10 webhely, ahol megéri a zenehallgatást [2023]

Ahelyett, hogy ingyen hallgatna zenét a gálaidőben, kapjon némi hozamot pénz formájában, miközben új dallamokat is felfedezhet.

Igen, ez lehetséges különféle figyelő és kereső oldalak segítségével. Ezek a webhelyek fizetnek a zenehallgatásért. Hát nem igazán csodálatos?

Tudjunk meg többet róla, miután megértjük a zenehallgatás előnyeit!

A zenehallgatás előnyei

Az egyik dolog, ami jótékony hatással lehet az agy egészségére, a zenehallgatás. Segít megőrizni az agy aktív működését, mivel az agy segít bennünket minden napi tevékenység elvégzésében. Nézzünk meg néhány további előnyt, amelyek a zenehallgatással járnak.

A zene javítja a memória teljesítményét

A zene élvezete több, az emlékek feldolgozásában részt vevő agyterületet stimulálhat, beleértve a prefrontális kérget is. Ezenkívül a zenei tevékenységekben való részvétel, például egy hangszeren való játék, javíthatja a memóriát és a kognitív teljesítményt azáltal, hogy javítja az agyi kapcsolódást és a neuroplaszticitást.

Csökkenti a stresszt és javítja az egészséget

A kortizolszint csökkenhet a zenehallgatás következtében. Hallgasson zenét, hogy segítsen ellazulni egy stresszes nap után. Énekeljen együtt, és mozgassa a lábát az optimális terápiás hatás érdekében.

A zene altruizmusra ösztönöz

Talán meglepő módon a zene még a közösségi érzést és az együttérzést is elősegítheti. Egy másik hormon, amely zenehallgatás közben szabadul fel, az oxitocin. „Szeretethormonként” ismert, mivel a bizalom és a közelség érzését kelti.

A zene elősegíti az intelligenciát

Az IQ növekedése természetesen előfordulhat, mert a zene feldolgozásához az egész agyra szükség van. Az agyféltekéknek kommunikálniuk kell, hogy megértsék és összekapcsolják az egyes fülek által fogadott hangokat. A corpus callosumnak több neuronális kapcsolata van, és létfontosságú zenehallgatáskor. A gyorsabb kapcsolódási feldolgozási teljesítménynek köszönhetően gyorsabban összekapcsolhatja gondolatait és ötleteit.

Javítja a kreativitást és a termelékenységet

A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a zene fokozhatja a kreativitást és a termelékenységet. Tegyen fel egy felemelő hangsávot, ha gondjai vannak az írással, vagy innovatív koncepción kell gondolkodnia. A tempó növekedése miatt új módszereket fog kifejleszteni nézeteinek közvetítésére.

Kedvenc zenéd hallgatása a leginkább megnyugtató és revitalizáló tevékenység. Ha kimerült vagy, a zene segíthet ellazulni. Képes azonnal megváltoztatni valaki érzelmeit.

Bár abszurdnak tűnik, a zene élvezete közben pénzt keresni lehetséges. Egyre többen kapnak kompenzációt kedvenc zenéjük hallgatásáért. De mennyit? Hadd tudjunk meg többet róla.

Mennyi pénzre számíthatsz zenehallgatással?

Különféle lehetőségek nyílnak meg előtted, ha pénzt szeretnél keresni zene élvezete közben.

Az Ön által használt platformtól függően különbségek vannak abban, hogy mennyit kereshet. Egyes webhelyek például 0,02–0,2 USD-t fizethetnek Önnek minden dalért, míg mások 1–15 USD-t fizethetnek. Ha komolyan gondolja a mellékmunkát, havonta 100 és 200 dollár közötti bevételre számíthat pusztán a zene élvezetével.

  Érdemes Google Analytics alternatíva?

Átlagos havi nyeresége azonban változhat, mivel az egyes webhelyek eltérően fizetnek. Egyes platformok további lehetőségeket is kínálhatnak a pénzszerzésre, például véleményezésre és zenei lejátszási listák értékelésére.

Most pedig tudjunk meg többet azokról az alkalmazásokról, amelyek fizetést tudnak fizetni zenehallgatás közben.

Jelenlegi

Az Android és iOS-alapú Current mobilszoftver telepítésével évente körülbelül 600 dollárt kaphat, ha zenét hallgat a telefonon. Ha pénzt szeretne keresni, miközben passzív zenét hallgat, ez a legkifizetődőbb alkalmazás.

Pontokat gyűjthet, amikor csatlakozik az Ön által választott sugárzóállomásokhoz – a hip-hoptól az országig. Ha továbbra is egyre többet hallgat, a bevétele emelkedni fog. A Current nem számít fel Önnek semmit, ha gondosan kiválasztott zenét hallgat. A lejátszás gomb többszöri megérintésével pontokat szerezhet.

