzív feladatok közötti váltásnál.

A Tecno a Camon 30 Premier 5G-t a kreatívok telefonjaként is támogatja, az új Sony internetszolgáltató pedig ezt a célt szolgálja. A Sony ISP egy nagy teljesítményű mesterséges intelligencia képalkotó és feldolgozó chip, amely a Tecno új PolarAce képalkotó rendszerét hajtja végre, amely egy csomó mesterséges intelligencia eszközt biztosít.

Ezen felül a Camon 30 Premier 5G hármas kamerával rendelkezik 50 MP széles objektívvel, 50 MP periszkóp teleobjektívvel és 50 MP ultraszéles objektívvel. Ez egy erős kombináció.

2. Honor Magic 6 Pro

Gavin Phillips/MakeUseOf

A Tecnóhoz hasonlóan a Honor is folyamatosan kiüti a parkból új okostelefonjaival, a Honor Magic 6 Pro pedig kiemelkedő.

  Javítsa ki a 2147219196 számú fájlrendszeri hibát

A Honor Magic 6 Pro csúcskategóriás Snapdragon 8 Gen 3 chippel, 12 GB vagy 16 GB RAM-mal és akár 1 TB tárhellyel rendelkezik. A Snapdragon 8 Gen 3 emellett jelentősen megnöveli a Magic 6 Pro mesterséges intelligencia funkcióit, mint például az AI-alapú szemkövetés az értesítések, hívások és egyebek megnyitásához, valamint a Magic Portal, amely lehetővé teszi az információk áthúzását más alkalmazásokba, és azonnali keresést.

6,8 hüvelykes kijelzője 1280 × 2800 felbontású (453 PPI), maximális fényereje pedig 5000 nit, ami hihetetlenül fényes. Tetszik a Magic 6 Pro vizuális stílusa is. Műbőr hátlappal és 50 MP-es széles objektívvel, 180 MP-es periszkópos teleobjektívvel és 50 MP-es ultraszéles látószögű objektívvel rendelkezik.

3. ZTE Nubia Flip 5G

Gavin Phillips/MakeUseOf

Az egyik legkevésbé várt új okostelefon az MWC 2024-en az új ZTE Nubia Flip 5G volt.

A ZTE rengeteg új okostelefont hozott az MWC 2024-re, és a Flip 5G volt a legizgalmasabb mind közül, ami a ZTE első modern flip telefonja.

Ez is egy rendezett külsejű, flip telefon, nagy, kör alakú előlapi képernyője ésszerű szintű interakciót biztosít, miközben a Flip 5G 50 MP és 2 MP hátlapi kamerája is helyet kapott.

A ZTE pozicionálja a Flip 5G-t a hirtelen versengő középkategóriás flip telefonok piacán, és határozottan a Motorola Razr és a Tecno Phantom V Flip felé veszi a célt (meglehetősen hasonlít a V Flipre is).

A Snapdragon 7 Gen 1 nem olyan erős, mint a legújabb Snapdragon Gen 8 chipek. Ez azonban megegyezik a Motorola Razr-rel, és egy kicsit erősebb, mint a Tecno Phantom V Flip Dimensity 8050 chipje, ami egy kis előnyt jelenthet neki.

  A legjobb Power Bankok a Steam Deckhez 2023-ban

4. Xiaomi 14 Ultra

Gavin Phillips/MakeUseOf

A Xiaomi 14 Ultra egy kreatív álom okostelefon. A Xiaomi egy hatalmas, 1 hüvelykes Sony LYT-900 érzékelőt csomagolt a 14 Ultra-ba, ami egy okostelefonhoz képest masszív.

A hatalmas szenzor létfontosságú az Ultra 14 négy kamerarendszeréhez, amely 50 MP széles objektívet, 50 MP teleobjektívet, 50 MP periszkóp teleobjektívet és 50 MP ultraszéles látószögű objektívet tartalmaz, mindezt Leica márkajelzéssel.

