A 10 legjobb ingyenes forrás a Git elsajátításához – Verzióvezérlő rendszer

Ha kódot írsz, Git kell!

A szoftverfejlesztés világában a Version Control fontos szerepet játszik a fejlesztők mindennapi életében. Lehetővé teszi, hogy fejlesztők vagy közreműködők egy csoportja önállóan dolgozzon ugyanazon a projekten.

A fejlesztés bonyolulttá válásával egyre nagyobb szükség lenne a forráskód több verziójának karbantartására és kezelésére (több fájlmódosítás). Itt jön be a verzióvezérlés, amely megkönnyíti a fejlesztők életét.

Mi az a VCS?

A Version Control System a projekt forráskódjának időbeli karbantartására és kezelésére szolgáló gyakorlat. A VCS egy olyan szoftvereszköz, amely segít a fejlesztőknek nyomon követni a csapattagok vagy a közreműködők által végrehajtott forráskód-módosításokat.

A VCS segít a csapatnak abban, hogy aggodalom nélkül gyorsabban és jobban dolgozhasson egyénileg. Nyomon követi a kódváltozásokat egy adott típusú adatbázisban.

Mivel minden információ rendelkezésre áll, egyszerűen elforgathatjuk az órát, hogy bármikor visszatérjünk a szoftver előző verziójához, ha a legújabb verzióban bármilyen hiba vagy hiba észlelhető.

Ez a legnagyobb előnye annak, ha minden szoftverprojekt forráskódját kezeli a verziókezelő rendszerszoftver.

Mi az a Git?

A Git egy ingyenes, nyílt forráskódú és hatékony verziókezelő szoftver, amelyet a szoftverfejlesztők jelenleg messze a legszélesebb körben használnak világszerte.

A Git egy elosztott verziókezelő rendszer, ami azt jelenti, hogy minden felhasználónak saját projektkódja lesz a merevlemezen, ahelyett, hogy egy központi szerverre hagyatkozna, amely tárolja a fájlváltozásokat.

Számos előnnyel és funkcióval rendelkezik, amelyek megkönnyítik a fejlesztést és az együttműködést. Sokkal több előnye van a git használatának, a biztonságtól, a rugalmasságtól stb. A Git használatának megkezdése után jobban megértheti ezeket.

Most nézzünk meg néhány forrást, ahol elkezdheti jobban megtanulni a git-et, és felhasználhatja őket későbbi hivatkozásra.

  A Siri-javaslatok letiltása az iPhone lezárási képernyőjén

Git Tower

Az Torony egy git kliens eszköz, amely Mac és Windows rendszeren is elérhető. Az eszköz mellett a webhely ingyenes online könyvet biztosít a Git vizuális tanulásához, színes képekkel a fogalmak egyszerű megértése érdekében.

Ez a könyv megtanítja nekünk a Git-et parancssoron keresztül és az asztali GUI eszközt. Végigvezet minket a Mi a git? haladóbb témákhoz. A webhely Git Cheatsheet-et, videó tanfolyamokat, élő webináriumokat stb.

A Git helyes megszerzése

Atlassian ingyenes oktatóanyag-sorozatot biztosít a Git használatának kezdetétől a témakörök széles skálájáig, lépésről lépésre. Az oktatóanyagok az összes fogalmat részletesen, vizuálisan, képek segítségével magyarázzák el.

A webhely külön szakaszt tartalmaz szószedetként, amely tartalmazza a Git listát parancsokat és terminológiák és a kapcsolódó oktatóanyagokat alább. A webhely oktatóanyagokat is tartalmaz a Gitre való migrációról más verziókezelő rendszerekről, például az Apache SVN-ről és a Perforce-ról.

Udacity

Udacity ingyenes tanfolyamot biztosít „Version Control with Git” néven. Lefedi a Git verziókezelő rendszer használatának alapjait. A tanfolyam a Git céljának és terminológiájának bemutatásával kezdődik.

Tovább halad az első Git Repository létrehozásával és a meglévő Git-tárral való együttműködéssel. Később foglalkozik a véglegesítésekkel, a változások előzményeivel, az elágazásokkal, az összevonásokkal és így tovább. A kurzus végén elsajátíthatja az erős Git alapismereteket, amelyek elég jók ahhoz, hogy elkezdje használni a projektjeit.

Tanuld meg a Git Branchingot

Tanuld meg a Git Branchingot egy interaktív webhely, amely animáltan tanítja a git-et. A weboldal egy sor megoldandó kihívást tartalmaz, amelyekben minden kihívás számos izgalmas szintet tartalmaz.