Ennek a programnak a legszembetűnőbb jellemzője, hogy pénzt kereshet edzés, munkahelyi munka vagy akár utazás közben. Pontjait felhasználhatja ajándékutalványok vásárlására, zenei felvételek készítésére offline hallgatáshoz, vagy a PayPal használatával történő kifizetésre.

Lejátszási lista Push

A Playlist Push egy olyan alkalmazás, amellyel pénzt kereshet zenei értékelések írásával. A zenehallgatásért fizetett fizetés célja feltörekvő zenészek és előadók támogatása. Ez az oldal akkor megfelelő Önnek, ha kiváló zenehallgatással rendelkezik, és jártas a véleményírásban.

Ahhoz, hogy pénzt kereshessen itt zenéléssel, jogosultnak kell lennie. Ezen zenelejátszási listák bármelyikén, beleértve a YouTube-on, a Spotify-on és az Apple Musicon is, a személynek tulajdonosnak kell lennie, és sok követővel kell rendelkeznie. Az alkalmazás használata egyszerű, és csak jó értékeléseket kell írnia ahhoz, hogy elinduljon.

Kiváló fizetési arányt biztosít a Playlist Push. 12 dollárt kell fizetnie minden egyes dalért, amelyet véleményez. Az összeget közvetlenül a regisztrált bankszámlájára utaljuk. Ez egy kiváló alkalmazás a legjobb funkciókkal, amelynek egyetlen célja a művészek összekapcsolása.

Hit Predictor

Egy másik kiváló zenekutató vállalkozás, amely előzetesen teszteli a dalokat a sugárzásuk előtt, a Hit Predictor. A felhasználók fizetést kapnak zenehallgatásért és véleményezésért cserébe. Itt a felhasználóknak csak regisztrálniuk kell, kiválasztani a kívánt műfajt, meghallgatni a kínált mintát, és értékelni kell.

A Hit Predictor felhasználói a vadonatúj és kiadatlan zenék méretes adatbázisához férhetnek hozzá. Regisztrációkor kiválaszthatja a hallgatni kívánt zenét. Ezt követően értékelje az imént hallgatott dalt.

Az ügyfelek pontokat kapnak a cégtől. Minden egyes értékelt dalért 3 pontot kapsz, ami 1 dollárnak felel meg. Miután elegendő pontja van, becserélheti azokat olyan jutalmakra, mint az Amazon ajándékkártyák. A felhasználók a zenészek rangsorolásából is profitálhatnak.

Szeleteld fel a pitét

A Slice The Pie az egyik legismertebb online fizetős áttekintő webhely. Ha értékeled zenei ötleteid megosztását, ez lehet az egyik legjobb módja annak, hogy plusz pénzt keress. Pihenés és zenehallgatás után írjon véleményt a dalról.

Az értékelés szintje, valamint a zenei műfaj befolyásolja fizetését. Azonban a tipikus fizetés minden értékelésért 2 és 20 cent között van. A megkeresett pénzt PayPal számlájára is átutalhatja.

Ahhoz, hogy egy dalt véleményezzen a webhelyen, legalább 90 másodpercet meg kell hallgatnia belőle. A legjobb az egészben, hogy meghallgathatod, miközben átnézed. Tegyük fel, hogy hihetetlenül produktív vagy, és egy óra alatt 40 értékelést készít. Valószínűleg sokkoló 4 dollárt kapna ezért.

Musicxray

A Musicxray lehetővé teszi a zenészek számára, hogy hozzájáruljanak dallamaikhoz, és ezért pénzt kapjanak. Ez egy webhely, amely linkeket tartalmaz. Ez nem felderítés a művészekkel. Azáltal, hogy beküldik dalaikat az oldalra, és követőket szereznek, ezek a zenészek meghatározott költséggel reklámozhatják zenéjüket, és rajongótábort alakíthatnak ki.

  Hogyan lehet elérni a Mega fájlokat Linuxon

A kedvenc zenéjük hallgatása céljából a felhasználók regisztrálhatnak rajongóként. A felvételek többsége mindössze 30 másodpercig tart. A Musicxray kizárólag a PayPalt használja a felhasználók fizetésére. Minden dalért 10 centet adnak a felhasználóknak. A minimális kifizetési követelmény 20 USD. Az alkalmazás erősen ösztönzi a felhasználókat, hogy keressenek zenehallgatás közben, mint mellékkoncert.

Megkereshetően

Az Earnably nevű fizetős webhely bizonyos munkák elvégzéséért fizet a tagjainak. A felhasználóknak be kell fejezniük azokat a feladatokat, amelyekért pontokat kapnak. Változatos számú pontot kap az egyes feladatok elvégzéséért. Ezek közé a tevékenységek közé tartozik a rádióhallgatás, a reklámok vagy zenei videók nézése vagy felmérések készítése.

