11 jó Docker-oktatóanyag kezdőtől a mesterig

Jó hír: a DevOps-ra van kereslet. Rossz hír: Ön továbbra is régi eszközöket használ. Jó hír: használja a Dockert

Ebben a cikkben először megismerjük a DevOps-t és a DevOps iránti keresletet az IT-iparban. Megvitatjuk a Docker jelentőségét a DevOps világában, beleértve a legjobb online oktatóanyagokat a Docker tanulásához.

Mi az a DevOps?

Az IT-iparban a szoftvert a tech csapat fejleszti, és ez a technológiai csapat két alcsoportra, a fejlesztői és az üzemeltetési csapatra oszlik. A fejlesztői csapat feladata egy alkalmazás fejlesztése kódok segítségével, a kódolás végeztével azt át kell adni az üzemeltető csapatnak, akiknek az a feladata, hogy az alkalmazást telepítsék a szerverre.

Jól néz ki és olyan egyszerű, igaz?

De várj egy pillanatra; ez nem ilyen egyszerű.

Mindkét csapat általában olyan problémákkal ütközik, mint a tervezés, a tesztelés, a biztonság, a függőség, a környezeti eltérések és még sok más. E problémák miatt sok „oda-vissza” volt a fejlesztői és az üzemeltetői csapat között. Ezek voltak az elsődleges problémák, és ezeket kellett megoldani, és ezeket a DevOps koncepciójával sikerült megoldani.

A szoftveripar általában a DevOps-ot a fejlesztő és az üzemeltetés kombinációjaként kezeli. A DevOps egy olyan ötlet, amely hídként működik a szoftverfejlesztő és az üzemeltetési csapat között. Általában egy DevOps mérnök együttműködik, integrálja és kommunikál a szervezet fejlesztési és üzemeltetési osztályai között.

A DevOps elsődleges feladata a szoftverfejlesztési folyamat minden fázisának folyamatos figyelése és automatizálása. Ha megnézzük a DevOps életciklusát, az a végtelenség(∞) szimbólumhoz hasonlít.

Ez egy folyamatos folyamat, amely tervezéssel, kódolással, felépítéssel, teszteléssel, kiadással, üzembe helyezéssel, üzemeltetéssel kezdődik, és a figyeléssel végződik. Ezeket az életciklus-szakaszokat általában a DevOps eszközök segítségével érik el. A Git, a Jenkins, a Splunk, a Nagios, a Chef, a Puppet, az Ansible, a Docker és a Kubernetes a legnépszerűbb DevOps-eszközök.

A DevOps-szakember alapvetően informatikai szakember, aki jártas a DevOps-eszközökben, a szkriptekben, a kódolásban stb.

Kereslet az IT-iparban

A DevOps megközelítés világszerte sokat segített a vállalatoknak fejlesztési folyamataik felgyorsításában. Megállapítást nyert, hogy a DevOps-szakembereket alkalmazó vállalatok jelentős fellendülést tapasztaltak a telepítési ciklusukban, kevesebb meghibásodás vagy hiba nélkül.

  Mi az a fordított SSH-alagút? (és hogyan kell használni)

Az elsöprő növekedés és ennek következtében a DevOps-kultúra átvétele miatt az előrejelzések szerint 2021-re a vagyonvállalatok több mint 50%-a komoly keresletet mutat majd a DevOps-szakemberek iránt.

A DevOps mérnökök iránti keresletben az iparág már eddig is fantasztikus, 75%-os növekedést tapasztalt az elmúlt évhez képest. Mivel ehhez a profilhoz speciális készségkészletre van szükség, ezért a szerepkör kompenzációs része is vonzó.

A Glassdoor fizetési statisztikái szerint egy DevOps mérnök átlagos éves fizetése Indiában körülbelül 6 06 445 ₹, az USA-ban 99 604 USD, az Egyesült Királyságban 45 679 GBP/év és Németországban 58 211 €.

Kattints ide hogy megtudja az éves átlagos DevOps fizetést az Ön országában. A DevOps eszközöket gazdagon ismerő jelöltek fizetése általában magasabb, és néha a területen szerzett tapasztalatától is függ. Összességében a DevOps mérnökök karrierje és fizetése világszerte rendkívül igényesnek tűnik.

