7 Podcast-szerkesztő szoftver a hibátlan epizódok kiadásához

A podcasting trend fokozatosan felerősödött, és mára népszerű szórakoztató médium.

Minden nap új podcasterek jelennek meg, hogy bemutassák tehetségüket és bemutatják podcast-epizódjaikat különböző témákban. Az éles verseny miatt a podcast-iparban való túlélés egyre nehezebb, mint valaha.

Legyen szó kezdő vagy tapasztalt podcasterről, nem tart sokáig annak megértése, hogy az izgalmas tartalom és az éles hangminőség az a két tényező, amely ráveheti közönségét, hogy előfizessenek tartalmaira.

A piacon számos podcast eszköz segít abban, hogy elinduljon a podcast világban. Mielőtt azonban megnyomná a közzététel gombot, elengedhetetlen a nyers hangfelvételek csiszolása ahhoz, hogy lenyűgöző podcast-élményt nyújthasson közönségének.

Rengeteg podcast-szerkesztő platform létezik, ahol feltöltheti nyers, szerkesztetlen hangfájljait, és kivághatja a nem kívánt részeket. Hangeffektusokat, átmeneteket, finom háttérzenét és egyebeket is hozzáadhat, hogy a közönséget lekösse a podcastot.

Annak érdekében, hogy megtalálja a megfelelő podcast-szerkesztő szoftvert, amely illeszkedik szerkesztési készségeihez és költségvetéséhez, az alábbiakban hét népszerű podcast-szerkesztő eszközt említettünk, amelyek segítségével podcastjai elnyerhetik a megérdemelt figyelmet.

Alitu

Tökéletes kezdőknek, technikai ismeretek nélkül, Alitu lehetővé teszi a podcast-epizódok szerkesztését és összeállítását a lehető legegyszerűbb módon. A felhasználóbarát felület megkönnyíti a navigációt, és hihetetlen funkciókat kínál, amelyeket valószínűleg máshol nem talál, így a podcast-szerkesztési feladat egy séta a parkban!

Az Alitu szerkeszti a nyers hangfelvételeket, és kiváló eredményeket biztosít a hangszintek automatikus kiegyenlítésével, a hang megtisztításával és feldolgozásával. Lehetőséged van zene, átmenetek és átiratok hozzáadására az epizódhoz, hogy a tartalom nagy közönség számára vonzó legyen.

A Lejátszási sebesség beállításai megkülönböztetik az Alitu-t a többi podcast-szerkesztő szoftvertől, mivel megkönnyíti a hosszú hangfelvételek meghallgatását és a finomítást igénylő részek keresését. További értékes funkciók közé tartozik a háttérzaj-eltávolító, a szólófelvétel, a távoli vendégek hívásrögzítése, az egyszerű sorrend és a közvetlen közzététel a podcast-tárhely webhelyeken.

Az Alitu nagyon kedvelt podcast-szerkesztő szoftver induló vállalkozások, magánszemélyek és kkv-k számára. Az ár havi 32 USD-tól kezdődik.

  Apple Pencil (2. generációs) párosítása és konfigurálása

Folyóparti

Folyóparti egy jól ismert podcast-felvételi stúdió, amely automatizált feldolgozási funkciókkal van felszerelve, és egy helyen tekinthető a podcast rögzítési és szerkesztési követelményeinek teljesítéséhez.

Erőteljes, de könnyen használható eszközzel rendelkezik, a Magic Editor néven, amely professzionális szerkesztési eredményeket biztosít a hangszintek hatékony normalizálásával és a háttérzaj eltávolításával.

Nézzük meg, mit tesz lehetővé a Magic Editor:

  • A Magic Editor a felvételi és szerkesztési feladatokat egy automatizált lépésben egyesíti, így Ön a podcast-készítésre összpontosíthat.
  • A szerkesztési folyamatot leegyszerűsítheti, ha a rögzített hangot a videóval vagy más hangsávokkal kombinálja.
  • Az AI Speaker View funkció segít a zökkenőmentes átállásban azáltal, hogy az éppen beszélő személyt automatikusan teljes képernyőre váltja, közvetlenül a kezdés előtt.

Adjon hozzá egyéni vagy előre telepített háttereket a videóhoz, és exportálja a közzétételre kész videót.
A Riverside hangstúdió árai havi 19 USD-tól indulnak.

Adobe Audition

Adobe Auditionaz Adobe Creative Cloud (CC) része, egy olyan funkciókkal teli podcast rögzítési és szerkesztő eszköz, amelyre esküdni lehet.

Amellett, hogy lehetővé teszi több podcast egyidejű rögzítését a megkülönböztethető mikrofonok segítségével, a platform segítségével rengeteg hangeffektust hozhat létre, keverhet, szerkeszthet és állíthat elő.

Ez az audio munkaállomás robusztus podcast-előállítási funkciókkal büszkélkedhet, mint például az egyéni hangszínszabályzó és a feldolgozási kezelés, és lehetővé teszi, hogy az egyes hangokhoz szinteket adjon az utómunka során.

Adaptív háttérzaj-csökkentési képessége lenyűgöző, így azoknak a szakembereknek a preferált választása, akik a kerekasztal-beszélgetések rögzítésének és feldolgozásának problémamentes módszerét szeretnék alkalmazni.

Vessünk egy pillantást ennek a hatékony eszköznek a tulajdonságaira:

  • A spektrális elemzés funkció kiküszöböli a beszélő személy háttérhangjait.
  • A borítékok lehetővé teszik a zenei ágyak hangszintjének szabályozását, a be- és elhalkulást, valamint a hang alá zuhanást.
  • A Match Loudness funkció segít az összes hangszóró hangerejének összehangolásában, hogy az általános hangerő azonos szinten maradjon.

