11 legjobb duplikált fájlkereső a Windows és a Mac tisztán tartásához

Rengeteg helyet takaríthat meg a rendszerén, ha törli az eszközén található duplikált fájlokat.

A Windows és a Mac zökkenőmentes működéséhez törölnie kell az ismétlődő fájlokat. A rendszer lelassul és megbízhatatlanná válik, ha a merevlemez megtelik.

A legegyszerűbb megoldás egy nagyobb merevlemez beszerzése és a rendszer kapacitásának bővítése. Ha nem akarja ezt a lehetőséget választani, a legjobb, amit tehet, ha törli a szükségtelen fájlokat a rendszerről. Nem valósítható meg, hogy leüljön és megkeresse az összes ismétlődő fájlt a rendszerben. Ez az, ahol a különböző eszközök a segítségedre lehetnek.

A duplikált fájlkereső szoftver segítségével könnyen megtalálhatja a duplikált fájlokat a számítógépén. Mindössze annyit kell tennie, hogy futtassa a szoftvert, és egyetlen kattintással törölje az összes duplikált fájlt.

Tehát ugorjunk közvetlenül a legjobb duplikált fájlkereső szoftverek listájára.

CCleaner

Ha olyan eszközt keres, amely megkeresi a duplikált fájlokat, és segít más dolgokban, például az adatvédelemben, fontolja meg a CCleaner használatát. Segítségével könnyen és gyorsan megtalálhatja a számítógépén található összes ismétlődő fájlt. Ezenkívül megkereshet bármilyen fénykép, videó, dokumentum vagy más fájltípus másolatát az eszközön. Ez az eszköz az összes mappát átnézi, hogy megtalálja a megadott fájlokat.

Egy másik innovatív funkció a PC állapotellenőrzése. Ez a funkció teljesen elemzi a számítógépét, és néhány javítást javasol az optimalizáláshoz. Ezzel gyorsabban és gördülékenyebben fog működni a számítógép. A CCleaner automatikusan frissíti a számítógépen használt összes szoftvert, hogy elkerülje a kihasználható kiskapukat.

A Mac vagy Windows rendszer gyorsabban kezd működni a CCleaner segítségével, mivel az összes elavult fájlt és beállítást törölné. A szükségtelen háttéralkalmazásokat leállítjuk, hogy elkerüljük, hogy a RAM-ot olyan helyeken használják, ahol nincs rá igazán szükség. Ezáltal a számítógép zökkenőmentesen és pontosan fog működni.

Avast

Az Avast Cleanup a tökéletes beállítási lehetőség a számítógép megtisztítására és felgyorsítására. Ahogy a számítógép öregszik, különböző módszereket kell alkalmaznia a teljesítmény növelésére és a lelassulás megelőzésére.

Ha úgy érzed, hogy kifogy a helyed, nem kell aggódnod, mert az Avast gondoskodik róla. Az Avast minden fájl vizsgálatát elvégzi, hogy megtalálja a duplikált fájlokat, és eltávolítja a kéretlen fájlokat a rendszer zökkenőmentes működése érdekében. Ez az eszköz kiváló lehetőségnek tekinthető, ha feljavító eszközkészletet keres.

Az Avast néhány fő funkciója:

 • Alvó mód az erőforrás-fogyasztó alkalmazások hibernált állapotában tartásához
 • Shortcut Cleaner az összes elhalt parancsikon eltávolításához a rendszerből
 • Rendszeres automatikus karbantartás
 • Törli a cookie-k nyomait az összes böngészőből
 • Bloatware eltávolítás a nem kívánt, harmadik féltől származó eszközök eltávolításához
 • Ellenőrzi és kijavítja az összes problémát a lemezen

Ezen kívül rengeteg más funkció is megéri az Avast Cleanup Premiumot. A számítógépe ugyanúgy fog futni, mint egy új, az Avast segítségével végzett optimalizálásokkal.

Ikrek

A MacPaw Gemini segítségével néhány másodpercen belül megtalálja az összes ismétlődő fájlt Mac számítógépén.

  Az Ultimate Power Plan engedélyezése Windows 10 rendszeren

Intelligens működése elég intelligens ahhoz, hogy megtalálja a másolatokat, és több tonna lemezterületet szabadítson fel. Most már nincs szükség a rendszer minden sarkában kutatni az ismétlődő fájlok megtalálásához, mert a Smart Select egyetlen kattintással meg tudja valósítani.