DevOps Tools és Docker

A legelső részben megtudtuk, hogy a DevOps egy olyan koncepció, amely csökkenti a konfliktusokat a fejlesztő és az üzemeltető csapat között. Ez néhány DevOps-eszközzel történik, amelyeket a DevOps-mérnök általában használ. Minden DevOps eszköz megold egy, a szoftverfejlesztési életciklushoz kapcsolódó problémát. Ha a környezeti eltérés problémáját vesszük, akkor ez a Docker segítségével megoldható.

Először beszéljük meg részletesen a problémafelvetést és a megoldást.

A probléma

A fejlesztőcsapat kifejlesztett és felépített egy alkalmazást, amelyet tesztelésre küldtek. Mivel a fejlesztő és tesztelő gépek környezete eltérő, így az alkalmazás nem működik. Ezt a problémát környezeti eltérésnek nevezik. Most beszéljük meg a megoldást.

A megoldás

Két megoldás létezik erre a problémára, az első egy virtuális gép, a legfontosabb pedig a Docker. De a virtuális gép problémája az, hogy sok erőforrást igényel. Tehát a bal oldali a Docker, a legjobb megoldás erre a problémára. Ezt elolvashatja, hogy megértse a virtuális gép és a Docker közötti különbséget.

Hogyan oldja meg?

A Docker egy könnyű konténer, amely ugyanazt a környezetet replikálja több rendszerben. Most a fejlesztők fejlesztik a szoftvert ebben a konténerben, és átadják ezt a tárolót a tesztelő csapatnak. Mivel ennek a konténernek ugyanaz a környezete; így az alkalmazás probléma nélkül fog futni, és a környezeti eltérés problémája is megoldódott.

Tehát a Docker egy olyan eszköz, amely tökéletesen illeszkedik a DevOps ökoszisztémához.

Miért elengedhetetlen a Docker tanulása?

A Docker elsődleges célja az alkalmazástelepítési folyamat automatizálása azáltal, hogy lehetővé teszi több tároló futtatását ugyanazon a gépen. A Docker mindig garantálja, hogy ha egy alkalmazás jól működik a fejlesztői környezetben, az működni fog a staging és a termelési környezetben is.

  Hogyan készítsünk egyszerű számlát Excel segítségével

Ez segít magasabb szintű irányítást szerezni az összes módosítás felett, mivel ugyanazokkal a Docker-tárolókkal készültek. Ez viszont elősegíti a magas termelékenység, a magas ROI elérését és a költségek megtakarítását.

Mindezen előnyök miatt a vállalatok figyelemre méltó arányban alkalmazták a Dockert. A Dockeren keresztül a mai napig több mint 35 millió alkalmazást szállítottak le, de eddig több mint 37 millió Docker-alkalmazást töltöttek le.

Minden vállalat, amely átvette a DevOps kultúrát, használja a Dockert, hogy hatékony és gyors alkalmazást biztosítson ügyfelei számára, és ez az oka annak, hogy a DevOps szakembereket kereső cégeknek a munkaköri leírásban kulcsfontosságú követelményként kell keresniük a Docker szakembert/szakembert.

Online platform a Docker tanulásához

Az alábbiak az interneten elérhető legjobb források közé tartoznak. A szaktudás szintje alapján bármelyiket kipróbálhatja. Mind a szöveges, mind a videó alapú oktatóanyagok linkjeit megosztom, amelyek minden típusú felhasználó számára alkalmasak, azaz kezdőktől a mesterszintig.

🧑‍💻 Videó alapú tanulás

Kezdőknek

Ez a tanfolyam kezdőknek jogosult: Demetrius Johnson oktató. Ez egy fizetett tanfolyam az Udemyről. Ennek a kurzusnak az összes előadása egyszerű és könnyen érthető. A kurzushoz tartozik egy demó és kódolási gyakorlat, amely segít a Docker parancsok gyakorlásában és a gyors tanulásban.

Docker minősített munkatárs

Mit szólnál a Docker-tanúsítvány megszerzéséhez?

Ha fellélegzi a Dockert, vagy szervezete hamarosan átveszi, és felkérik, hogy vegyen részt benne, akkor ésszerű lenne megszerezni a megfelelő képzést, és megszerezni a Docker-tanúsítványt.

