10 legjobb számológép a bonyolult matematikai egyenletek egyszerű megoldásához (Android és iOS)

Valld be! A matematika kemény dió.

Az összetett problémáktól a legalapvetőbbekig a matematikai egyenlet megoldása még a világosabbak számára is kihívást jelenthet.

Az összetett számítások megoldása sok időt vesz igénybe, különösen az olyan problémák megoldása, mint a számítás és a trigonometria. Ilyenkor kell a tudományos számológép. Ezeket a tudományos számológépeket azonban nem tarthatja mindig kéznél.

Így ez a bejegyzés megosztotta a legjobb tudományos számológép-alkalmazások listáját.

A tudományos számológép-alkalmazások előnyei

A számológép-alkalmazások segítenek megoldani az alapvető és haladó szintű aritmetikai feladatokat. A tudományos számológépet nem lehet mindig kéznél tartani. Éppen ezért ezek a mobilalkalmazások nagy segítségnek bizonyulhatnak a matematikai problémák megoldásában.

Nézzük meg a matematikai számológép alkalmazások használatának számos előnyét:

#1. Könnyen kezelhető

Az online számológép-alkalmazások használatának egyik fő előnye a könnyű használat és hozzáférhetőség. Ezek az alkalmazások intuitív kezelőfelülettel rendelkeznek, és másodpercekig is eltarthatnak a matematikai problémák megoldása.

Csak annyit kell tennie, hogy a megfelelő sorrendben el kell dobnia a problémát és a szimbólumokat, és a számológép megadja a pontos választ.

A legjobb dolog az, hogy lépésről lépésre végigvezeti Önt a problémamegoldáson, hogy megértse az ilyen problémák fogalmát.

#2. Változatos számítások

A számológép-alkalmazások nem csak az alapvető összeadás, kivonás és szorzás megoldására szolgálnak, hanem összetett aritmetika és algebra megoldására is. Hatékonyan megoldhat életkori problémákat, területeket és térfogatokat, másodfokú egyenleteket, sőt számításokat is.

#3. Pontosság és Hatékonyság

A hagyományos számításokhoz tollra és papírra van szükség, és nagy a hibalehetőség. Az online matematikai számológépek nem csak gyorsak, de pontosak is. Ha a megfelelő bevitelt adja meg, másodperceken belül megkapja a pontos választ.

Ezenkívül áttekintést kap a megtett lépésekről.

#4. Testreszabott tanulás

Egyes számológép-alkalmazások matematikai megoldási funkciókkal is rendelkeznek, ahol a tanulók extra gyakorló teszteket és feladatokat kaphatnak. Olyan funkciókat kínál, mint a testreszabott tanulási tapasztalatok összetett matematikai problémák megoldásában.

Mi más? Egyes prémium számológép-alkalmazások szakértői segítséget kínálnak a tanulási élmény fokozásához.

Az alábbiakban felsoroltunk néhány kiváló számológép-alkalmazást, amelyek a leghosszabb matematikai számításokat is szakszerűen megoldják, időt takarítva meg. Az általunk megosztott online számológép-alkalmazások többsége elérhető az Apple Store-ban és az Androidon.

Ugorjunk bele a legjobb tudományos számológép-alkalmazások listájába a legfontosabb jellemzőikkel:

Panecal tudományos számológép

Az Appsys Panecal egy tudományos számológép alkalmazás iOS és Android felhasználók számára. Ez a 32 bites számológép lehetővé teszi a képletek megjelenítését és szerkesztését, hogy ne kövessen el hibákat. A korábbi képleteket mentheti is, hogy onnan kezdje, ahol abbahagyta.

Változómemória használatával is módosíthatunk bizonyos értékeket, hogy végül kiszámítsuk azokat.

A képernyőn bármelyik képlethez vagy számhoz navigálhat, vagy görgethet a képletek között. A Panecal különféle mozdulatokkal rendelkezik, például egy hosszú koppintással a másoláshoz és beillesztéshez.

  GRE Vocab Lock Tanuljon meg egy új szót minden alkalommal, amikor ránéz a telefonjára [Android]

Gyors funkciók:

 • A felhasználók a felületről visszaállíthatják a képleteket és ellenőrizhetik a válaszok előzményeit.
 • Az Appsys lehetővé teszi a bináris számok, decimális, oktális és hexadecimális számok számítását.
 • Különféle matematikai műveleteket hajt végre, például inverz trigonometrikus függvényeket, logaritmikus függvényeket, hatványfüggvényeket, hatványgyökfüggvényeket, faktoriálisokat, abszolút értékeket, százalékszámításokat, moduloszámításokat, valamint poláris és derékszögű koordinátákat.

