9 internetes kereső, amelyekről valószínűleg még nem is hallott

Biztos vagyok benne, hogy a legtöbben a Google-t használják lekérdezésekhez, de nem ez az egyetlen keresőmotorunk.

Sok közülük érdekes funkciók széles skáláját kínálja, amelyek többsége egyedi. A cikkben felsoroltak komoly hangsúlyt fektetnek az adatvédelemre és az általános biztonságra, ezért ha ez a fő probléma, akkor ezt a végéig el kell olvasnia.

Egyből ugorjunk bele.

DuckDuckGo

DuckDuckGo 2008-ban indították útjára, a valódi adatvédelem érdekében. Ez a keresőmotor extra mérföldeket tesz meg az Ön adatainak védelme érdekében, például:

 • Blokkolja a nyomkövetőket
 • Titkosítja a kapcsolatokat
 • Nem gyűjt és nem oszt meg személyes adatokat
 • Nem gyűjti a keresési előzményeket
 • Nem célozza újra a hirdetéseket

A DuckDuckGo-t hozzáadhatja a Google Chrome-hoz.

svájciak

Számos érdekes funkcióval rendelkezik, svájciak valószínűleg az a keresőmotor, amelyről nem tudta, hogy szüksége van rá. Lehetővé teszi:

 • Keressen bármit
 • Válassza csak a régióspecifikus eredmények megjelenítését
 • Szöveg fordítása egyik nyelvről a másikra
 • A Digest segítségével azonnal megkeresheti a szavak és mondatok jelentését

A legfontosabb mind közül? Nem gyűjti és nem követi nyomon az Ön adatait. Az Ön személyes adatait tiszteletben tartják, és ennek jó oka van. Emellett abban is biztos lehet, hogy a keresési eredmények soha nem jelenítenek meg nem megfelelő tartalmat. Minden családbarát.

  A vezetői útmutató a 360 fokos visszajelzéshez [+5 Tools]

Ecosia

Egy keresőmotor jó céllal, Ecosia fákat ültet a világ legszegényebb területein, amikor a szolgáltatásukon keresztül keres. Minden 45 keresés után egy fát ültetnek a környezetért.

És ez még nem minden a történetben. Ez a keresőmotor védi az Ön személyes adatait, természetes energiát használ a rendszer működtetéséhez, és végül megmutatja, hová megy a keresésekből származó bevételük. Teljesen átlátszóak.

Kereshet lekérdezéseket a webhelyükről, vagy hozzáadhatja a bővítményt Google Chrome böngészőjéhez.

Qwant

Adatvédelem-orientált keresőmotor nyomkövetés nélkül, Qwant egy másik zseniális lehetőség a listán. Közvetlenül kereshet a webhelyükről, vagy telepítheti a rendszerére az egyszerű hozzáférés érdekében. Magán a kezdőlapon láthatja a legfrissebb trendeket, így naprakészen tart.

Ha szívesen használja, beállíthatja alapértelmezett keresőmotorként.

Kezdőlap

Biztonságos és privát, Kezdőlap segítségével zökkenőmentesen kereshet a dolgokban anélkül, hogy megérintené személyes adatait. Ez az egyik legkedveltebb keresőmotor a piacon, és olyanok is dicsérték, mint a The New York Times és a The Daily Bot.

A StartPage használata a következőket jelenti:

 • Nincs adatgyűjtés vagy felhasználás
 • Névtelen megtekintés lehetősége
 • Minden keresésnél mélyebb eredmények érhetők el, cookie-k nélkül
  Hogyan változtassuk meg az alapértelmezett nyelvet a Facebookon

Ha úgy tetszik, ezt beállíthatja alapértelmezett keresőmotorként.

Baidu

2000-ben alapították, Baidu a leggyakrabban használt keresőmotor Kínában. Havonta több mint egymilliárd keresési lekérdezést kap, ami egyértelműen mutatja népszerűségét. Kereshet webhelyekre, hanganyagokra, képekre, hírekre és még sok másra.

Kína „Google” néven ismert, mert szinte a Google összes funkciójával rendelkezik. Ehhez hasonlóan, beírhat egy lekérdezést a kezdőlapra, és azonnal rengeteg találatot kaphat.

Kérdez

Egyedülálló kereső, Kérdez egyfajta kérdés/válasz platform, ahol valószínűleg minden lekérdezésre más felhasználók már elküldték a választ. Ne feledje, hogy a hagyományos keresési opcióval is rendelkezik, így mindkét világból a legjobbat kapja.

A kezdőlapon számos érdekes olvasmányt is felfedezhet a különböző kategóriákban, ami nagyon klassz.

Lukol

Lukol lehetővé teszi a dolgok keresését, miközben teljesen névtelen. Ahogy az elején mondtam, ezek a keresőmotorok sok időt fordítanak az Ön személyes adatainak védelmére, és ez egy jó példa erre.

A Lukolt a Google egyéni keresése vezérli, ami azt jelenti, hogy Ön a Google összes funkcióját megkapja, de személyes adatai védelme érdekében élvezheti a névtelenség előnyeit.

  Hogyan kell játszani a We Were Here Together játékot Linuxon

Yandex

Hivatalosan a világ ötödik legnépszerűbb keresője, Yandex széles körben használják Oroszországban, és ott 60%-os piaci részesedéssel rendelkezik. Nagyon megegyezik a Google-lel, és számos keresési lehetőséget kínál, például:

 • Weboldalak
 • Képek
 • Videók
 • Posta
 • hírek
 • Térképek

Ezenkívül átnézhet térképeket, lefordíthatja a tartalmat, vagy használhatja a gyors böngészőt. A felület sokkal letisztultabb, mint a többi keresőmotor, így kellemes keresési élményben lesz része.

Következtetés

Most, hogy ismeri a különböző keresőmotorjainkat, itt az ideje, hogy kihasználja, és elkezdje használni. Sok ilyen keresőmotor valószínűleg sokkal jobb felhasználói élményt és adatvédelmet biztosít a Google-hoz képest.