Erőteljes Snapdragon 8 Gen 3 chippel és a Xiaomi AISP neurális chipjével van felszerelve, amely az AI-alapú funkciók széles skáláját teszi lehetővé. Például az Ultra 14 mesterséges intelligencia portré funkciója egyedi mesterséges intelligencia-verziót hoz létre Önről – vagy bárki másról, akiről legalább 20 fényképe van (ennek egyértelmű adatvédelmi vonatkozásait jelenleg nem vesszük figyelembe).

Ezenkívül mesterséges intelligencia képbővítés, fotókeresés, fordítás és még sok más, valamint négy mesterséges intelligencia-színmodell is rendelkezésre áll a képek finomhangolásához.

5. Tecno Pova 6 Pro 5G

Gavin Phillips/MakeUseOf

Van néhány darab az új Tecno Pova 6 Pro 5G-ből, ami nagyon tetszik.

Az egyik, 6,78 hüvelykes, 1080 × 2436 felbontású képernyője nagyon vékony kerettel rendelkezik, ami segít maximalizálni a használhatóságot. Jó, 120 Hz-es frissítési frekvenciával is rendelkezik, bár nem tartalmazza a Tecno prémiumabb modelljein található LTPO változó frissítési gyakoriságot (ez az adat, mivel ez nagyon a pénztárcabarát vásárlókat célozza meg).

8 GB vagy 12 GB RAM-mal, plusz 12 GB virtuális RAM-mal is érkezik, amely hasonlóan működik, mint egy hagyományos PC virtuális memóriája. Ez egy praktikus kiegészítő, amely némi extra kapacitást ad a Pova 6 Pro 5G-nek. 256 GB-os tárhely is rendelkezésre áll a játékok, a fényképek és egyebek számára. Ezenkívül a Dimensity 6080 chipje nem túl erős, de még így is bőven alkalmas a 3D-s játékok elvégzésére.

  Mi az az SMS aláírás az Androidon?

Az MWC 2024-en látott összes okostelefon közül valószínűleg a Pova 6 Pro a legszembetűnőbb. Rendkívül fényvisszaverő hátsó panellel rendelkezik, a tetején háromlencsés kamerasorral és egy ugyanilyen fejet forgató, különböző mintákkal felvillanó LED-sorral. Szerencsére ezek mind fehér LED-ek – a világító tömböket is magában foglaló cégeknek kerülniük kell az RGB LED-eket!

Végül is rendkívül vékony. Jelentős, 6000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amely nagyszerű egy pénztárcabarát okostelefonhoz, de még mindig csak 7,9 mm vastag. A kezedben is könnyűnek érzi magát.

6. ZTE Nubia Music

Gavin Phillips/MakeUseOf

Egyik szemet gyönyörködtető okostelefonról a másikra: a ZTE Nubia Music hátulján hatalmas integrált hangszóró található, amely a ZTE állítása szerint 600%-kal hangosabb, mint bármely más okostelefon hangszórója.

Az a lényeg, hogy 600%-kal hangosabb okostelefon-hangszóróra van-e szüksége vagy sem; A ZTE elkészítette ezt a telefont, létezik, és valójában nagyon jól néz ki.

A hátsó hangsugárzó szintén DTS:X-tanúsítvánnyal rendelkezik, és az igazság kedvéért, ésszerűnek hangzott a forgalmas MWC 2024 kiállításon. Nem valószínű, hogy feltekerné a hangerőt a busz hátulján, de praktikus módja lehet a zenelejátszásnak útközben máshol.

Az óriási hangszóró azonban nem minden, amit a ZTE Nubia Music nyújt. Két 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval is rendelkezik a kettős hallgatási élmény érdekében, és ami még jobb, egy testreszabható LED-es fénygyűrű az előlapi képernyő körül, amelyet úgy állíthat be, hogy reagáljon a zenére.

Tudom, hogy mindez kissé trükkösen hangzik. És ez az, és ez az, ami teljesen zseniálissá teszi.