Elérhető: Google Play Store és Apple Store

Desmos

A Desmos egy grafikus számológép alkalmazás, amelyet kifejezetten a poláris és derékszögű koordináták feltérképezésére terveztek. Csak egyszerűen be kell írnia bármilyen egyenletet, és ez a grafikus számológép másodperceken belül vonalakat és parabolákat rajzol.

Ez a matematikai alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy poláris és derékszögű grafikonokat ábrázoljanak az intuitív csúszkák és az adatbeviteli eszköz segítségével.

Mi más?

A Desmos zökkenőmentesen tud trigonometrikus egyenleteket rajzolni, számítási és előszámítási feladatokat megoldani, sőt az adatoknak megfelelő statisztikai adatokat is bemutatni.

Gyors funkciók:

 • A Desmosnak van egy tudományos számológépe is, amely olyan összetett matematikai problémákat old meg, mint a négyzetgyökök, kockák és akár naplók.
 • A Desmos nem igényel internetkapcsolatot. Az alkalmazást akár offline is elérheti.
 • Képernyőolvasót kínál a kép rögzítéséhez és grafikon rajzolásához.
 • Ezenkívül a felhasználók hangnyomokat is használhatnak, hogy jobban megértsék az ábrázolást.

Elérhető: Play Store és Apple Store

GeoGebra

A GeoGebra egy matematikai problémamegoldó alkalmazás, amely tábla funkciót is tartalmaz. Akár egyénileg, akár az osztályteremben szeretne dolgozni, a GeoGebra zökkenőmentesen működik.

Ez az ingyenes számológép-alkalmazás különféle matematikai problémákat old meg, beleértve a számításokat, a statisztikákat, a geometriát és az algebrát.

Grafikonokat a fogd és vidd felület segítségével hozhat létre. Ezenkívül rugalmasan kezelheti a grafikonokat az ujjcsúszkák segítségével.

A GeoGebra egyszerű kezelőfelülettel rendelkezik, ahol különféle formák és vonalak állnak rendelkezésre, amelyeket felhasználhat az ábrázoláshoz és a béléshez.

Gyors funkciók:

 • A felhasználók leképezhetik a valós idejű számításokat, és vezérelhetik a változókat alul a grafikonok beállításához.
 • Emellett rengeteg ingyenes tanulási tevékenység található, amelyeket az alkalmazásból kereshet.
 • Egyszerre válthat az algebra és a táblázat nézet között.

Elérhető: Play Store és Apple Store.

RealCalc tudományos számológép

Nem fog örülni a hagyományos felhasználói felületnek, hanem azokkal a funkciókkal, amelyeket ez a számológép-alkalmazás megold.

A RealCalc egy tudományos számológép alkalmazás az Android felhasználók számára. Több mint 20 millió letöltést és különféle 5 csillagos értékelést kapott. A számológép alkalmazás úgy van felépítve, mint egy valódi számológép.

A RealCalc olyan összetett matematikai problémákat old meg, mint a hatványok, gyökök, kitevők, trigonometrikus függvények és még naplók is.

Ebben az alkalmazásban egyáltalán nincsenek harangok és sípok.

A Realcalc olyan funkciókkal rendelkezik, mint a tudományos számítások, a történelem, az emlékek és az egységkonverziók. Csakúgy, mint az igazi számológép, ez az alkalmazás is támogatja a 12 számjegyet, és különböző stílusokban és formátumokban érhető el.

Gyors funkciók:

 • Az alkalmazás fekvő és álló megjelenítést is biztosít.
 • Támogatja a bináris, oktális és hexadecimális számításokat.
 • A RealCalc különféle grafikákat és képernyőfelbontásokat támogat minden méretben.

Elérhető: Play Áruház

Tudományos számológép

Ha egyszerű tudományos számológépre van szüksége, akkor a Simple Innovation tudományos számológépét ajánlom. A számológép alkalmazás hagyományos, de könnyen használható felülettel érkezik.

  Hogyan használhatunk nagy Android telefonokat egy kézzel

Ennek a számológép-alkalmazásnak azonban nem lesz nehéz dolga. Tartsa lenyomva a számokat a konstansok, változók és mutatók, például a π kiválasztásához.

