6 Drupal biztonsági szkenner a sebezhetőségek felderítésére

A Drupal sebezhetőség-ellenőrzői segítenek a webhely biztonságának ellenőrzésében, hogy megakadályozzák a rosszindulatú fenyegetéseket, például adathalász kísérleteket, kibertámadásokat stb.

A Drupal biztonság fontossága

A Drupal egy tartalomkezelő rendszer (CMS), amelyet széles körben használnak a különböző iparágakban webhelyek készítésére. A Drupal platform számos bővítményt, témát és modult tartalmaz, amelyek segítségével felhasználóbarát és biztonságos webhelyeket hozhat létre.

A több mint 1,3 millió weboldallal rendelkező Drupal piaci részesedése több mint 3,4%, ami több mint elég ahhoz, hogy egy hackert kibertámadások indítására vonzanak. A Drupal a tízmillió legnépszerűbb webhely 1,3%-át és a 12 000 legnépszerűbb webhely 15%-át irányítja, a magánblogoktól a nagyvállalati vagy állami webhelyekig.

Népszerűsége miatt a Drupal platform és architektúrája mindig is a hackerek célpontja volt a biztonsági rések megtalálása és a rosszindulatú tevékenységek beszúrása érdekében.

A Drupalt a világ néhány neves cége használja:

A kép forrása: drupalpartners

A kibertámadás-megelőzés egyik kritikus eleme a platform frissítése a legújabb biztonsági javításokkal és frissítésekkel. Még a harmadik féltől származó beépülő modulokat vagy modulokat is frissíteni kell a potenciális biztonsági rések és a szolgáltatásmegtagadási (DoS) támadások minimalizálása érdekében.

A Drupal biztonsági csapata folyamatosan keresi a biztonsági hibákat, és kiadja a megfelelő frissítéseket és javításokat, hogy kijavítsa ezeket a kiskapukat.

A webadminisztrátoroknak és a webhelytulajdonosoknak is proaktívnak kell lenniük a Drupal-telepítések védelmében azáltal, hogy biztonságos konfigurációkat hajtanak végre, és folyamatosan frissítik a platformot a legújabb biztonsági javításokkal.

Ez a bejegyzés a Drupal platform legjobb biztonsági szkennereit tárgyalja a sebezhetőségek felderítésére és a kibertámadások megelőzésére.

Ha Drupalt használ a webhelyéhez, és nem biztos abban, hogy az védett-e az ismert sebezhetőségekkel szemben, nem tesz közzé érzékeny információkat, hibás a konfigurációja stb., akkor a következő eszközök segítenek Önnek.

Pentest-tools A Drupal biztonsági szkenner egy robusztus eszköz a Drupal webhelyek lehetséges biztonsági hibáinak azonosítására. Segíti a rendszergazdákat a Drupal beépülő moduljaiban, konfigurációiban és alapvető fájljaiban található lehetséges sebezhetőségek vizsgálatában és felkutatásában.

A szkenner megtalálja az ismert és fel nem fedezett sebezhetőségeket, lehetővé téve a rendszergazdák számára, hogy gyorsan felmérjék és azonosítsák a lehetséges fenyegetéseket.

Az adminisztrátorok egyszerűen elemezhetik az értékelést, és megtehetik a megfelelő lépéseket, mivel a szkenner használata egyszerű, és alapos jelentéseket készít az eredményekről. Átfogó jelentése a Drupal konfigurációs problémái mellett a kockázatokra és a vonatkozó változásokra is rávilágít.

  RabbitMQ magyarázata 5 perc vagy kevesebb

A szkenner folyamatosan frissül új ellenőrzésekkel, hogy naprakész legyen a biztonsági frissítésekkel, garantálva, hogy mindig észlelni tudja a legújabb biztonsági kockázatokat.

Ezenkívül megvizsgálja az elavult Drupal-verziókat, telepítőfájlokat, témákat, modulokat, bejelentkezési információkat és egyebeket. A szkenner testreszabott jelentéseket is kínál, amelyek a webhelyek speciális követelményeinek megfelelően készülnek.

Speciális technikákat alkalmaz a hibák, például a Drupal konfigurációs hibáinak és a nem szabványos szerverbeállításoknak keresésére, és értesíti az adminisztrátort, ha bármi potenciálisan károsat talál. Ez egy fizetett szkenner.

SUCURI Drupal Security

A SUCURI egy vezető biztonsági megoldás-szolgáltató, amely kifejlesztett egy Drupal Security stacket, amely egy teljes körű, átfogó biztonsági megoldás a Drupal webhelyekhez.

Számos megoldást kínál a Drupal-webhelyek védelmére, beleértve a webhelyek tűzfalait, a rosszindulatú programok ellenőrzését és eltávolítását, valamint a webhelyek biztonsági mentését.