Akárcsak a másolatok, még a hasonló adathordozók is túl sok helyet foglalnak el. Az Ikrek megkeresi őket, Ön pedig könnyedén kiválaszthatja a kívántakat, a többit pedig törölheti. Megtekintheti az összes hasonló képpel ellátott fotót, és csak a legjobbat tarthatja meg. A Gemini az iTuneson keresztül nézi, hogy nincs-e ismétlődő médiafájl.

A legjobb dolog itt az, hogy a Gemini algoritmusa aszerint tanul, ahogyan megtalálja a másolatokat és törölje azokat. Emlékezni fog a megőrzött és a törölt fájlokra. Ha talál néhány példányt, az Ikrek értesíteni fog. Ezzel a Mac gépe örökre mentes marad a duplikált fájloktól.

Ha tévedésből töröl valamit, akkor nem kell aggódnia, mert a Gemini a kukában tárolja, így egyetlen kattintással visszaszerezheti. Egy másik csodálatos dolog a Gemini felhasználói felülete. Az emberek szeretik ezt az eszközt használni letisztult és díjnyertes felhasználói felületének kialakítása miatt.

A Gemini abban hisz, hogy a dolgokat egyszerűvé kell tenni a felhasználók számára, mert ezt teszi a duplikált fájlkereső.

PassFab

A PassFab Duplicate File Finder segít a rendszer tisztán tartásában azáltal, hogy észleli és törli az összes duplikált fájlt a rendszeren. Nem számít, milyen fájlformátumról van szó, ha ez egy duplikált, akkor a szoftver megszabadul tőle. A szoftver nagyon jól kompatibilis a Windows laptopokkal, asztali számítógépekkel, belső meghajtókkal és még külső meghajtókkal, például USB-vel, SD-kártyákkal stb.

Ha túl sok fájlt tárol a rendszerben, gyakran nehéz megtalálni az ismétlődő fájlokat. De teljes mértékben támaszkodhat a PassFab Duplicate File Finderre, mert egyetlen vizsgálattal láthatja az összes duplikált fájlt maga előtt. Tehát most már nem kell elviselni a lassú rendszereket. Abban a pillanatban, amikor úgy érzi, hogy nincs szabad hely, csak törölnie kell az ismétlődő fájlokat.

A legjobb dolog ebben az eszközben, hogy megmutatja az összes duplikált fájl összehasonlítását. Ezzel meglehetősen egyszerűvé válik a másolatok letöltése, és csak az eredetiek megőrzése. A felület meglehetősen könnyen használható és intuitív. Az összes fájl a lomtárba kerül, így ellenőrizheti, hogy szüksége van-e ezekre a fájlokra vagy sem.

Csak egy 3 lépésből álló folyamaton kell keresztülmennie, hogy megtalálja az összes ismétlődő fájlt a rendszeren. Adja hozzá az összes beolvasni kívánt mappát. Válassza ki a szkennelési módot. Végül törölje az összes ismétlődő fájlt. Most a rendszer készen áll.

Macube

Minden Mac-felhasználó kiváló optimalizálási eszköznek találja a Macube-ot. Ami a felhasználói élményt illeti, ennek az eszköznek az a lényege, hogy a felhasználók érezzék a Mac számítógépek valódi erejét. Az eszköz által elérhetővé tett optimalizálások segítségével Maced mindig olyan marad, mint egy új.

A Macube által elérhetővé tett szolgáltatások mindegyike minden Mac-felhasználó számára szükséges.

 • Duplicate Files Finder
 • Intelligens szkennelő rendszer
 • Törölje a nem használt fájlokat a méret alapján
 • Magánszféra védelem
 • Az alkalmazások és adataik teljes eltávolítása

Az összes szolgáltatás közül a leghasznosabb az összes Mac-eszköz számára a Duplicate File Finder funkció. Nem kell minden mappában minden fájlt végigmenni. Most már teljesen támaszkodhat erre a funkcióra, és megtalálhatja az összes olyan duplikált fájlt, amely felemészti a lemezterületet.

  Mi az Opció gomb a Windows billentyűzeten?