A szervezet számos ajándékkártyát és gyors ösztönzőket kínál több mint 30 partnerrel kötött partnerség révén, így bármikor beválthatja pontjait. Az alkalmazás az egyik legjobb platformot kínálja némi mellékpénz kereséséhez.

Az Earnably felhasználói különböző alkalmazásokon keresztül fizetnek, mint például a PayPal, a Bitcoin és az Amazon Gift Cards. A minimális kifizetési összeg 2 dollár, azaz 225 pont. A regisztráció egyszerű feladat, és alig vesz igénybe néhány percet. Könnyű pénzt keresni, és ezzel az alkalmazással soha nem megy ki a divatból.

RadioEarn

A RadioEarn egy rádióállomás és egy alkalmazás neve is. A regisztráció ingyenes. Miután létrehozott egy fiókot a webhelyükön, hallgathatja a rádiót. Beépítheti a rádiót a kezdőlapjába, hogy a látogatók hallgathassák.

Ezzel a lehetőséggel passzív jövedelem generálása is lehetséges. Ezt a rádióállomás hivatkozását elhelyezheti webhelyén vagy közösségi médiaprofiljaiban, hogy pénzt keressen minden alkalommal, amikor valaki a rádióállomásra kattint. Önnek és partnereinknek az alkalmazás stabil pontcserét, valamint számos biztonsági intézkedést kínál.

Nyereményét Bitcoin, Amazon Gift Cards vagy banki átutalás útján vonhatja ki. A következő hónaptól kezdve ezeket a pontokat USD-re váltjuk át.

Soundhalla

A Soundhalla zenei jutalmazó webhelyen a zenekedvelők pénzt kereshetnek kedvenc dalaik hallgatásával. A vállalkozás szoftverfejlesztésre specializálódott, és szeretné megkönnyíteni a felhasználók számára a népszerű dalok felfedezését.

Telepítse az alkalmazást, és iratkozzon fel adatainak kitöltésével, és máris indulhat. Az alkalmazás segítségével népszerű dalokat kereshet, és hangulatának megfelelő zenét hallgathat. A drágakövek megtalálásával akár 50 dollárt is kereshet. Ezeket a drágaköveket ezután pénzzé alakítják, és 90 naponként bekerülhet a számlájára.

A platform különféle műfajú művészeket is segít munkájuk népszerűsítésével. További drágaköveket is szerezhet, ha ajánlólinket küld barátainak és családtagjainak.

Készpénz 4 perc

A Cash4minutes nevű weboldal a hívások kezdeményezéséért és a rádióhallgatásért kárpótol felhasználóit. A felhasználók regisztrálnak egy fiókot, és megadják elérhetőségeiket, beleértve a vezetékes számokat is. Üzeneteket kap a megfelelő feladatokkal, amelyeket a profil beállítása után be kell fejeznie.

Regisztráció után megtalálja a weboldalon felsorolt ​​nemzeteket és telefonszámukat. Csak a szám tárcsázásával a felhasználók hallhatják a rádióműsort a másik végén. A kifizetési időszak legfeljebb 35 nap lehet, nemzetközi hívások esetén pedig akár 50 nap is lehet.

A felhasználók választhatnak, hogy bármelyik jelenleg sugárzó rádióállomásra ráhangolódjanak. A Cash4minutes hallgatói körülbelül 0,08 dollárt kapnak percenként. A kifizetéseket PayPal-on, Bitcoinon vagy Litecoinon keresztül fogadhatja, vagy akár Amazon ajándékkártyákat is használhat a kifizetéshez.

Zenei átjáró

A Music Gateway egy olyan szolgáltatás, amely segít a zenészeknek zenéjüket népszerűsíteni és terjeszteni a jól ismert streaming webhelyeken, beleértve a Spotify-t, a Soundcloud-ot és az Apple Music-ot. Ésszerű költségeket biztosítanak, és lehetővé teszik, hogy a felhasználók a jogdíjaik teljes tulajdonjogát megtartsák.

  Valószínűleg a CSV-tárolás legjobb alternatívája: parkettaadatok

A Music Gateway ingyenes zeneterjesztési próbafiókot is biztosít. A felhasználók még azzal is profitálhatnak, hogy az embereket a szolgáltatáshoz irányítják. Az alkalmazás passzív bevételként megfelelő összegű kifizetést biztosít. Ha valóban időt szán arra, hogy megvizsgálja a Music Gateway webhelyét, meg fog lepődni, milyen változatosak az ajánlatok és az áruk.