Az Adobe Audition költsége havi 20,99 USD, amelyet évente kell fizetni.

Avid Pro Tools

Az Avid Technology, Inc. által kifejlesztett Avid Pro Tools egy professzionális digitális audio munkaállomás (DAW), amelyet a szakemberek számára fejlesztettek ki hangtartalom rögzítésére, szerkesztésére, keverésére, masterelésére és közzétételére. Ez a szoftver különböző eszközökkel kompatibilis, és Windows, Mac és iOS okostelefonokon is használható.

  Hogyan állítsunk be becenevet a Discordban

Az Avid Pro eszközök két modulból állnak – Digitális audio munkaállomás (DAW) és a Media Composer. Ez a két modul együttesen lehetővé teszi a hang- és podcast projektek rögzítését, szerkesztését és közzétételét. Az Audio Workstation segít a podcastereknek hangfájlok rögzítésében, szerkesztésében, keverésében és közzétételében.

Másrészt a Media Composer hasznos lehet, ha videoprojekteket, például podcastokat kíván létrehozni. Mindkét modul elérhető a csomag részeként vagy különálló egységként.

A felhasználók leginkább a DAW-t részesítik előnyben, mert letisztult és intuitív felülete nagyban segíti a podcastok szerkesztését. A funkciókban gazdag szerkesztő- és keverőeszközök segítenek leegyszerűsíteni a munkafolyamatot, akár hétköznapi podcastot, akár nagy reklámot szeretne szerkeszteni.

Leírás

Ezután a Descript, egy többfunkciós hangszerkesztő szoftver, amely potenciális választás podcastok szerkesztéséhez és professzionális megjelenéshez. A felhasználóbarát és elegáns felülettel pompázó Descript lehetővé teszi a podcastok számára, hogy csapatként működjenek együtt, és szerkesszék a rögzített hangfelvételeket és átiratokat.

Ez a szoftverszerkesztő platform támogatja a szövegalapú szerkesztést, és automatikus átírási szöveget generál a podcasthoz. Ennek a platformnak az USP-je a szöveg-videó szerkesztő, amely más platformokon hiányzik.
Ennek a szoftvernek a főbb jellemzői a következők:

  • Képes 30 perces hanganyag átírására kevesebb mint 15 perc alatt.
  • Hozzon létre koherens hangfájlok átírását 90-95%-os pontossággal.
  • Támogatja a szöveges megjegyzéseket és az időbélyegeket.
  • Lehetőség a fájlok exportálására olyan platformokra, mint a Reaper, Final Cut Pro és Adobe Premiere Pro.

Ideális a kezdő podcasterek számára, az előfizetési csomagok havi 12 USD-tól kezdődnek.

Arató

Az általa kínált funkcióknak köszönhetően Arató, egy megbízható podcast-szerkesztő szoftver hatalmas népszerűségnek örvend a podcasterek körében. Fejlett funkciókkal és feldolgozási effektusokkal rendelkezik, amelyek alkalmassá teszik közepes és professzionális felhasználók számára. A Reaper lehetővé teszi több szám egyidejű rögzítését, szerkesztését, feldolgozását, keverését és masteringjét.

Számos bővítményt is kínál, köztük az ARA-t és a Melodyne-t, amelyek képesek javítani a hangminőséget.

  Hogyan lehet a képet szürkeárnyalatos festékre konvertálni

Támogatja a testreszabható automatizálást is, amely csökkenti a podcast felvétel szerkesztéséhez szükséges időt. Ha Ön kezdő, elsajátíthatja ezt a platformot, ha végignézi a hivatalos webhely oktatóvideóit és szoftver kézikönyveit.

A szoftver támogatja az összes formátumú hangfájlt, a MIDI-felvételt, amely lehetővé teszi az audiofájlok elrendezését és szerkesztését, rétegek hozzáadását és az audiofájlok hurkolását. Ennek a digitális podcast-előállító platformnak a licence 60 USD-ba kerül.

Hangszóró

Bár nem olyan funkciókkal, mint a listán szereplő többi podcast-szerkesztő, Hangszóró megfelelő választás a podcasting világában újoncok számára. Míg a Spreaker egy podcast-szoftver, amely lehetővé teszi az elemzések közzétételét és megtekintését, néhány alapvető szerkesztési lehetőséget is kínál a rögzített podcastok finomítására a közzététel előtt. Kivághatja a hangfelvételt, módosíthatja a hosszát vagy egyesítheti két hangfájlt, amit csak akar.

A Spreaker hangkeverő eszközt kínál rengeteg zenével és hangeffektussal, amelyek közül választhat, és javíthatja podcastjait.

A Spreaker alkalmazásverziója itt érhető el Google Play Áruház és az Apple App Store-ból, amely megkönnyíti a podcastok rögzítését és szerkesztését otthon vagy útközben. A Speaker ingyenes verziója korlátozott funkciókat kínál, és az árszint havi 8 USD-tól kezdődik.

Végső gondolatok

Akár egy kezdő, akár egy profi keres megfelelő szoftvert a podcast-epizódok gondtalan csiszolásához, a fent felsorolt ​​szoftver nem fog csalódást okozni. Mielőtt kiválasztaná a podcast szoftvert a feladat végrehajtásához, tanácsos átnézni annak funkciókészletét, és mérlegelnie kell podcast-készségeit. Ezt szem előtt tartva szerkessze podcastját, és fejlessze podcast-készségeit!