6 érv az e-mail lista tisztítására [+ 4 Validation Tools]

Az egyik fő ok, amiért az e-mailjei a levélszemét mappába kerülnek, a tisztátalan e-mail lista.

Tudta-e majdnem Az összes e-mail 85%-a online küldve spam lesz? Ez őrültség, igaz?

Ha Ön is közéjük tartozik, érdemes tennie valamit.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért szeretné mielőbb megtisztítani az e-mail listát, hogyan kell kezelni az e-mail listát, valamint négy eszközt, amelyek segítenek az e-mailek ellenőrzésében 2022-ben.

Okok, amelyek miatt kötelező az e-mail lista tisztítása

Általában túl későn veszi észre, hogy az e-mail listája nem tiszta – már minden e-mailje a spam mappába kerül.

Ez azt jelenti, hogy már elpazarolta az erőforrásokat, és jelentős kárt okozott márkájának. Ezért az e-mail lista proaktív tisztítása létfontosságú minden sikeres e-mail marketing kampányhoz.

Alapján Töltse ki a tölcsértminden 1000 kapcsolat 4,5%-a 28 nap után már nem volt érvényes.

Ezért az e-mail lista tavaszi tisztítása még fontosabbá válik. Van még néhány ok, amiért az e-mail lista tisztítása kötelező:

#1. Jobb megnyitási és kattintási arány 📧

A megnyitási és kattintási arányt azon címzettek százalékos arányában mérik, akik megnyitották az e-mailt, és rákattintottak az e-mailben található hivatkozásokra.

Alapján Smart Insightsa teljes átlagos nyitási arány 16,97%, 10,29%-os CTR-rel.

Hogyan javítod ezt? Ezt egy tiszta e-mail listával teheti meg.

Amikor megtisztítja az e-mail listát, e-maileket fog küldeni azoknak, akik érdeklődnek az Ön e-mailjei iránt. Ez azt jelenti, hogy nagyobb esélye van a megnövekedett nyitási és kattintási arányra.

#2. Pontos e-mail kampánystatisztika 📊

A pontatlan marketingadatbázisok karbantartása vagy az e-mail-lista rendetlensége mindig megbízhatatlan betekintést eredményez.

Ha irreleváns e-mailt küld egy személynek, akkor még csak meg sem nyitja az e-mailt, nem beszélve vele.

Az ilyen vevőktől való megszabadulás gyakran jó ötlet, hogy pontos e-mail kampánystatisztikát kapjunk.

#3. Kevés spam panasz 😒

Ha megtisztítja e-mail listáját, növeli annak esélyét, hogy kevés vagy egyáltalán nem lesz spamre vonatkozó panasz.

Hogyan?

A legtöbb előfizető spamként jelöli meg az e-maileket, mert nem emlékszik arra, hogy ezt választotta volna.

A levélszemét aránya azért fontos, mert a postafiók-szolgáltatók, például a Gmail, a Yahoo és mások nyomon követik a kéretlen levelekkel kapcsolatos panaszokat.

  Az elfelejtett Apple Notes-jelszó visszaállítása iPhone, iPad és Mac rendszeren

Ha több panasz is van a domainjével szemben, akkor az Ön e-mailjeit a spam mappába kezdi elküldeni, ahelyett, hogy a potenciális ügyfél postaládájába helyezné őket.

És ezt mindenkivel megteszik, akivel e-mailt küld, nem csak azokkal, akik feljelentették. Ez ismét drasztikusan befolyásolja az e-mail kampányaiból származó konverziók, leadek és eladások esélyeit.

#4. Csökkentett e-mail marketing költség 💰

Van egy kérdésünk! Ha valaki azt mondaná, hogy egyszerűen 20%-ot takaríthat meg éves számláján, ha másik e-mail szolgáltatóra vált, amely ugyanazt a munkát végzi, mint a jelenlegi szolgáltatója, váltana?

Ha a válaszod igen, akkor miért pazarolsz folyamatosan pénzt azzal, hogy egy egészségtelen levelezőlistára küldj e-maileket?

