A levélkézbesítési alrendszer javítása: Az üzenetet nem kézbesítettük

Az e-mailek általánossá váltak, és a formális kommunikáció szokásos módszerei. A chat üzenetküldők kiválóan alkalmasak kötetlen beszélgetésekre, de ha valamit írásba kell foglalni, akkor azt egy e-mail formájában írják le, amelyet el lehet küldeni CC-ként és titkos másolatként minden érintettnek. A legnépszerűbb e-mail szolgáltatások némelyike ​​ingyenes; A Google és a Microsoft egyaránt kínál ingyenes fiókokat, valamint fizetős üzleti fiókokat. Az e-mailek küldése vagy fogadása alig több, mint egy böngésző, és egy e-mail összeállításának és elküldésének ismerete.

Kézbesítési Alrendszer

Levélkézbesítési alrendszer e-mailjei

Az e-maileket számos módon automatizálják; A felhasználók beállítják az Office-on kívül üzeneteket arra az esetre, amikor távol vannak, és nem veszik fel az e-maileket, aláírásokat, az e-mailek rendezési szabályait, a továbbítási címeket, és tiltólistákat hoznak létre, hogy a nem kívánt üzeneteket távol tartsák beérkező leveleiktől.

A levélkézbesítési alrendszertől származó e-mailek automatikus e-mailek, amelyeket egy üzenet visszapattanásakor küldenek. A visszapattanó üzenet olyan üzenet, amelyet elküldtek, de nem kézbesítettek. Az üzenetküldési hiba általában az üzenet elküldését követő perceken belül megtörténik. Egyes esetekben, attól függően, hogy milyen e-mail címre küldte az üzenetet, a kézbesítési hiba néhány órát is igénybe vehet.

Levélkézbesítési alrendszer javítása: Az üzenetet nem kézbesítettük

Ha e-mailt kap a levélkézbesítési alrendszertől, akkor az elküldött e-mailt nem sikerült kézbesíteni. Ez általában csak egyetlen e-mail esetén történik. Ennek kijavításához először meg kell határoznia, hogy melyik e-mailről érkezett vissza az üzenet. Ennek megtudásához nyissa meg az e-mailt a levélkézbesítési alrendszertől. Megmondja, hogy melyik e-mailről érkezett vissza az üzenet. Az e-mail azt is közölheti, hogy miért pattant vissza az üzenet.

Egy e-mail a következő okok miatt pattanhat vissza, és ezekhez a problémákhoz szinte minden esetben az e-mail tulajdonosától kell megoldani a problémát.

A beérkező levelek megtelt

Úgy tűnik, hogy az e-mail postafiókok száma végtelen, és ez igaznak tűnhet, ha a postafiók mérete 10 GB vagy 15 GB, ez azonban még mindig véges tárhely. Ha elfogy a tárhely, az e-mail fiók nem tud több üzenetet fogadni, amíg fel nem szabadul a hely.

Ha egy adott fiókba küldött e-mailjei folyamatosan ugrálnak, az arra utalhat, hogy a címzett postaládája megtelt. Kérje meg őket, hogy tisztítsák meg, és szabadítsanak fel helyet az új üzenetek számára.

Az e-mail inaktív/felfüggesztett

Az e-mail fiókok törölhetők. A felhasználók manuálisan törölhetik e-mailjeit. Az e-mail fiókokat felfüggeszthetjük, ha kiderül, hogy megsértik annak a domainnek a szolgáltatási feltételeit, amelyen szerepelnek. Ha az e-mail üzleti e-mail, a fiók felfüggeszthető, ha az előfizetés lejár.

Ez a fajta probléma általában a levélkézbesítési alrendszert kísérő e-mail nem található üzenet formájában jelentkezik: Az üzenetet nem kézbesítették e-mailként. Ismét más kommunikációs módon (vagy egy másik e-mailen) keresztül kell felvennie a kapcsolatot a címzettel, és meg kell kérnie a probléma javítását.

Helytelen e-mail

Ha olyan fiókra küld e-mailt, amely nem létezik, azaz hibás e-mail címet adott meg, az üzenet visszapattan. Hasonlóan ahhoz, hogy levelet küldjön egy nem valódi címre, az üzenet kézbesítése meghiúsul. Ellenőrizze, és győződjön meg arról, hogy a megfelelő e-mailt használja. Lehet, hogy rossz a domainje, vagy elírási hiba van a beírt címben.

Következtetés

A levélkézbesítési alrendszer azt jelzi, hogy az üzenetet nem kézbesítették. Lehet, hogy megmondja, hogy miért nem sikerült a kézbesítés. Az üzenetet egy hibakód is kísérheti, vagy tartalmazhat egy választ attól a szervertől, amelyre az e-mailt küldték. Megnézheti a szerver válaszát, hogy megtudja, miért nem sikerült az üzenetkézbesítés.