DupInOut

Az ismétlődő fájlok törlése után az adatok meglehetősen rendezettnek tűnnek, és az eszközön is bőven van hely. De nagyon fárasztó feladat ismétlődő fájlok keresése az összes adat között. A DupInOut itt végzi el a munkát Ön helyett, hogy Ön produktívan és pontosan dolgozhasson.

A DupInOut kiemelkedik a többi duplikált fájlkereső szoftver közül néhány kulcsfontosságú funkció miatt.

Dobja el a mappákat a kereséshez és figyelmen kívül hagyáshoz

A szoftver meglehetősen könnyen használható felülettel rendelkezik a kezdők számára. Mindössze annyit kell tennie, hogy egy részbe dobja azokat a mappákat, amelyekben a duplikált fájlokat meg szeretné keresni. A másik részben el kell helyeznie azt a mappát, amelyben figyelmen kívül szeretné hagyni a keresést.

Keresési szűrők meghatározása

Ezek a keresési szűrők előnyben részesítik az ismétlődések keresését. Korlátozhatja a szkennelési folyamatot bizonyos típusú fájlokhoz, és korlátozhatja a fájlméretet is. Használhatja a szoftverben elérhető előre meghatározott keresési szűrőket, vagy létrehozhat saját szűrőket a jobb eredmények érdekében.

Fájl kiválasztása egyetlen kattintással

Még ha a szoftver biztosítja is az összes másolatot, nagyon fárasztó feladat mindegyiket felülvizsgálni. Az automatikus kiválasztási asszisztens elvégzi a munkát Ön helyett. Több száz fájlt jelölhet meg egyetlen kattintással a megadott minta alapján. Ezen felül örömmel fogja tudni, hogy a szoftver minden csoportból egy példányt tárol, így nem veszít el minden adatot.

Fájlszervezés

A duplikált fájlkereső funkción kívül a DupInOut a fájlszervezésben is jó. Ha több ezer fájl van az eszközön, könnyedén rendezheti őket különböző mappákba a fájltípusok, a módosítási idők és a létrehozási dátumok alapján.

A DupInOut egy kiváló duplikált fájlkereső szoftver, és egyéb funkciói hasznosak a számítógép optimalizálásához.

Duplicate File Remover

Végezze el a számítógép összes mappájának teljes elemzését, hogy könnyedén megtalálja az összes ismétlődő fájlt. A Duplicate File Remover egy médiaszerkesztő eszközből áll, amellyel szétválaszthatja az összes médiafájlt, és törölheti azok másolatait, amelyek helyet foglalnak el az eszközön. Így már nem kell attól tartanod, hogy elfogy a helyed.

Meg fogja találni az eredeti fájlt és a rendszerben található másolatokat. A legjobb dolog ebben az eszközben a felhasználóbarát felület és az intuitív kialakítás. Egyetlen kattintással böngészhet az összes mappában, dokumentumban és médiafájlban. A szoftver segítségével több mint 100 fájlformátum között böngészhet.

Amíg a rendszer duplikált fájlokat keres, kihagyhat néhány fájlt, amelyet meg szeretne tartani. A rendezés és a fájlok rendezése meglehetősen egyszerűvé válik ennek az eszköznek a segítségével. Tehát elmondhatjuk, hogy ez nem csak egy duplikált fájlkereső szoftver, hanem segít a számítógép optimalizálásában is a pontosság és simaság érdekében.

Duplicate Cleaner

Duplikált fájlok halmozódnak fel a rendszerben, és végül lelassítják. Az ismétlődő fájlok rendszeres tisztítása kulcsfontosságú a helytakarékosság és az eszköz zavartalan működése szempontjából. A Duplicate Cleaner segít megtalálni az összes ismétlődő fájlt, így nem kell minden mappában keresgélnie.

  Javítsa ki a League of Legends nem meghatározott hibát a Windows 10 rendszerben

A könnyen használható felület rákérdez arra a helyre, ahol duplikált fájlokat és mappákat szeretne keresni. Az eszköz Kiválasztási asszisztense segít kiválasztani az összes eltávolítani kívánt fájlt. Miután a szoftver megjeleníti az eredményeket, törölheti azokat, vagy megváltoztathatja a helyüket is.