Alapján Hubspot, az e-mail marketing adatbázisok évente körülbelül 22,5%-kal romlanak. Ennek az az oka, hogy az emberek munkahelyet váltanak, új e-mailt kapnak, vagy kimaradnak az internetről egy digitális méregtelenítés miatt.

Ezért nagyon tanácsos, hogy ne fizessen a halott előfizetőkért.

Hagyd, hogy maradjanak az internetes temetőben, miközben számolod a rendkívül éles számláidat, amelyeket megspórolsz, ha megtisztítod az e-mail listádat.

#5. Nincs visszafordulási arány 📤

A magas visszafordulási arány azt jelzi, hogy az e-maileket érvénytelen e-mail címekre kézbesítik, ami csökkenti a beérkező levelek kézbesítési arányát.

Minél kevesebb a kemény visszapattanás, annál könnyebb elérni a potenciális ügyfeleket.

Tájékoztatásul: a túl sok visszafordulási arány ugyanúgy hatással lehet a márka hírnevére, mint a kéretlen levelek aránya. Tehát elengedhetetlen az e-mail listán lévő higiéniai ellenőrzés.

#6. Pozitív fényben tartja a márka presztízsét 👍

Az internet olyan, mint a gimnázium – ha hírneve délre süllyed, örökre rossz gyerekként jelölnek meg.

A kézbesíthetetlen e-mailek és a spamcsapdák gyorsan tönkretehetik hírnevét.

Nem csak az Ön marketingtevékenysége fog szenvedni a rossz domain hírnevétől. Előfordulhat, hogy az értékesítési és ügyfélszolgálati csapatok kommunikációi a levélszemét mappába kerülnek.

Rendszeresen tisztítsa meg e-mail adatait, hogy eltávolítsa a rossz címeket, és ne okozzon szükségtelen kárt hírnevében.

Az e-mail lista tisztán tartásához nem elegendő az elhalt névjegyek eltávolítása. A megfelelően szegmentált e-mail lista fenntartása szintén elengedhetetlen. Lássuk, hogyan kell csinálni.

Hogyan kezelheti e-mail listáját a megfelelő módon

Rendkívül fontos az e-mail lista megszervezése az egészség megőrzése érdekében, és ezt megteheti a már nem egészséges kapcsolatok azonosításával.

Az egészségtelen kapcsolatok azok, amelyek:

 • Gyakori lágy pattogások
 • Erősen pattant
 • Ritkán vagy soha nem nyitja meg az e-mailjeit
 • Nem iratkozott fel (talán megkapta vagy megvásárolta az e-mail listát)

A tiszta e-mail lista fenntartásához kövesse az alábbi öt lépést:

#1. Az első benyomás az utolsó benyomás – tehát legyen pozitív

Az üdvözlő e-mailben az előfizetője eldönti, hogy követni akar-e Önt a jövőben vagy sem, és ennek helyes beállításához pozitív benyomást kell kelteni benne.

Így működik egy élelmiszeripari vállalat – Élelmiszer52 nagyszerű munkát végez azzal, hogy üdvözlő e-mailt küld új előfizetőiknek:

  A VLC Media Player frissítése

Az, ahogyan e-mailt küld az olvasóknak, az megmutatja, hogy mennyire elkötelezettek a márkával kapcsolatban, így a pozitív tapasztalatok fogékonyabbá tehetik őket kampányai iránt.

Semmi sem jobb, ahogy azt érezteti velük, hogy csak velük beszél, nem pedig 1000+ emberrel.

#2. Törölje le az e-mail listáját

Tudjuk, hogy nem szeretnél „rossz” feliratkozókat az e-mail listádon! Senki nem csinálja! Elvégezhet egy súrolási tevékenységet az e-mail listán, hogy tiszta legyen.

Mutatjuk, hogyan készül:

 • Szabaduljon meg az érvénytelen e-mailektől, hogy csökkentse a visszafordulási arányt, és megakadályozza, hogy a szolgáltatók feketelistára helyezzék az Ön IP-címét
 • Hírnevének megőrzése érdekében iratkozzon le az inaktív előfizetőkről
 • Szabaduljon meg azoktól az e-mail kapcsolattartóktól, amelyek nagy visszafordulási arányt adnak, mivel ez rontja a márka hírnevét és az e-mailek kézbesítési arányát

Megjegyzés: Az e-mail kapcsolattartók listájának tavaszi tisztítása hosszabb távon az értékesítéseket is javítja.