A webhely forgalmát valós időben figyelik, és a gyanús tevékenységeket blokkolják, mielőtt azok elérnék a webhelyet.

Ezenkívül gyors kártevő-ellenőrző és -eltávolító szolgáltatása segít rövid időn belül azonosítani és kijavítani az esetleges jogsértéseket, biztonsági mentési megoldásai pedig biztosítják, hogy incidens esetén ne vesszenek el adatok.

Ez az átfogó biztonsági megoldáscsomag segít leküzdeni a Drupal-webhelyet érő online fenyegetéseket a megfigyelés, a védelem, a támadások mérséklése, a rosszindulatú programok eltávolítása és az incidensekre reagáló szolgáltatások terén.

Jellemzők

 • Figyelmeztető motor, amely éjjel-nappal figyeli webhelyét
 • Megakadályozza az SQL injekciókat
 • Megakadályozza a DDoS és a Brute Force támadásokat
 • A fertőzések eltávolításának széles skálája, például a hátsó ajtók, a rosszindulatú átirányítások, a rosszindulatú programok injekciói és még sok más

Ez egy online védelem, így nincs szükség szoftvertelepítésre és karbantartásra. A SUCURI webhely egy ingyenes online SiteCheck szkennert is biztosít webhelyéhez, amely rosszindulatú programokat, vírusokat, webhelyhibákat, rosszindulatú kódokat stb. keres.

Biztonsági szkenner észlelése

A Detectify elsődleges célja az olyan tartalomkezelő rendszerek (CMS) biztonságossá tétele, mint a Drupal, a Joomla és a WordPress. Automatikus vizsgálatával azonosíthatók a lehetséges fenyegetések, mint például az elavult bővítmények és témák, gyenge jelszavak és egyéb széles körben elterjedt sebezhetőségek.

Mivel a CMS-platformokat olyan széles körben használják, a hackerek folyamatosan olyan módszereket keresnek, amelyekkel kihasználhatják a gyengeségeket rosszindulatú kódok beszúrására vagy érzékeny adatok megszerzésére.

A sérülékenységek megtalálásának és kijavításának elősegítése érdekében a Detectify hetente frissíti a szolgáltatást új biztonsági résekkel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a vizsgálat naprakész a kockázatok mérséklése érdekében, hogy megvédje és megakadályozza a CMS-platformhoz való jogosulatlan hozzáférést.

  10 Blockchain Naming Service (BNS) platform a blokklánc-domainnév megszerzéséhez

A platform erőssége lehetővé teszi, hogy több mint 2000 biztonsági tesztet vizsgáljon meg, beleértve az FCKEditor webhelyek közötti szkripteket, a Drupalgeddont, a Ninja Forms-t és sok mást, és biztonságban maradjon.

Ezenkívül felhasználóbarát platformjuk megkönnyíti a webhelytulajdonosok számára, hogy könnyen megértsék és kijavítsák ezeket a sebezhetőségeket, biztosítva ezzel nemcsak a webhelyük, hanem az ügyfeleik bizalmas információinak biztonságát is.

Egyszerűen regisztrálhat a szolgáltatásukra, és két hétig ingyenesen használhatja, mielőtt havi előfizetési modellre váltana.

Snyk Weboldal szkenner

A Snyk egy jól ismert biztonsági szervezet, amely átfogó biztonsági megoldásokat kínál a kód védelmére, a sebezhető függőségek elkerülésére, a felhő infrastruktúra fejlesztésére és biztonságossá tételére, az ellátási lánc kockázatának csökkentésére, az alkalmazások biztonságos felépítésére és üzemeltetésére stb.

Az olyan szervezetek, mint a Google és az Anheuser-Busch InBev biztonsági megoldásaikat használják termékeik védelmére.

A Snyk Website Scanner egy felhőalapú natív alkalmazás, amely ingyenes (korlátozott teszt/vizsgálat) webhely-sebezhetőség-ellenőrzőt kínál a webhelyek sebezhetőségeinek azonosítására és kijavítására.

A szkenner felügyeli a webhelyet biztonsági problémák, ismert és ismeretlen biztonsági rések, elavult szerverszoftverek és nem biztonságos HTTP-fejlécek keresésére.

Ez az online sebezhetőség-ellenőrző egy védett biztonsági rés-adatbázisra támaszkodik az ismert sérülékenységek felderítésére, vagy keresi a gyakori hibatípusokat az ismeretlen sérülékenységek felfedezése érdekében. Az észlelés után priorizált listát biztosít a megoldható kockázati jelzőkkel ellátott problémákról.