Még ha kivágta, átméretezte, elforgatta vagy szerkesztette fotóit, a Duplicate Cleaner továbbra is meg tudja találni a másolatokat, és értesíti Önt róluk. Így többé nem kell aggódnia a rendszeren lévő hasonló fotók miatt.

Több zenei fájl könnyen eltávolítható az eszköz által biztosított duplikált szkennelési lehetőségekkel. Kereshet duplikált fájlokat a cím, név, előadó vagy egyéb címkék alapján.

Az eszköz a zip fájlokat is megvizsgálja, hogy pontos eredményeket kapjon, ha a zip mappában ismétlődő fájlok találhatók.

XYplorer

A fájlok kezelése soha nem volt ilyen egyszerű a Windows-felhasználók számára. Az XYplorer segítségével teljes mértékben támaszkodhat rá a fájlok teljes körű kezelésében. A szoftver rendkívül megbízható, és számos olyan funkcióval rendelkezik, mint például egyedi módszerek egyes ismétlődő feladatok automatizálására, az eszköz testreszabható felülete, füles böngészés és hatékony fájlkeresési lehetőség.

A legjobb dolog ebben a fájlkezelőben az, hogy teljesen hordozható. Nincs szükség telepítésre, és megjegyzi a mentett konfigurációt is. Az eszközt úgy tervezték, hogy növelje a hatékonyságát, és lehetővé teszi, hogy teljes mértékben a munkafolyamatára összpontosítson.

Rengeteg testreszabási lehetőség áll rendelkezésre, hogy az eszközt tetszés szerint működjön. Akár törölni szeretné az ismétlődő fájlokat, akár teljesen optimalizálni szeretné a rendszert, számíthat az XYplorerre a számítógép zökkenőmentes működésében.

MindGems

A MindGems egyedülálló tulajdonsága, hogy összehasonlítja a fájlok tartalmát, és kideríti a duplikált fájlokat, még akkor is, ha különböző neveket használnak. Ez lehetővé teszi az ismétlődő fájlok megtalálását az adatok összehasonlításával.

A MindGems Duplicate File Finder eszköz fejlett algoritmusokat használ a duplikált fájlok keresésére. Az eszköz minden formátumban megkeresheti az ismétlődő fájlokat, beleértve a képeket, videókat, dokumentumokat és egyebeket.

Az egész folyamat meglehetősen egyszerű. Először is el kell kezdenie a szkennelési folyamatot több észlelési mód figyelembevételével. Hasonló fájlnevek, 100%-ban azonos tartalom és hasonló fájltípusok alapján kereshet duplikált fájlokat. Az eszköz automatikusan megadja az eredményeket az összes ismétlődő fájllal. Most megtekintheti őket közvetlenül az eszközben, és kiválaszthatja azokat, amelyeket törölni szeretne. Akár át is helyezheti a fájlokat egy biztonsági mentési mappába vagy meghajtóba, hogy optimalizálja a számítógépet és gyorsítsa azt.

4DDiG Duplicate File Deleter

A Tenoshare 4DDiG Duplicate File Deleter 100%-os pontossággal működik fényképeken, videókon, dokumentumokon, zenéken stb.

Kompatibilis a Windows és Mac rendszeren lévő belső lemezekkel, külső meghajtókkal, hálózati meghajtókkal és még a felhőalapú tárolókkal, például a Google Drive-val. Ezenkívül személyre szabhatja a keresési szűrőket úgy, hogy kiválasztja a keresési másolatok keresési helyét.

Ezt az eszközt fejlett algoritmusok támogatják, amelyek a név és a tartalom alapján keresnek fájlokat. Ezenkívül soha nem tárol semmilyen személyes adatot.

Ezenkívül ingyenesen kipróbálhatja ezt a duplikált fájlkeresőt, és frissítheti a fizetős csomagokra.

Végső gondolatok

A duplikált fájlok lelassíthatják a számítógépet, és saját maga megtalálni őket fárasztó feladat. Tehát jobb, ha egy duplikált fájlkeresőt használ a munka elvégzéséhez. Így optimalizált rendszere lesz, és nem maradnak ismétlődő fájlok a rendszerben. Válassza ki a kívánt szerszámot, és végezze el a munkát.

Ezután olvassa el a legjobb Mac-optimalizáló szoftvert.