#3. Mindig kérjen engedélyt, hogy leveleket küldjön előfizetőinek

Ha bármilyen e-mail elküldése előtt engedélyt kér, egészséges módja annak, hogy tiszta e-mail listát tartsunk fenn. Győződjön meg arról, hogy megkapta a címzett hozzájárulását a megfelelő üzenetek küldéséhez.

Kifejezett engedélyt kérhet előfizetőitől, ha két feliratkozási lehetőséget ad nekik: egyszeri és kettős feliratkozás.

Egyetlen feliratkozás lényegében azt jelenti, hogy a felhasználónak csak egyszer kell feliratkoznia, és máris megkapja az Ön e-mailjeit. A kettős feliratkozás azonban azt jelenti, hogy a felhasználónak fel kell iratkoznia az Ön e-mailjeire, majd egy másik linken keresztül igazolnia kell e-mail-címét.

Profi tipp: Amikor engedélyt kér, adjon nekik kettős részvételi lehetőséget, mivel ez egyes országokban törvényi előírás.

#4. Hagyja, hogy közönsége döntsön előfizetéséről

által összegyűjtött adatok szerint HubSpotaz egyesült államokbeli e-mail-felhasználók 69%-a leiratkozott az e-mail listákról, mert a feladó szükségtelen e-maileket küld rájuk.

Ne akarj abba a 69%-ba tartozni!

Hozzon létre egy stratégiát az előfizetők kiégésének megelőzésére, ha ellenőrzi, hogy a listán szereplő címzettnek van-e új e-mail címe, vagy nem szeretne egy adott témában e-mailt kapni.

Választhat e-mail marketing szoftvert is, hogy ezt a munkát elvégezze Ön helyett.

E-mail marketing automatizálási szoftverek, mint például Mailchimp Az ActiveCampaign pedig előfizetési preferenciaközpont funkciót kínál, amely megkönnyíti az optimális küldési gyakoriság meghatározását.

#5. Szerezze meg újra halott/inaktív előfizetőit

Keltsd életre a halott előfizetőket azáltal, hogy újraindítják érdekeiket.

Tegyen lépéseket, ha előfizetője nem kattint az e-mailben beágyazott linkre, vagy egyszerűen érdektelennek tűnik, még akkor is, ha megpróbálta követni őket.

Itt az ideje, hogy felgyújtsa a tüzet olyan újbóli bevonó stratégiák kidolgozásával, amelyek arra késztetik őket, hogy visszanézzenek rád.

Ezt úgy teheti meg, hogy világos és vonzó tárgysort ír, amely arra készteti az előfizetőit, hogy az e-mailjeire kattintsanak.

E-mailjeit személyre szabhatja is, ha ennek megfelelően szegmentálja közönségét.

Profi tipp: Kínáljon ingyenes ajándékokat az előfizetőknek, vagy indítson ajándékkampányt. Ki nem szereti az ingyenes dolgokat!

  A levélkézbesítési alrendszer javítása: Az üzenetet nem kézbesítettük

#1. DeBounce

A DeBounce egy e-mail-ellenőrző és -ellenőrző, ellenőrző és tömeges ellenőrző eszköz.

Segít eltávolítani a kemény visszapattanást, a spamcsapdát, az eldobható e-maileket, és deaktiválni a listáról.

Jellemzők

 • Minimalizálja a visszafordulási arányt: Távolítsa el az érvénytelen és kemény visszafordulási e-mail címeket az adatbázisából SMTP-ellenőrzés segítségével
 • Syntax Eliminator: Több érvénytelen szintaxisú e-mail cím automatikus eltávolítása egy kattintással
 • Levélszemét-csapda eltávolítása: Az AI által vezérelt spamcsapda jelző automatikusan eltávolítja az összes levélszemét-rekordot az e-mail listáról
 • E-mail duplikáció: Egy kattintással távolítsa el az összes ismétlődő e-mailt az e-mail listáról

A DeBounce segít növelni küldői hírnevét, és világszerte több mint 30 márka bízik benne az e-mailek ellenőrzésének pontossága miatt.