Jellemzők

 • Fejlesztőbarát, amely segít a sérülékenységek korai és SDLC-n keresztüli megtalálásában.
 • Automatizált és végrehajtható kárelhárítás
 • Gyorsan rögzít az expozíció csökkentése érdekében
 • Segíti az adminisztrátorokat, hogy lépéseket tegyenek a prioritások felosztása és az adatvezérelt döntések tekintetében

A Snyk webhely-ellenőrzője könnyen használható, és hasznos betekintést nyújt a vállalkozások számára, hogy gyorsan és hatékonyan megerősítsék biztonsági helyzetüket. Ingyenesen használható korlátozott vizsgálatokhoz, és ha korlátlan számú vizsgálatra van szüksége, frissíthet a fizetős verzióra.

HTTPCS Drupal szkenner

A Ziwit HTTPCS a kiberbiztonsági megoldások egyik vezető szereplője Európában. A Ziwit cég a francia kormányzati platformon cyber malicious jegyzett szolgáltató, és a spanyol nemzeti kiberbiztonsági intézet is megbízható megoldásként ismeri el.

Teljes megoldást kínál egy Drupal webhely biztonságossá tételére felhő alapú webes felületén keresztül.

Az interfész segít abban, hogy néhány kattintással megkezdje a szkennelést, és olyan biztonságos webhelyet kapjon, amely megfelel az ISO 27001-27002 szabványoknak és a GDPR adatvédelmi elveinek. Jelentést ad a sebezhetőségről a kockázati szintek szerint, ami segít gyorsan megtenni a korrekciós intézkedéseket a kibertámadások megelőzése érdekében.

  9 PDF-kép (JPG/PNG) konverter használható 2023-ban

További modulokkal rendelkezik, mint például a webhelyfigyelés és teljesítményelemzés, az integritásvezérlők a rosszindulatú változtatások megtekintéséhez, valamint az adatszivárgás észlelése és a fenyegetés-intelligencia, amely éjjel-nappal 360 fokos védelmet biztosít Drupal webhelye számára.

Astra Drupal szkenner

Az Astra Drupal Security egy sebezhetőséget értékelő és behatolástesztelő csomagot biztosít, amely segít webhelyének megvédeni a hackelési kísérleteket, az adatszivárgást és a kibertámadásokat.

Ez az automatizálás és a biztonsági szakértők által végzett manuális tesztelés keveréke, hogy felfedezzék az összes lehetséges kiskapukat a webhelyén.

Megoldásai segítenek a webhelytulajdonosoknak felfedezni és kezelni a webhelyük esetleges biztonsági kockázatait, tesztelése pedig lefedi az összes fontosabb biztonsági szabványt, beleértve az OWASP-t, a SANS-t, a CERT-et, a PCI-t, az ISO27001-et stb.

A Getastra több mint 1250 tesztet keres kiskapukat keresve, és átfogó jelentést készít, amely felvázolja a sebezhetőségi területeket, miközben fontossági szintjük alapján rangsorolja azokat.

Központosított műszerfala többdimenziós, mivel segít közvetlenül kommunikálni a fejlesztővel és az Astra biztonsági mérnökével, ellenőrizheti a jelentéseket, a hibajavítás lépéseit stb.

Jellemzők

 • Statikus és dinamikus kódelemzés több mint 1250 teszt elvégzéséhez
 • Automatikus Pentest és Scanning Engine, hogy folyamatosan tesztelje webhelyét a legújabb kizsákmányolásokkal szemben
 • A Payment Gateway sebezhetőségeinek tesztelése
 • Szerver infrastruktúra tesztelése meglévő konfigurációkhoz, adattároláshoz, titkosításhoz stb

Különféle érzékenységek lehetnek a Drupal oldalon az elavult szkriptek, bővítmények vagy téma sebezhetőségei, elavult harmadik féltől származó integrációk stb. miatt, amelyek révén a Drupal kibertámadásokra vagy rosszindulatú programok befecskendezésére hajlamos lehet.

Az összes ilyen fenyegetést az Astra cég képzett szakértői fedezik fel, tesztelik és javítják részletes kódelemzéssel, üzleti logikai teszteléssel és biztonsági értékelésekkel.

Az Astra a megfelelő munkát végezné a webadminisztrátorok vagy tulajdonosok számára, akik végpontok közötti biztonságot keresnek Drupal-webhelyeikhez.

Végső szavak

A Drupal webhelyek különösen a hackerek célpontjai közé tartoznak növekvő népszerűségük és funkciókban gazdag platformjuk miatt. A növekvő hackelési és kibertámadási esetekre válaszul elengedhetetlen a kiberbiztonság előtérbe helyezése webhelye és felhasználói biztonsága érdekében.

Reméljük, hogy a fent említett biztonsági eszközök segítenek betekintést nyerni az olyan biztonsági eszközökbe, amelyek megvédik és megakadályozzák Drupal webhelyét.