Minden kihívásban lépésről lépésre bemutatjuk a git funkciókat és a hozzájuk tartozó feladatokat, amelyeket végre kell hajtani, hogy továbbléphess a következő szintre. A webhely egy parancssori felületet biztosít a parancsok begépeléséhez és játékához, játékos módszerrel.

Pro Git könyv

Pro Git egy Scott Chacon és Ben Straub által írt Git tankönyv, amely online változatban ingyenesen elérhető a webhelyen Git’s hivatalos honlapján. Ez a tankönyv mindent megtanít, amire szüksége van ahhoz, hogy mesterré váljon a Gitben.

  A hálózati sávszélesség figyelése Linuxon

Amellett, hogy megtanít a Git parancsokra és azok jellemzőire, ismereteket ad a git belső működéséről is.

Ezenkívül EPUB és PDF formátumban is elérhető. Ez a könyv több mint 15 idegen nyelven is elérhető. Ezenkívül jelenleg néhány más nyelvre is lefordítják.

GitKraken

GitKraken egy ingyenes git GUI kliens Linux, Windows és Mac rendszerekhez. A webhely ingyenes oktatóanyagokat kínál a git könnyű tanulásához. Minden oktatóanyag részletesen elmagyarázza a fogalmakat és a funkciókat, valamint az animált videókat az egyszerű tanulás és a jobb megértés érdekében.

Ezenkívül a webhely oktatóvideókat, a Git bevált gyakorlatait, tippjeit és trükkjeit, a gyakori git-problémák megoldásait, a Git-parancsok referencia-kalauzát és a git terminológiák definícióit is tartalmazza.

Elsősegélynyújtás

Elsősegélynyújtás Git a gittel kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdések és problémák gyűjteménye. Egyszerű magyarázatokkal és a megfelelő git-parancsokkal ad megoldást a leggyakrabban felmerülő lekérdezésekre.

Ennek a webhelynek a fő mottója, hogy könnyen és gyorsan megkeresse a leggyakoribb git-problémákat, amikor felmerülnek. A webhely kezdőlapja egy nagy keresősávval kezdődik, amelyen beírhatja a lekérdezéseinket, és megadja a megfelelő találatokat.

Eduonix

Eduonix ingyenes Git-tanfolyamot kínál „Git kezdőknek” címmel, amely a szoftver telepítésével és egy adattár létrehozásával megtanít téged, Git, az alapokra. A tanfolyam továbbvezeti Önt azáltal, hogy megtanítja az összes alapvető parancsot, amely egy alapprojekten való munkához szükséges.

Miután megszerzett erős alapot az alapoktól, felfedezheti a forráskód különböző verzióinak összehasonlítását, az elágazásokat, az egyesítést stb.. Később bonyolultabb témákat is megtudhat, mint például az alapozás, a git címkék, a fájlmódosítások elrejtése, konfliktusok megoldása.

A tanfolyam elvégzése után minden szükséges alapvető git tudással rendelkezel, hogy bármilyen git projekten dolgozhass.

  Javítsa ki a hiányzó letöltött fájlok hibáját a Steamen

Git Immersion

Git Immersion egy vezetett túra, amely végigvezeti a Git alapjain azáltal, hogy Labs formájában tanítja a fogalmakat. A webhely mintegy 50+ labort biztosít. Minden laborban egy git-koncepciót szerezhet, kezdve a telepítéstől a leggyakoribb git-témákig.

Minden laborban felhasználóbarát módon elmagyarázták az összes fogalmat. Mindegyik laborban megadja a fogalom egyszerű leírását és a megfelelő parancsokat, hogy kipróbálhassa magát, hogy a tanuló nagyon gyorsan megértse a koncepciót.

Visual Git Referencia

Vizuális Git Referencia Mark Lodato egyszerű webprojektje, amely színes diagramokon keresztül magyarázza el a git működését. Azzal kezdődik, hogy megtanít minket az alapvető git munkafolyamatokra és konvenciókra.

A webhely képszerűen magyarázza el a leggyakoribb git-parancsokat, elmagyarázva, hogyan zajlanak le az egyes lépések a színfalak mögött. Ezenkívül online lehetőséget biztosít Git játszótér eszköz, ahol kipróbálhat több git parancsot, és megjelenítheti, hogyan működnek. Ezenkívül ez a projekt néhány más idegen nyelven is elérhető.

Következtetés

A verziókezelés alapvető készség, amelyet minden szoftverfejlesztőnek és programozónak el kell sajátítania.

Ma az informatikai iparágak csaknem 99%-a verziókezelő szoftvert használ forráskódja kezelésére. Jobb, ha ma elkezded tanulni a Git-et, ha még nem tetted meg.

Boldog kódolást 👨‍💻