#2. Kitakarít

A Clearout egy e-mail kereső és ellenőrző eszköz, amellyel pillanatok alatt növelheti az eladásokat.

Az eszközben világszerte több mint 30 000, bármilyen méretű vállalat bízik meg.

Jellemzők

 • Pontos eredmények: Egyértelmű eredmények, amelyek biztosítják, hogy a küldő hírneve pozitív fényben maradjon
 • Megfizethető ár: Az árpolitika megfizethető és átlátható a felhasználók számára, hogy lássák, hová költik minden fillért
 • Időtakarékos: A gyorsított átfutási idő rengeteg időt takarít meg, mivel minden eddiginél gyorsabban hajt végre műveleteket a helyesírás-ellenőrzéstől a szerverellenőrzésig
 • Kézbesíthetőség: Garantált e-mail kézbesítés az e-mailek ellenőrzésének legjobb gyakorlataival és pontos kézbesítési díjakkal

Legyen szó spamcsapda észlelésről vagy domain és MX ellenőrzésről, ha az e-mail-ellenőrző eszközökről van szó – a Clearout az egyik legjobb lehetőség.

#3. Mailcheck

Mailcheck segít növelni a megnyitási és átkattintási arányt, garantált 98% feletti kézbesítési arány mellett.

Jellemzők

 • Automatizált ajánlások: Valós idejű betekintést és automatizált javaslatokat kaphat végrehajtható stratégiai döntések meghozatalához
 • Valós idejű e-mail-ellenőrzés: Egyidejűleg gyűjtse össze és ellenőrizze az e-mail címeket az e-mail-ellenőrző API-val
 • Részletes jelentések: Részleteket kaphat e-mail listája állapotáról és az e-mailjeihez kapcsolódó tevékenységekről
 • Kézbesíthetőség: Könnyen tesztelheti a kézbesítést az e-mailekkel, mielőtt elküldenéd, hogy megjósolhasd, mekkora esélye van annak, hogy e-mailed a potenciális ügyfél postafiókjába kerül.

Ha egy egyszerű e-mail-lista-ellenőrző eszközről van szó, a Mailcheck-et csukott szemmel (vagy nyitott szemmel) keresheti fel (a választása szerint 😉).

#4. Nulla visszapattanás

A név mindent elárul – Zero Bounce szó szerint segít 0%-os visszafordulási arányt elérni, amikor e-mailt küld a tiszta e-mail listáról.

Magas nyitási arányt és ROI-t ígér verhetetlen, 98%-os pontosságú e-mail-érvényesítési és teljesítmény-kiszállítási eszközeivel.

Jellemzők

 • Feketelista-figyelés: Védje domainje és levelezőszervere hírnevét valós idejű tiltólista-figyeléssel
 • E-mail ellenőrzés: Futtasson érvényesítési ellenőrzést az e-mail listán a rendkívül pontos e-mail érvényesítési API segítségével a visszafordulási arány csökkentése és a kézbesítés garantálása érdekében
 • Küldés előtti tesztelés: Érvényesítse és pontozza e-mail listáját a jobb kézbesítés érdekében a Zero Bounce e-mail tesztelő eszközeivel
 • Megbízható ügyfélszolgálat: a hét minden napján 24 órában rendelkezésre álló támogatás szakértői csapatoktól és mérnököktől, akik útmutatást nyújtanak, és segítik az e-mailek zökkenőmentes kézbesítését

Több mint 100 000 megbízható ügyféllel a ZeroBounce a legjobb e-mail lista-tisztító eszköz, amely segíthet a kiváló e-mail kézbesítés elérésében.

Következtetés

A tiszta e-mail lista pozitív eredményeket és jobb ROI-t eredményez, ha e-mail kampányaiba fektet be.

A felesleges e-mailes kapcsolatok felhalmozása hosszú távon rontja hírnevét, és nagyobb problémákat okoz az úton.

Ha törődik a hírnevével és a pénzével, tisztítsa meg e-mail-listáját még ma!