Ezzel a számológép alkalmazással aritmetikai műveleteket hajthat végre, beleértve a naplót, a grafikon számológépet, a másodfokú egyenletet és a mátrixokat.

Elérhető: Play Áruház

TechCalc tudományos számológép

A TechCalc egy tudományos számológép alkalmazás, amely alkalmas matematikai és fizikai problémák megoldására. 12 különböző számítási móddal rendelkezik. A TechCalc 44 különböző számítási lehetőséget, egy tudományos referencia szekciót és egy periódusos elemeket tartalmaz.

A referencia rész különféle számításokat tartalmaz, beleértve a fizikai törvényeket, a matematikai algebrát, az elemi algebrát, a pH-kalkulátort, a BMI-kalkulátort és miegymást.

A felhasználóbarát felület lehetővé teszi a számjegyek nagyítását vagy kicsinyítését a + vagy – gombokkal. Bár az alkalmazásnak van ingyenes verziója Androidra, szalaghirdetéseket tartalmaz.

2,99 dolláros kikiáltási árat fizethet, ha hirdetésmentes verzióra van szüksége.

Gyors funkciók:

 • A számológép alkalmazás 64 bites programozói módot kínál, amely hexa, okta, bináris és decimális számokat kínál.
 • A felhasználók személyre szabhatják a számológép felületét különféle elrendezések közül választhatnak.
 • A számítások rögzíthetők, így a felhasználók hozzáférhetnek a számítási előzményekhez.

Elérhető: Play Áruház

Ingyenes42

Emlékszel a régi HP-42S számológépekre? A Free42 ennek a pontos megvalósítása.

A Free42 egy nyílt forráskódú számológép-alkalmazás, amely hagyományos felhasználói felülettel rendelkezik, és ugyanúgy működik, mint a régi számológép. A számológép alkalmazásnak két nézete van: normál és fekvő.

Mi több? Sokféle skin közül választhat, és feltöltheti a kívánt megjelenést. Ha azonban olyan számológépet keres, amely bonyolult funkciókat, például parabolákat, poláris és derékszögű koordinátákat old meg, szerezze be a Free42 továbbfejlesztett verzióját.

A Plus42 a Free42 számológép alkalmazás továbbfejlesztett változata. Összesen 8 sorból és 22 oszlopból áll.

Gyors funkciók:

 • A felhasználók importálhatják és exportálhatják az adatokat.
 • A matematikai feladatok kinyomtathatók, és leginkább a HP-82240 nyomtatóval kompatibilisek.
 • A Free42 elérhető Linuxon, Windowson és MacOS rendszeren is.

Elérhető: Play Store és Apple Store

NCalc tudományos számológép alkalmazás

Az NCalc egy egyszerű, de hatékony számológép, amely lehetővé teszi bármilyen matematikai probléma megoldását, például azt, hogy hogyan írja fel őket egy darab papírra. Az alkalmazás nagyon jól működik a két móddal – szimbolikus és numerikus.

Az NCalc olyan összetett és alapvető problémákat tud megoldani, mint az általános és köbös, másodfokú és kvartikus egyenletek. Ezenkívül származékokat, integrálokat és számítási feladatokat is számíthat.

Ezenkívül a táblázat szolgáltatás létrehozza a tábla alapot a kifejezés beírásakor. A felhasználók számítási előzményeket generálhatnak, és másodperceken belül exportálhatják a számításokat. A finomságok érdekében az alkalmazás különféle stílusos témákat és betűtípusokat tartalmaz.

Gyors funkciók:

 • A decimális formátum ötféle formában létezik; normál, műszaki SI, tudományos és rögzített.
 • A matematikai számításokon kívül az NCalc fizikai egyenleteket, például vektorokat is megold.
 • Az alkalmazás különböző billentyűzetkiosztásokat kínál, amelyek a 115 es plus, 991 es plus, 300 es plus és 991 ex modellekre hasonlítanak.
 • Az egyik legjobb tulajdonság a többgrafikonos munkaterület, ahol a különböző felhasználók együttműködhetnek.
  11 fantasztikus iOS-forrás, amely jobb alkalmazásfejlesztővé teheti Önt

Elérhető: Apple Store

Tryvin kalkulátor

A Tryvin Calculator+ kifejezetten iPhone-ra és iPadre készült. Tetszetős felülettel és nagy betűtípusokkal rendelkezik. A Tryvin egy elegáns számológép-szerű felületet kínál, amely számos speciális funkciót támogat, beleértve a speciális szerkesztést, másolást és beillesztést, sőt exportálást és importálást is.