Első pillantásra a cég az előadók fejlesztésére és a zenei promócióra összpontosíthat. A Music Gateway felhőszolgáltatásba mentheti az összes zenei lejátszási listát, dalt, adatot és projektet. Az előadók most könnyedén rendezhetik dalaikat egy nagyon biztonságos adatbázis segítségével.

Részmunkaidős / teljes munkaidős állások listája, amellyel pénzt kereshet zenehallgatás közben

Íme néhány részmunkaidős állás, amelyek segítségével pénzt kereshet zenehallgatás közben.

#1. Egy lemezboltban dolgozom

A zenék széles skálájához való hozzáférését lemezbolti alkalmazottként többféle módon is felhasználhatja bevételszerzésre. Egy választási lehetőség egy zenei ismertető blog vagy podcast indítása. Hallgathatsz új albumokat, bírálhatod őket, és pénzt kereshetsz szponzorációkkal és hirdetésekkel.

Az ügyfelek személyre szabott zenei ajánlásokat is kaphatnak Öntől, akár személyesen, akár online. Lejátszási listákat is készíthet, eladhatja azokat olyan szolgáltatásokban, mint a Spotify vagy az Apple Music, és minden streamért pénzt kaphat.

#2. DJ-ként dolgozik

Egy DJ számtalan módja van arra, hogy pénzt szerezzen a zene iránti szeretetéből. Az első módja annak, hogy pénzt szerezzen, ha partikon, klubokban és összejöveteleken játszik. A díj a népszerűségi szinttől, a tapasztalattól és az esemény terjedelmétől függően változik.

Ezenkívül pénzt kereshet a zenével kapcsolatos cégek és termékek támogatásával és szponzorálásával. Pénzt kereshet a közösségi médiában való jelenlétével, ha zenével kapcsolatos tartalmakat, például lejátszási listákat vagy videókat készít, és cégekkel együttműködve szponzorált bejegyzéseket hoz létre.

#3. Streaming kurátor

Pénzt kereshet streaming kurátorként különféle zenei műfajok lejátszási listáinak létrehozásával és marketingjével. Hirdetési vagy szponzorációs partnerségeket köthet olyan vállalkozásokkal, amelyek meg akarják érni a közönséget, ha jó minőségű lejátszási listákat készítenek, amelyek jelentős közönséget vonzanak.

Kurátori tudását felhasználva tanácsokkal szolgálhat a lejátszási listákat készíteni kívánóknak vagy a zenei szakmában dolgozóknak.

#4. Szöveg átírása

A dalszöveg átírása értékes szolgáltatás, amely segítheti a szerzőket, zenei kiadókat és művészeket abban, hogy a dalszöveg helyességét és a jogszabályoknak való megfelelést biztosítsa. Szabadúszóként dolgozhat, és pénzt kereshet dalszövegek átírásával. Ezenkívül beállíthatja az árakat a szöveg nehézsége vagy a befejezési határidő alapján, és a munka átírásáért dal vagy óra alapján számlázhat.

#5. Indítson el egy webhelyet, podcastot vagy YouTube-csatornát a zene áttekintéséhez

Egy zeneközpontú webhely vagy YouTube-csatorna létrehozása több szempontból is pénzt hozhat. A reklámból származó bevétel az egyik módszer. Következők megszerzésével pénzt kereshet, ha engedélyezi a hirdetőknek, hogy hirdetéseket helyezzenek el webhelyén vagy YouTube-csatornáján.

Egy másik megközelítés az affiliate marketing, ahol zenével kapcsolatos árukat forgalmazhat, és pénzt kereshet a kapcsolt link használatával végzett vásárlásokkal.

#6. Írás zenekritikus oldalakra

A zenekritikus webhelyek gyakran felvesznek független írókat, hogy írjanak zenéről cikkeikhez vagy ismertetőikhez. Pénzhez juthat, ha kapcsolatba lép a közönséggel, miközben zenét hallgat, elemez és vitat meg róla, ha csatlakozik íróként ezekhez a webhelyekhez. Több cikk írásával több pénzt kereshet.

Következtetés

Összefoglalva, azok a zenészek és tartalomgyártók, akik munkájukat online szeretnék kereskedelmi forgalomba hozni, pénzt kereshetnek zenei oldalakon keresztül. A művészek pénzt kereshetnek, ha olyan webhelyeket használnak, mint a Spotify és a YouTube, hogy kihasználják a streaming jogdíjakat, a hirdetéseket, az árueladásokat és a rajongói támogatást.

Tehát itt az ideje, hogy a zenehallgatás hobbiját egy mellékes fellépéssé alakítsa, hogy behozza az extra pénzt.

Néhány alkalmazást is felfedezhet, hogy az internet megosztásával pénzt keressen