Püspökök több mint 6 órás Docker képzést kínál, mindent, amire szüksége van a tanuláshoz és az induláshoz. Ha magabiztos vagy, kipróbálhatod a gyakorlati tesztjüket, hogy értékeld magad a vizsga megírása előtt. A Docker minősítési vizsga a következőket tartalmazza.

  • Hangszerelés
  • Hálózatépítés
  • Képalkotás és -kezelés
  • Telepítés és konfiguráció
  • Docker biztonsága
  • Tárolás és mennyiségek

Elolvashatja, hogyan telepítheti a Dockert CentOS, Ubuntu, Debian és Windows rendszerekre.

A nullától a hősig

Ez a tanfolyam ingyenesen elérhető a Youtube feltöltötte Edureka. Ez a tanfolyam ideális kezdőknek és profiknak, akik a Dockeren keresztül szeretnék elsajátítani a konténerezést.

Gyorstalpaló

Még egy fizetett egyet Udemytől; Ez Tanfolyam az alapvető fogalmakkal kezdődik, és fokozatosan mélyül a mélységbe. Ahogy a kurzus címe is tükrözi, az ideális közönség kezdők és profik is lehetnek.

Elkezdeni

A Docker használatának első lépései utasítja Nigel a Pluralsighttól. Ez az oktatóanyag ideális kezdőknek; segít megérteni a Docker alapjait.

Mély merülést

Ez a tanfolyam kezdőknek és profiknak egyaránt készült. Ez is a Pluralsighttól származik Nigel oktatóval. A tanfolyam sok gyakorlati labort és gyakorlatot tartalmaz. A tanfolyam végére az ember karrierjét a következő szintre emelheti.

  Az iPhone használata jelszavak megadására Apple TV-n

Kezdőtől haladóig

Az utolsó a listán Átfogó dokkoló: kezdőtől haladóig, az Experfy által fizetett tanfolyam. Ahogy a név is mutatja, az ideális közönség egy kezdő és egy profi. Az alapokkal kezdődik, és lefedi az összes speciális funkciót

📚 Szöveg alapú források

Docker for Developers

Docker fejlesztőknek Arnaud Weil fizetett tanfolyama az Educative-tól. Az oktatóanyag elsősorban azoknak a fejlesztőknek szól, akik előzetes ismeretekkel rendelkeznek olyan programozási vagy szkriptnyelvekben, mint a .NET Core, Java, Node.JS, PHP vagy Python, JavaScript stb. Nagyon alacsony szintű részletekkel kezdődik, és a legfelső szintig ér el anélkül, hogy engedve, hogy eltévedjünk bármilyen szakzsargonban. Ez a kurzus minden olvasói szint számára jogosult.

Abszolút kezdőknek

Docker bemutatója abszolút kezdőknek egy másik szöveges oktatóanyag a Tutorials Pointtól. Ingyenesen elérhető, és elmagyarázza a Docker Container szolgáltatás minden vonatkozását. Ezenkívül a Dockers alapvető telepítéseivel és konfigurálásával kezdődik, és fokozatosan áttér a speciális témákra, mint például a hálózatépítés és a nyilvántartások.

Java fejlesztőknek

Docker oktatóanyag a Java Developer számára from Java Code A Geeks a legolvasottabb oktatóanyag a Java fejlesztők körében. Andrey Redko, tapasztalt szoftverfejlesztő írta. Ezzel az oktatóanyaggal minimális idő alatt üzembe helyezhetjük Docker-alapú alkalmazásunkat. Bár a Java fejlesztők jogosultak rá, őszintén szólva, az olvasók minden szintje részesülhet ebből az oktatóanyagból.

Docker 101

Ez az oktatóanyag magától a Dockertől származik. Ez a tanfolyam kezdőknek és profiknak egyaránt ideális. Ez egy saját tempójú, gyakorlatias oktatóanyag, amely olyan haladó témák alapjait tartalmazza, mint az imázsépítés, hálózatépítés stb.

Következtetés

A végén remélem, jobban megérti, miért van szükség a DevOps szakemberekre azoknak a vállalatoknak, amelyek szoftvertermékeiket gyorsabban és megbízhatóbban szeretnék piacra vinni. Nagyon jó ötlete van arról is, hogy miért fontos megtanulni a Dockert, és hol illik a DevOps világába.