Míg az alkalmazás ingyenes verziója tartalmazza a tudományos számológépet, a frissített verzió a funkciók széles skáláját kínálja.

A Tryvin számológép alkalmazásnak van egy kézírási funkciója, ahol a felhasználók a billentyűzet helyett a kezükkel írhatják meg az egyenleteket.

Mi más? Megoldhat összetett matematikai problémákat, beleértve a polinomiális egyenleteket, a lineáris egyenleteket, a grafikonokat és a statisztikákat.

Gyors funkciók:

 • A Tryvin számos témát és felületet tartalmaz a tervezési könyvtárban.
 • A valutakalkulátor olyan funkciókat tartalmaz, mint az árfolyamok és hozzáférés több mint 150 pénznemhez.
 • A számológépet integrálhatja Apple Watch-jával, és közvetlenül működtetheti.

Elérhető: Apple Store

PCalc Lite

A PCalc olyan szolgáltatásokat kínál, amelyek szélesebb körűek, mint a többi tudományos számológép alkalmazás. Tökéletes tudósoknak, mérnököknek, programozóknak és mindenkinek, akinek teljesen működőképes számológépre van szüksége.

A jobb oldalon az alkalmazás RPN módot kínál full-stack kijelzővel. Kapcsolható gombelrendezéssel rendelkezik, amely függőleges és vízszintes elrendezést is tartalmaz. Ezenkívül van egy teljes szerkesztő, amely testreszabható és megosztható másokkal.

A felhasználók számos téma közül választhatnak, a minimalistától a legszembetűnőbbig. Amit a legjobban szerettem ebben a számológép alkalmazásban, az a stílusos felület és a 3D nézet.

Gyors funkciók:

 • Az osztott képernyő funkció lehetővé teszi két ablak egyidejű megnyitását.
 • A hangalapú keresést lehetővé tevő funkciókkal és tippszámítóval is támogatja az Apple Watch-ot.
 • A számológép alkalmazás támogatja a hexadecimális, oktális és bináris számításokat.
 • Két elrendezési módot kínál: Mérnöki elrendezés és Szalagos elrendezés.

Elérhető: Apple Store

Mire kell figyelni, amikor tudományos számológép alkalmazást választ?

A tudományos számológép-alkalmazások a dedikált számológép átfogó funkcióit kínálják.

Az Ön igényeitől függ, hogy egy fejlett számológép alkalmazást keres-e az összes csengővel és síppal, vagy csak egy olyan alkalmazást, amely alapvető funkciókkal rendelkezik.

Íme egy gyors ellenőrző lista azokról a tényezőkről, amelyeket figyelembe kell vennie a számológép-alkalmazás kiválasztásakor:

 • Felhasználóbarát felület: Senki sem szereti az ügyetlen felhasználói felületet és a zsúfolt funkciókat egy helyen. Válasszon olyan alkalmazásokat, amelyek letisztult felülettel rendelkeznek, nagy elrendezésekkel és tiszta billentyűzet-betűtípusokkal.
 • Könnyű export és import: Érdemes megfontolni a számológépet is, amely lehetővé teszi a problémák és megoldások egyidejű exportálását és importálását.
 • Számítási előzmények: A legtöbb alkalmazás rendelkezik ezzel a funkcióval. A számológép alkalmazásnak számítási előzményt kell biztosítania a korábbi problémákhoz.
 • Smart Watch támogatás: Nem feltétlenül, de ez az egyik kiváló tényező, amelyet figyelembe kell venni. A számológép alkalmazásának támogatnia kell az okosórákat, például az Apple Watch-ot, hogy közvetlenül elérhesse.

Szerző megjegyzése

A cikkben említett tudományos számológép-alkalmazások annak ellenére, hogy különféle funkciókat kínálnak, felhasználóbarátok. Ha egyszerű számításai vannak, azt javaslom, hogy használja a Free42 ingyenes verzióját.

Ha azonban összetett funkciókat kell elvégeznie, használja a TechCalc, a GeoGebra és a Tryvin alkalmazásokat. Tekintse meg ezeket a számológép-alkalmazásokat, és érezze jól magát, hogy közelebb kerüljön a matematika iránti szeretetéhez.

Ne felejtse el megnézni a legjobb STEM-alkalmazásokat gyermekei számára, hogy megtanulják a természettudományokat, a technikát és a matematikát.